reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witaj kochana. To dar od Boga i tak musialo byc. Po prostu. Daj znac jak powiesz swojemu Panu. Dacie radę. Nie stresj sie. Moglabys wziac udzial w programie CIĄŻA Z ZASKOCZENIA[emoji23] tyle czasu i nie miec objawów. Myslalam ze to nie możliwe. Powodzenia z calego serca Ci życzę i mysl pozytywnie
Dziękuję, chce wierzyć, że bedzie dobrze. Najbardziej martwie sie o M, bo juz nie planowal dzieci, ale jest za to bardzo dobrym ojcem dla swoich, moze nawet zbyt opiekunczym wiec jestem dobrej myśli. Ale wiem tez, ze bedzie musial pobyc z tym sam, bo to taki typ, pewnie pare dni jak nie lepiej bedzie zamkniety w sobie aby przetrawic. Co do objawow, to teraz analizując były...ale ja choruje na anemie ( nie wchlaniam poprawnie zelaza) i te objawy przypisalam wlasnie spadkowi krwi... bylamstrasznie senna, mdlosci nie było, ale jedynie co chcialam robic to LEŻEĆ! :) aaa no i jakos od kawy mnie odrzucilo...wszystko minęło jakis tydzien temu, jak reka odjal i nawet smaka na kawe dostalam ;) Mama mnie juz do szpitala wysylala bo na pewno mam mocny spadek hemoglobiny..taaa kurde. No nic, żyć trzeba dalej, znając to zycie, to dzidzius bedzie w efekcie tym najbardziej dopieszczonym i kochanym maluchem, tak to juz jest. Zreszta wydaje mi sie, ze macierzynstwo w dojrzalszym wieku jest inne, zobaczymy :)

reklama
Fajnie, że tak wcześnie znacie wstępnie płeć :) Mnie na USG genetycznym na pewno nie powiedzą. Prywatnie nie będę szła między 12 a 20 tc, więc dowiem się dopiero na połówkowym.
Nie jest to w sumie istotne, żeby wiedzieć szybko, bo mamy wszystko po młodym. Wózek i fotelik kupowaliśmy neutralne kolorystycznie. Jeśli okaże się, że jest dziewczynka, to parę dziewczęcych ciuszków zdążymy dokupić choćby w jeden weekend. Ale wiadomo, ciekawość :)
Wlasnie ta ciekawość.... ja nie mam kompletnie nic, a wlasciwie dwie pary bodow z metka, ktore leza u mnie w szafie juz pare lat :D wiec czeka kupno wszystkiego od zera..posciel, kocyki, rozek czy inne poscieliwe dodatki sama uszyje, czesc ciuszkow też, takze jedno dobre :)

Wlasnie ta ciekawość.... ja nie mam kompletnie nic, a wlasciwie dwie pary bodow z metka, ktore leza u mnie w szafie juz pare lat :D wiec czeka kupno wszystkiego od zera..posciel, kocyki, rozek czy inne poscieliwe dodatki sama uszyje, czesc ciuszkow też, takze jedno dobre :)
Ja też nie mam nic. Nic a nic.
No, 2xbody, czapeczki po kąpieli i rękawiczki niedrapki, też po 2 pary, siniaki, dwie paczki pieluch, paczka chusteczek, sudocrem I Oliwke dla dzieci. Ha :)
Czyli w sumie zero xD

Dziękuję :) to, ze damy rade wiem, ale uczucia mam baaaardzo mieszane :/ termin wychodzi mi na 18.12...pozwolcie, ze bede z Wami, jakos razniej razem :) no i trzymajcie troszke kciuki za dziewczynke, bo mam ja jedna, reszta sami faceci ;)

Witaj mamy ten sam termin :) ja bym partnerowi powiedziala jak najszybciej, czasem sytuacja wydaje sie tragiczna a tak naprawde to strach ma wielkie oczy :) bedzie dobrze zobaczysz.

Witajcie dziewczyny :) skromnie chcialabym dołączyć do Was, szczęśliwych przyszlych mam grudniowych maluszków. Ja jeszcze niestety do tej szczęśliwej mamy nie naleze, bo wiesc o ciąży zaskoczyla mnie niespodziewanie...Pare dni temu zrobilam test, gdyz moje objawy daly mi duzo do myslenia...caly czas mialam okres, zmeczenie i okropna sennosc byla zrzucana na moja anemie nawracajaca, no ale to nie anemia :( jestem w szoku, bralam od 7 lat tabletki anty, nie mam pojecia co zawiodlo, choc podejrzewam marcowa mega angine i antybiotyki :/. Najgorsze jest to, ze oboje z M nie chcieliśmy wiecej dzieci..ja mam troje z poprzedniego zwiazku ( 7, 11 i 12lat) M ma dwoje (12 i 15lat). Jestesmy razem 3 lata, od pol roku razem mieszkamy...to nie tak mialo byc, M jeszcze nie wie...aaaa okazalo sie, ze w ciazy jestem od marca co dodatkowo bylo dla mnie szokiem, bo nie dbalam o siebie tak jak powinna kobieta w ciazy :( i to w tych najważniejszych tygodniach...nie wiem jak sobie z tym poradzić, mam 33 lata i myslalam, ze teraz zacznie sie ten piekny czas, nasz czas...rowery, rolki, wyjazdy :( ja wiem, ze brzmi to moze egoistyczne, ale naprawdę dziecko, to ostatnie co bym teraz chciala :(
Czasami zycie tak zaskakuje... Na szczescie masz jeszcze 6 miesiecy zeby psychicznie tez przygotowac sie na przyjscie na swiat nowego malenstwa. Teraz jestes w szoku i wszystko widzisz w ciemnych barwach ale zobaczysz wszystko sie ulozy :)

Witaj mamy ten sam termin :) ja bym partnerowi powiedziala jak najszybciej, czasem sytuacja wydaje sie tragiczna a tak naprawde to strach ma wielkie oczy :) bedzie dobrze zobaczysz.
Właśnie, przekonałam się o tym juz nie raz..teraz tylko musze się zebrac na poważną rozmowę z M :)

reklama
Czasami zycie tak zaskakuje... Na szczescie masz jeszcze 6 miesiecy zeby psychicznie tez przygotowac sie na przyjscie na swiat nowego malenstwa. Teraz jestes w szoku i wszystko widzisz w ciemnych barwach ale zobaczysz wszystko sie ulozy :)
6 miesięcy...az tyle albo tylko tyle :)

Do góry