reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Jej ja widzę, że wy prawie wszystkie zaopatrzone w detektor, ja cały czas się waham i zastanawiam czy kupować czy nie. Czy któraś jeszcze go nie ma????

Ja też nie mam i się dość mocno zastanawiam... ale póki co odpuszczam. W piątek mam prenatalne, a potem kolejne usg 18/06 więc dość szybko. Co ma być to będzie. Boję się momentu kiedy mogłabym nic nie usłyszeć.

reklama
Kochane jestem w 11+3 tyg ciąży. Dwie godziny temu zaczęło mi się jasnobrązowe plamienie.. chciałam zapisać się na jutro do ginekologa ale mama powiedziała mi żebym nie panikowała bo wszystko będzie dobrze i nie ma takiej potrzeby bym ciagle tam jeździła.
Czy powinnam się martwić i jechać do ginekologa?

Ja miałam plamienie wszystkimi kolorami chyba w 7tc i pierwsze co, to byłam przekonana, że okres się zaczyna. Ja akurat poszłam w tym samym dniu prywatnie do ginekologa, bo SOR mnie przeraża. Ale gdybym nie miała tego lekarza, to też bym do szpitala pognała. Na szczęście to był mały krwiaczek i dostałam luteinę... ale co strachu się najadłam...

Kochane jestem w 11+3 tyg ciąży. Dwie godziny temu zaczęło mi się jasnobrązowe plamienie.. chciałam zapisać się na jutro do ginekologa ale mama powiedziała mi żebym nie panikowała bo wszystko będzie dobrze i nie ma takiej potrzeby bym ciagle tam jeździła.
Nie czekaj do jutra, jedz do szpitala albo zadzwon do ginekologa.
Trzymamy kciuki! [emoji110]

Ja też nie mam detektora i nie zamierzam póki co kupić.
Ale do mam, ktore mają> wg mojej przyjaciółki, ktorej dziecko pod koniec bylo owiniete pępowiną i ruchy są mniej intensywne, detektor się sprawdzi tez pod koniec ciąży [emoji106][emoji5]

Ale Wam zazdroszczę, ja ani nie mam brzuszka, ani nie czuje żadnych ruchów, może dlatego, że to pierwsza ciąża a w takiej podobno wszystko później, no ale tak bym już chciała.. ;)
Brzuszek troszke mam, ale czucia ruchow też brak i podobnke jak Ty> czekam czekam [emoji3] i tez pierwsza ciąza [emoji64]

Odnośnie wózków to ja nigdy do tej pory nie szukałam , i za szybko dla mnie ale mam ten w zakładce obserwowane na allegro i jak doczekamy wyprawki to chyba zostanie :)
Tito_CH02_bia.png

Załączniki

• Tito_CH02_bia.png
    Tito_CH02_bia.png
    185 KB · Wyświetleń: 407

Ja to jak dostałam takich plamien w 9 tyg to w 15 minut byłam w szpitalu i zatrzymali mnie na kilka dni, dostałam leki, teraz odpukać jest Ok więcej się to nie powtórzyło.

reklama
Do góry