reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Traczyca wydaje mi się za wysoka , a ciśnienie wydaje mi się że jest ok , chyba że twoje ciśnienie jest wyższe to wtedy możesz się gorzej czuć , ale ja będąc w ciąży z synem całą ciążę miałam prawie takie i się dobrze czulam a jak mi troszkę podskoczyło to zaraz mnie głowa bolała , no ale każdy organizm inny [emoji4]

Tarczycę zbijam euthyroxem już od miesiąca z wyniku 3,7 na 3 po miesiącu i jest to i tak za dużo. Chciałam się po prostu zorientować na ile nowa pani doktor czyta moje wyniki no i jak widać co lekarz to teoria albo jej brak :D Chociaż wszędzie jest napisane, że tsh musi w ciąży być poniżej 2,5. U mnie ciśnienie 90/60 to tragedia, nawet kawa nie pomaga. Muszę wtedy na siłę zacząć się ruszać, żeby skoczyło. Hehe albo powkurzać się na mężulka :D

Wróciłam właśnie z wizyty na NFZ... gdyby nie to, że chodzę prywatnie to nie wiem jak daleko bym pociągnęła. Ja wiem, że każdy lekarz mówi co innego i nie ma co porównywać ale jak mi lekarz mówi, że tsh = 3 jest prawidłowe w ciąży, a ciśnienie 90/60 to bardzi dobry wynik to zapala się człowiekowi czerwona lampka :)
Jezeli to nie lekarz ginokolog-endokrynolog, to ma prawo tak mowic, bo mieści sie w normach, moj zalecil mi stalą opieke endokrynologa. Ale popieram Twoje obruszenie, bo na temat tsh kobiety ciezarnej COS powinien wiedziec!

Tarczycę zbijam euthyroxem już od miesiąca z wyniku 3,7 na 3 po miesiącu i jest to i tak za dużo. Chciałam się po prostu zorientować na ile nowa pani doktor czyta moje wyniki no i jak widać co lekarz to teoria albo jej brak :D Chociaż wszędzie jest napisane, że tsh musi w ciąży być poniżej 2,5. U mnie ciśnienie 90/60 to tragedia, nawet kawa nie pomaga. Muszę wtedy na siłę zacząć się ruszać, żeby skoczyło. Hehe albo powkurzać się na mężulka :D
Ja też biorę eutyrox 75 i moja tarczyca jest 1.9 więc jest dobra , a na niskie ciśnienie podobno pomaga dużo spacerów ale czy to prawda nie wiem [emoji4] bo można się uchodzic nogi odpadną a ciśnienie nie ruszy

@Milkchocolate Ja tez mieszkam na 3 pietrze bez windy takze wiem co to znaczy :) wozka glownie uzywam w domu jedynie co nosilam to stelaz + fotelik, dlatego chyba zainwestuje w dobra spacerowke niz kupowac wozek 3w1, a spacerowke juz mozna uzywac od 6 miesiaca zwlaszcza ze kazde moje dziecko w tym wieku juz siedzialo samo. Przy wyborze wozkow radze tez patrzec jak i czy sie sciaga wszystko do prania bo czasem jest tyle srubek ze sie pogubic mozna :)

Tez jestem tego zdania ze lepiej kase w dobra lekka mala po zlozeniu spacerówke zainwestowac po pol roku...

A tak wogole to jakos jeszcze dla mnie za wczesnie te wszystkie przemyślenia, wózki, ubranka itp...:oops:. Z synem zakupy robil 7,8mc i teraz tez wczesniej nie planuje...

Traczyca wydaje mi się za wysoka , a ciśnienie wydaje mi się że jest ok , chyba że twoje ciśnienie jest wyższe to wtedy możesz się gorzej czuć , ale ja będąc w ciąży z synem całą ciążę miałam prawie takie i się dobrze czulam a jak mi troszkę podskoczyło to zaraz mnie głowa bolała , no ale każdy organizm inny [emoji4]
Tez mi sie wydaje, ze tsh za wysokie
Ja ostatnio mialam 2.4 i od razu endo zwikszyl dawke euthhroxu i powiedzial, ze w ciazy im nizsze tsh tym lepiej :)

reklama
Ja! :)Możesz. Tak naprawdę one wszystkie mają praktycznie ten sam skład;)Czasami jak się mocno rusza to się nie da nawet zdjęcia robić [emoji3]Można kupić już świeży;)

U nas dzisiaj obiad był o 18, naleśniki z twarogiem i truskawkami [emoji3] najpierw pospalysny z córką do 10, a od 14do 17 dalej [emoji23] jeszcze jesteście też takie śpiące!?
Ja jestem strasznie śpiąca. W poprzednich ciazach tez tak mialam. Jak sie nie przespie w dzień to o 21 juz śpię[emoji23]

Do góry