reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Anet23 ja nie byłam badana ginekologiczne, na usg widać szyjkę. Moja dr uważa, że w 1 trymestrze trzeba jak najmniej ingerować. Cytologię miałam robioną tuż przed zajściem w ciążę.
Ja też cytologia miałam przed zajściem w ciążę. Dokładnie 2 tyg wcześniej:D Poszłam do gina na przegląd i to był 11 dc, a że że względu
U na cyto się wstrztmywalismy to i wieczorem postanowiliśmy polecieć bez zabezpieczenia. Efekt mam w brzuszku teraz :D
Dziękuję Ci bardzo. Juz zamowilam, bo mi nawet picie soku z ogorkow na czczo nie pomaga... Jak się raz na tydzien mi udaje zalatwic to na wadze 1,5 kg mniej.. ;)
Polecam colon c zielony. Gin mi zalecił w poprzedniej ciąży bo ma dodatkowo priobiotyki, a chciałam je brać. Powiedział, że to takie 2w1. Ale nie Jestem zbyt sumuenna w przyjmowaniu ;)
Lecę szykować rybkę na obiad

Dziewczyny, czy któraś z was ma problemy z cera? Zawsze miałam skłonności do trądziku ale na początku ciąży cera mi wypiękniała a teraz to jest jakiś armagedon! Macie jakieś sprawdzone kosmetyki na takie problemy? Oczywiście do stosowania przez ciężarne :)

Ja tez bym tak chciala :) tylko jak to zrobic jak obie wczesniejsze ciaze przenoszone :D
Przy synu wypilam olejek rycynowy tydzien przed terminem porodu, nie wiemmam dlaczego, ale wiedzialam ze musze urodzic..po dwoch godzinach od wypicia bylan w szpitu ze skurczami, a syn urodzil sie z węzłem prawdziwym na pepowinie...intuicja mi podpowiadala, ze cos jest nie tak. Mogl sie w kazdej chwili przekrecic i zacisnac węzeł...

Zle napisalam. Ale to dlatego chyba ze dzisiaj czuje sie jak kupa. Teraz zostalo mi tylko zmeczenie. I totalne rozkojarzenie.. ostatnie Usg mialam 18 maja.. teraz 2 trymestr nie zwracam juz fontanny x 5 min dziennie. Albo spie ciagle albo w ogole. I gdzies sie troche schizuje.. nipt jest perfecto jak to baba na lini stwierdziła.. wiec niby ok.. ale wczesniej tak mnie rozpieszczali usg co 2-3 tyg. Ze teraz sama se wkrecam i nie fajnie mi z tym.
Amen! Wyzalilam sie...

Mowie Kamowi ze chyba se wkrecam na co on mi mowi ze da mi deske i wkretarke jak nie mam o czym myslec i co robic.

Byle do srody!

Załączniki

• 20180608_160121.jpg
    20180608_160121.jpg
    574,3 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
Zle napisalam. Ale to dlatego chyba ze dzisiaj czuje sie jak kupa. Teraz zostalo mi tylko zmeczenie. I totalne rozkojarzenie.. ostatnie Usg mialam 18 maja.. teraz 2 trymestr nie zwracam juz fontanny x 5 min dziennie. Albo spie ciagle albo w ogole. I gdzies sie troche schizuje.. nipt jest perfecto jak to baba na lini stwierdziła.. wiec niby ok.. ale wczesniej tak mnie rozpieszczali usg co 2-3 tyg. Ze teraz sama se wkrecam i nie fajnie mi z tym.
Amen! Wyzalilam sie...

Mowie Kamowi ze chyba se wkrecam na co on mi mowi ze da mi deske i wkretarke jak nie mam o czym myslec i co robic.

Byle do srody!
Ja pol dnia biegam i tryskam energią, a teraz pd godziny chodzę na rzesach, a akurat ze szkoly sie schodzą i co 20 min obiad odgrzewam :realmad:
Ale właśnie robię to co Ty ;-) ;)

Załączniki

• IMG_20180608_160603.jpg
    IMG_20180608_160603.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 87
reklama
A jak tam Wasze robótki kochane, moja narzutka dopiero nabrała szerokości :) Zobacz załącznik 865192
Ja mam w planach szyc rozek, kocyk i posciele, ale wzorow tyle, ze trudno material będzie wybrać :) Pochwale sie paroma moimi uszytkami :) jak bedzie wszystko ok po usg, to zaczynam powoli szyc uniwersalne ciuszki :)

Załączniki

• FB_IMG_1528468009420.jpg
    FB_IMG_1528468009420.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 111
  • FB_IMG_1528467975073.jpg
    FB_IMG_1528467975073.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 111
  • FB_IMG_1528467886574.jpg
    FB_IMG_1528467886574.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 115
  • FB_IMG_1528467810869.jpg
    FB_IMG_1528467810869.jpg