karOls9
Fanka BB :)
No widzisz [emoji6] może każda płeć ma swój rejonU mnie na odwrot wszedzie dziewczynki i sie wlasnie nie raz zastanawiam gdzie ci wszyscy chlopcy skoro podobno rodzi sie ich wiecej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No widzisz [emoji6] może każda płeć ma swój rejonU mnie na odwrot wszedzie dziewczynki i sie wlasnie nie raz zastanawiam gdzie ci wszyscy chlopcy skoro podobno rodzi sie ich wiecej
Traczyca wydaje mi się za wysoka , a ciśnienie wydaje mi się że jest ok , chyba że twoje ciśnienie jest wyższe to wtedy możesz się gorzej czuć , ale ja będąc w ciąży z synem całą ciążę miałam prawie takie i się dobrze czulam a jak mi troszkę podskoczyło to zaraz mnie głowa bolała , no ale każdy organizm inny [emoji4]
Jezeli to nie lekarz ginokolog-endokrynolog, to ma prawo tak mowic, bo mieści sie w normach, moj zalecil mi stalą opieke endokrynologa. Ale popieram Twoje obruszenie, bo na temat tsh kobiety ciezarnej COS powinien wiedziec!Wróciłam właśnie z wizyty na NFZ... gdyby nie to, że chodzę prywatnie to nie wiem jak daleko bym pociągnęła. Ja wiem, że każdy lekarz mówi co innego i nie ma co porównywać ale jak mi lekarz mówi, że tsh = 3 jest prawidłowe w ciąży, a ciśnienie 90/60 to bardzi dobry wynik to zapala się człowiekowi czerwona lampka
Ja też biorę eutyrox 75 i moja tarczyca jest 1.9 więc jest dobra , a na niskie ciśnienie podobno pomaga dużo spacerów ale czy to prawda nie wiem [emoji4] bo można się uchodzic nogi odpadną a ciśnienie nie ruszyTarczycę zbijam euthyroxem już od miesiąca z wyniku 3,7 na 3 po miesiącu i jest to i tak za dużo. Chciałam się po prostu zorientować na ile nowa pani doktor czyta moje wyniki no i jak widać co lekarz to teoria albo jej brak Chociaż wszędzie jest napisane, że tsh musi w ciąży być poniżej 2,5. U mnie ciśnienie 90/60 to tragedia, nawet kawa nie pomaga. Muszę wtedy na siłę zacząć się ruszać, żeby skoczyło. Hehe albo powkurzać się na mężulka
Lekarz świetny. Wszystko tlumaczyl dokladnie, odpowiadał na pytania. Konkretnie i z poczuciem humoru. Moge polecac wszystkim
@Milkchocolate Ja tez mieszkam na 3 pietrze bez windy takze wiem co to znaczy wozka glownie uzywam w domu jedynie co nosilam to stelaz + fotelik, dlatego chyba zainwestuje w dobra spacerowke niz kupowac wozek 3w1, a spacerowke juz mozna uzywac od 6 miesiaca zwlaszcza ze kazde moje dziecko w tym wieku juz siedzialo samo. Przy wyborze wozkow radze tez patrzec jak i czy sie sciaga wszystko do prania bo czasem jest tyle srubek ze sie pogubic mozna
Tez mi sie wydaje, ze tsh za wysokieTraczyca wydaje mi się za wysoka , a ciśnienie wydaje mi się że jest ok , chyba że twoje ciśnienie jest wyższe to wtedy możesz się gorzej czuć , ale ja będąc w ciąży z synem całą ciążę miałam prawie takie i się dobrze czulam a jak mi troszkę podskoczyło to zaraz mnie głowa bolała , no ale każdy organizm inny [emoji4]
Jest teraz duzo młodych ludzi z tarczyca, wcześniej się tak nie słyszało a teraz co druga osoba [emoji29]Tez mi sie wydaje, ze tsh za wysokie
Ja ostatnio mialam 2.4 i od razu endo zwikszyl dawke euthhroxu i powiedzial, ze w ciazy im nizsze tsh tym lepiej
Ja jestem strasznie śpiąca. W poprzednich ciazach tez tak mialam. Jak sie nie przespie w dzień to o 21 juz śpię[emoji23]Ja! Możesz. Tak naprawdę one wszystkie mają praktycznie ten sam składCzasami jak się mocno rusza to się nie da nawet zdjęcia robić [emoji3]Można kupić już świeży
U nas dzisiaj obiad był o 18, naleśniki z twarogiem i truskawkami [emoji3] najpierw pospalysny z córką do 10, a od 14do 17 dalej [emoji23] jeszcze jesteście też takie śpiące!?