reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Wlasnie ta ciekawość.... ja nie mam kompletnie nic, a wlasciwie dwie pary bodow z metka, ktore leza u mnie w szafie juz pare lat :D wiec czeka kupno wszystkiego od zera..posciel, kocyki, rozek czy inne poscieliwe dodatki sama uszyje, czesc ciuszkow też, takze jedno dobre :)
Ja mam wszystkie ciuszki Olka spakowane w pudłach rozmiarami, dostawkę do łóżka wystarczy skręcić, kosmetyki są w bieżącym użyciu, stos pieluch tetrowych, laktator w szufladzie... No wszystko mam. Mogłabym teraz dostać w ręce noworodka i spokojnie bym go ogarnęła. Brakowałoby mi tylko malutkich pampersów :D

Zależało mi na małej różnicy wieku między innymi właśnie dlatego, że nie chciałam wychodzić z pieluch. Wolę iść za ciosem ;)

Tak są juz nieinwazyjne
emoji4.png
niestety w Pl bardzo drogie
emoji58.png

Ja je robilam w NL. Tutaja są od zeszlego roku jako projekt naukowy i koszt to tylko 175euro. Czyli duzo mniej jak w Pl. Szkoda bo powinne byc dla wszystkich na terenie UE w takiej samej cenie.

U mnie termin na 2/12 po przesunieciach z 11/12 I 7/12 xD
Ale idę o zakład że będzie listopadowe dzidzi. Ja jestem z września, syn z października, ten maluszek na bank będzie w listopadzie :)

Ja też mialam juz dwa terminy w grudniu a ostatni w listopadzie i cos czuje ze najpozniej bedzie 1 grudnia

Hej hej :) ja dzisiaj na mam endokrynologa na nfz, mam nadzieje ze znowu dostane w rejestracji karteczke "bez kolejki"
emoji14.png
Byłam na zakupach w biedrze i dorwałam ostatnią poduche!!! Troche chłopczykowata, ale nie ważne hahah
emoji14.png

Kiedy one byly w biedrze? Wyslalm mame jutro niech szuka
Jade w lipcu do Pl i nie bede musiala mojej wozic ☺
Zobacz załącznik 864751
Lekarzs mamy w grupie? Ja jestem fizjoterapeutka
emoji123.png
Ja tez!!
Dziewczyny macie problem z zaparciami? Jal sobie radzicie? U mnie ostatnio to jakaś masakra....nic nie dziala...

Mam to samo. W srode mam gina i bede prosila o cos.. bo wieczorami wygladam na 8 miesiac

Poza tym ostatnio bylo mi przykro ze nie qiem co u was.. i teraz codziennie wieczorami nadrabiam.. dzosoaj mialam 20 stron!
Gratuluje wszystkim i ciesze sie ze wszystko ok. :)

Ja mam wszystkie ciuszki Olka spakowane w pudłach rozmiarami, dostawkę do łóżka wystarczy skręcić, kosmetyki są w bieżącym użyciu, stos pieluch tetrowych, laktator w szufladzie... No wszystko mam. Mogłabym teraz dostać w ręce noworodka i spokojnie bym go ogarnęła. Brakowałoby mi tylko malutkich pampersów :D

Zależało mi na małej różnicy wieku między innymi właśnie dlatego, że nie chciałam wychodzić z pieluch. Wolę iść za ciosem ;)
Mam to samo;) niewiele będzie do kupienia;) mam córkę ale dla syna i ciuszkow dużo się znajdzie!;) Jedynie co to wózek inny;)

Dziewczyny jutro mam wizyte u mojego gina i chyba pierwszy raz sie nie stresuje (dzieki prenatalnym i detektorowi :).
Jutro też dalej walcze o moj zasilek chorobowy... Musze znowu zadzwonic do szefowej i zapytac czy znalazla moje l4, czy wyslala. Dzisiaj dzwoniłam do ZUSu i nic nie doszło... Jeśli powie, ze nie wysłała, to biore jutro od lekarza duplikat i sama wyśle, już wiem ze tak można, pytałam. Najlepsze, że od lipca wchodzą te elektroniczne zwolnienia. Mam nadzieje, że to ułatwi sprawe...

To prawda, macierzyństwo takie dojrzale jest calkiem inne niz mlodziencze [emoji6]. Będzie dobrze. Jak jest dobrym Tata to na pewno się ucieszy. My tez w koncu po dwoch latach odpuscilismy starania. Ja bylam pewna ze to ja nie moge zajsc przez to ile schudlam i nabawilam sie wrecz anoreksji, a maz byl pewny ze to on bo duzo trenuje i kiedys stosowal jakies tam wspomagacze na miesnie. Już nawet mowil ludziom ze on nie moze miec dzieci i ze juz chyba nie chce bo juz ma dwoch synów (zeby sie nie uzalac nad soba i nie wzbydzac litosci nad soba wśród ludzi ) a jak zaszlam w koncu niespodziewanie bo udalo mi sie troche przytyc to skakal z radosci ze spelnilo sie Jego marzenie. Bo moi synowie sa z pierwszego mojego małżeństwa i mimo ze kocha i wychowuje jak swoje to marzyl o swoim biologicznym. Teraz ze mna na kazde usg jeździ i jest najszczesliwszy na swiecie
U mnie tak samo, ja mam troje swoich, M dwoje swoich no i teraz wspólne... z tym ze syn M mieszka praktycznie z nami, u mamy jest dwa razy w tyg jak dobrze pójdzie. Troje nastolatkow w domu plus 7 latek i noworodek, wyzwanie :)

Dziewczyny jutro mam wizyte u mojego gina i chyba pierwszy raz sie nie stresuje (dzieki prenatalnym i detektorowi :).
Jutro też dalej walcze o moj zasilek chorobowy... Musze znowu zadzwonic do szefowej i zapytac czy znalazla moje l4, czy wyslala. Dzisiaj dzwoniłam do ZUSu i nic nie doszło... Jeśli powie, ze nie wysłała, to biore jutro od lekarza duplikat i sama wyśle, już wiem ze tak można, pytałam. Najlepsze, że od lipca wchodzą te elektroniczne zwolnienia. Mam nadzieje, że to ułatwi sprawe...
Powodzenia w walce o zasiłek, to jakaś kpina co ta twoja szefowa uskutecznia :/

Dla mnie czarny jest nie do zaakceptowania. Słońce to raz. Widać każdy pyłek gorzej niż biały.
Ale szybko zaczynacie z tymi listami i zakupami [emoji33]Ja mam ochotę na orzeszki, gazowane rzeczy, burger mi się śni!! I ogorki ale małosolne;)
Ja tez na gazowane i ciagle na kluski z rolada :D ogorki nie, ale zapach kapusty kiszonej wywołuje we mnie prawie orgazm ;)

reklama
Do góry