reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Witaj kochana. To dar od Boga i tak musialo byc. Po prostu. Daj znac jak powiesz swojemu Panu. Dacie radę. Nie stresj sie. Moglabys wziac udzial w programie CIĄŻA Z ZASKOCZENIA[emoji23] tyle czasu i nie miec objawów. Myslalam ze to nie możliwe. Powodzenia z calego serca Ci życzę i mysl pozytywnie
Dziękuję, chce wierzyć, że bedzie dobrze. Najbardziej martwie sie o M, bo juz nie planowal dzieci, ale jest za to bardzo dobrym ojcem dla swoich, moze nawet zbyt opiekunczym wiec jestem dobrej myśli. Ale wiem tez, ze bedzie musial pobyc z tym sam, bo to taki typ, pewnie pare dni jak nie lepiej bedzie zamkniety w sobie aby przetrawic. Co do objawow, to teraz analizując były...ale ja choruje na anemie ( nie wchlaniam poprawnie zelaza) i te objawy przypisalam wlasnie spadkowi krwi... bylamstrasznie senna, mdlosci nie było, ale jedynie co chcialam robic to LEŻEĆ! :) aaa no i jakos od kawy mnie odrzucilo...wszystko minęło jakis tydzien temu, jak reka odjal i nawet smaka na kawe dostalam ;) Mama mnie juz do szpitala wysylala bo na pewno mam mocny spadek hemoglobiny..taaa kurde. No nic, żyć trzeba dalej, znając to zycie, to dzidzius bedzie w efekcie tym najbardziej dopieszczonym i kochanym maluchem, tak to juz jest. Zreszta wydaje mi sie, ze macierzynstwo w dojrzalszym wieku jest inne, zobaczymy :)

reklama
Fajnie, że tak wcześnie znacie wstępnie płeć :) Mnie na USG genetycznym na pewno nie powiedzą. Prywatnie nie będę szła między 12 a 20 tc, więc dowiem się dopiero na połówkowym.
Nie jest to w sumie istotne, żeby wiedzieć szybko, bo mamy wszystko po młodym. Wózek i fotelik kupowaliśmy neutralne kolorystycznie. Jeśli okaże się, że jest dziewczynka, to parę dziewczęcych ciuszków zdążymy dokupić choćby w jeden weekend. Ale wiadomo, ciekawość :)
Wlasnie ta ciekawość.... ja nie mam kompletnie nic, a wlasciwie dwie pary bodow z metka, ktore leza u mnie w szafie juz pare lat :D wiec czeka kupno wszystkiego od zera..posciel, kocyki, rozek czy inne poscieliwe dodatki sama uszyje, czesc ciuszkow też, takze jedno dobre :)

Wlasnie ta ciekawość.... ja nie mam kompletnie nic, a wlasciwie dwie pary bodow z metka, ktore leza u mnie w szafie juz pare lat :D wiec czeka kupno wszystkiego od zera..posciel, kocyki, rozek czy inne poscieliwe dodatki sama uszyje, czesc ciuszkow też, takze jedno dobre :)
Ja też nie mam nic. Nic a nic.
No, 2xbody, czapeczki po kąpieli i rękawiczki niedrapki, też po 2 pary, siniaki, dwie paczki pieluch, paczka chusteczek, sudocrem I Oliwke dla dzieci. Ha :)
Czyli w sumie zero xD

Dziękuję :) to, ze damy rade wiem, ale uczucia mam baaaardzo mieszane :/ termin wychodzi mi na 18.12...pozwolcie, ze bede z Wami, jakos razniej razem :) no i trzymajcie troszke kciuki za dziewczynke, bo mam ja jedna, reszta sami faceci ;)

Witaj mamy ten sam termin :) ja bym partnerowi powiedziala jak najszybciej, czasem sytuacja wydaje sie tragiczna a tak naprawde to strach ma wielkie oczy :) bedzie dobrze zobaczysz.

Witajcie dziewczyny :) skromnie chcialabym dołączyć do Was, szczęśliwych przyszlych mam grudniowych maluszków. Ja jeszcze niestety do tej szczęśliwej mamy nie naleze, bo wiesc o ciąży zaskoczyla mnie niespodziewanie...Pare dni temu zrobilam test, gdyz moje objawy daly mi duzo do myslenia...caly czas mialam okres, zmeczenie i okropna sennosc byla zrzucana na moja anemie nawracajaca, no ale to nie anemia :( jestem w szoku, bralam od 7 lat tabletki anty, nie mam pojecia co zawiodlo, choc podejrzewam marcowa mega angine i antybiotyki :/. Najgorsze jest to, ze oboje z M nie chcieliśmy wiecej dzieci..ja mam troje z poprzedniego zwiazku ( 7, 11 i 12lat) M ma dwoje (12 i 15lat). Jestesmy razem 3 lata, od pol roku razem mieszkamy...to nie tak mialo byc, M jeszcze nie wie...aaaa okazalo sie, ze w ciazy jestem od marca co dodatkowo bylo dla mnie szokiem, bo nie dbalam o siebie tak jak powinna kobieta w ciazy :( i to w tych najważniejszych tygodniach...nie wiem jak sobie z tym poradzić, mam 33 lata i myslalam, ze teraz zacznie sie ten piekny czas, nasz czas...rowery, rolki, wyjazdy :( ja wiem, ze brzmi to moze egoistyczne, ale naprawdę dziecko, to ostatnie co bym teraz chciala :(
Czasami zycie tak zaskakuje... Na szczescie masz jeszcze 6 miesiecy zeby psychicznie tez przygotowac sie na przyjscie na swiat nowego malenstwa. Teraz jestes w szoku i wszystko widzisz w ciemnych barwach ale zobaczysz wszystko sie ulozy :)

Witaj mamy ten sam termin :) ja bym partnerowi powiedziala jak najszybciej, czasem sytuacja wydaje sie tragiczna a tak naprawde to strach ma wielkie oczy :) bedzie dobrze zobaczysz.
Właśnie, przekonałam się o tym juz nie raz..teraz tylko musze się zebrac na poważną rozmowę z M :)

reklama
Czasami zycie tak zaskakuje... Na szczescie masz jeszcze 6 miesiecy zeby psychicznie tez przygotowac sie na przyjscie na swiat nowego malenstwa. Teraz jestes w szoku i wszystko widzisz w ciemnych barwach ale zobaczysz wszystko sie ulozy :)
6 miesięcy...az tyle albo tylko tyle :)

Do góry