reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Poza na wikinga, ale sam przyznaje że ma w sobie sporo z kobiety hehehe :)
Tyle że życia łatwego nie miał I się mocno utwardzil, bo jak to się mówi "jeśli masz miękkie serce to musisz mieć twarda dupe".
A są zdjęcia na których widać ta jego czulsza nature, choćby to :)
Screenshot_20180604-221121.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180604-221121.jpg
    Screenshot_20180604-221121.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 328
reklama
A ja mam glupie pytanie :D jest goraco, chodzicie do lekarza w sukience? Jesli tak to jak wchodzicie na ten fotel do badania to sciagacie buty? Wiem pytanie nie normalne, ale zawsze szlam w legginsach teraz nie wytrzymam na takim cieple a zupelnie nie wiem jak sie zachowac.
Ja na bosaka bez gaci w kiecce. :p
Haha moj maz stwierdzil ze wypieknialam :D ogolnie zawsze moja babcia widziala po mojej twarzy ze jestem w ciazy teraz sie nie zorientowala :D ciekawe czy sie sprawdzi i bedzie plec inna niz zawsze hehe
A czy wam tez tak szybko rosna paznokcie? Obetne a za 3 dni sa takie same.
Jak szybko rosną włosy i paznokcie to podobno na chłopaka ;)

@Dagaa11 gratulacje! Super wiadomość! Bardzo się cieszę razem z tobą :biggrin2:
@Tasiorek milo cię poznać :) i fajnie, że dołączyłaś do nas! Myśl pozytywnie, bo limit nieszczęść na pewno już wyczerpałaś :).

Tyle naklikalyscie, że pół nocy będę czytać i pisać....
Wybaczcie, ze w kilku postach ale ucina mi zdania jak przerzucę stronę i w takim tempie bym pisała do rana :p

Ostatnia edycja:
A nie wiem
emoji14.png
wszystkie kolezanki, ktore były na prenatalnych poznaly plec, ale oczywoscie nie ze 100% dokladnoscia :) mi tez powiedzial "raczej".
Zapytaj, nic nie tracisz :)
No mi nie powiedziała, nie kazała pytać. Powiedziała ze za wcześnie :(:(:(
Kurde nie wiem wlasnie czy go brac. Bardzo bym chciala i On tez, ale przypuszczam ze ja dowcipnie bede miec z racji mojego tluszczu na brzuchu.... no a wtedy niekoniecznie bym chciala zwby siedzial obok...
Mi robiła tak i tak. Więc ciężko powiedzieć. Musi mieć dobrą widoczność. A tatuś i tak skupi się na monitorze ;). Moja posadziła męża na krzesełku i w sumie i tak sobą wszystko zasłoniła, mimo ze żadnego skrępowania nie czułam. Ale jeśli masz jakieś obawy, to poprostu zapytaj w trakcie badania jeśli będzie przez brzuch czy może poprosić męża. Nie powinno być problemu. Ja tak robię, najpierw wchodzę sama, a w trakcie usg woła męża :)

Hmmm
Jestem po badaniu, no i nie wiem...
Obraz dziecka w USG prawidłowy ALE ma pępowinę dwu naczyniową...
Niby lekarz uspakaja i mówi że to nic złego, ale ja oczywiście mam już różne scenariusze w głowie...
Głowa do góry! Jeśli lekarz twierdzi ze to nic groźnego to zaufaj. Trzymam mocno kciuki i nie denerwuj się na zapas.
Dziewczyny, a czy prosilyscie lekarza o nagranie badania usg na płytę albo pendrive? Gdzies czytalam ze mozna o to prosic na prenatalnych...
Moją pytałam. Powiedziała, ze nagrywa przy badaniach połówkowych na płytę.
Wybaczcie negliz ale chyba już lepiej tego wyjaśnić nie dam rady na odległość :) Zobacz załącznik 863901Zobacz załącznik 863902
Moja mieści się na tym samym poziomie tylko lekko z lewej ;)
No to pewnie nie dostanę... bo mam z nfz.
Tez nic nie dostałam, nawet zdjęcia. :(
.... jest nadzieja ;)
Gin powiedział, że daje mi 2 tygodnie by bóle ustąpiły, inaczej skierowanie do neurologa. Ale skoro nie jestem odosobnionym przypadkiem to nie będzie to konieczne ;)
Mnie też przy tych upałach pobolewa glowa.
A tak w ogole z tych dzisiejszych emocji zapomniałam Wam napisać, że mój M. wczoraj jednak mnie przeprosił. Tak sam z siebie, przyznał sie do bledu, przyznał, że ja niczym nie zawiniłam. To było cudowne, naprawde. Chyba ciąża jemu tez sie udziela hehehe ;)
Mój tez mnie przeprosił w końcu za to co powinien. Ale oczywiście musiałam zapytać za co to mnie wczoraj przepraszał bo nie zrozumiałam ;). Sprostował swoje przeprosiny, przegadaliśmy i jest ok. :)

A tak w ogole to załamana jestem. Piesa moja znowu nadwyrężyła łapę gdzie ma zerwane więzadło i ledwo chodziła na 3 łapach. Byliśmy u weta i dał jest przeciwzapalne i przeciwbólowe a jutro na 11 tą na prześwietlenie. Może będzie musiała mieć operowane to więzadło. Jutro się dowiemy....

Hej dziewczyny, trzymam mocno kciuki za wizytujace dzisiaj i prosze o mocne kciukasy za nas. Ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy po krotkim urlopie ale tak mi sie juz nie chce ze pojde szybciej na l4 niz obiecalam. Pogoda u nas na pomorzu zrobila sie chlodna i widze za oknem nawet deszcz padal i temperatura 14 toz to szok. Miłego dziewczyny. Stresuje sie straszne zeby wszystko z kropeczka bylo dobrze!

reklama
Ja w sumie cieszę się z uporu mojego męża w tym temacie. Ogółem w każdym aspekcie tej ciąży.
Nie powiem, wkurza mnie nie raz do granic wytrzymałości, ale jak jest między nami dobrze i usiądę sobie i pomyślę to w sumie dobry z niego chłop.
Wytrzymały.
I kiedy trzeba to zaprze się rękami i nogami i mnie utrzyma nad ziemią, choćbym na własnych nogach już nie umiała ustac.
Także nie wyobrazam sobie tych wszystkich usg przy poronieniach bez niego... Tych dni kiedy organizm się oczyszczal, a ja ryczalam i krzyczała że jaka że mnie kobieta skoro najbardziej podstawowego kobiecego zadania nie umieć zaliczyć....
I teraz kiedy swiruje co chwila, kiedy za dużo czytam i nadinterpretuje, kiedy czuje ruchy I cieszę się jak głupia, przy każdym usg, kiedy po raz pierwszy zobaczyliśmy serduszko, kiedy po wielkich plamienia h gnal że mną na usg i to on wpatrywał żyjącego maleństwa na ekranie, bo ja odmówiłam patrzenia....
Na prenatalnych to on zadawał and pytania, które mieliśmy wspólnie przygotowane, bo jedyne co JA byłam wstanie zrobić to gapic się w ekran i suszyć zęby że szczęścia. I przy porodzie będzie tak samo, wiem że będzie podawał mi wodę, będzie mi masowa plecy, pomoże wejść do basenu, a jak zmienię zdanie to wyciągnie mnie z niego, wytrze, ubierze i będzie że mną męczyć Cie i cierpieć i pewnie wraz ze mną będzie ukradkiem płakać kiedy w końcu maluch pojawi się na świecie.
Będzie latać po nakładki na skutki, nawet w środku nocy, jeśli stwierdze, że te są złe, a nie moge inaczej karmić, będzie niewyspany chodzić do pracy, żebym ja się chwilkę zdrzemnela, będzie dobrym tata i dobrym mężem.
Wsparciem.
A wiem, że tak będzie bo już teraz mogę na własne I czy zobaczyć to zaangażowanie.
Tata osoba jak twój mąż przy boku to jest prawdziwy skarb! [emoji4]

Do góry