reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Udalo się, ostatnie wolne miejsce, na 19 mam wizytę.

Aneta tak jak dziewczyny piszą lepiej sprawdzić u kogoś innego.
Koleżanka z pracy jak była w ciąży to robiła prenatalne, wyszły jej cuda nie widy, jakieś testy itp całą ciążę prawie w stresie, potem telefon bo z badań z krwi wyszło wszystko dobrze, i ma zdrowego 6 letniego synka.

reklama
pytam czy tak może byc w sumie bo dla mnie nowość bo to nie podbrzusze a nizej wzgórka wiem że się rozciąga wszystko tylko nie wiem do jakiego stopnia te klucia mogą występować

@motylkowelove wlasnie pisalam jakis czas temu o takich jakby pradach przy wzgorku ale nikt mi nie odpowiedzial:D ale mysle ze wszystko co nie jest skurczami ani ogromnym bolem jest w normie:)

Witam kochane,
Nie pisalam jakis czas bo potrzenowalam wyciszenia i spokoju.
Wczoraj mialam badania prenatalne.
Przeziernosc karkowa wyszla 2,5 przy clr 4.98.
Bylam w ogromnym szoku, w mojej rodzinie nie bylo chorob genetycznych.
Lekarz wytlumaczyl mi ze to tylko statystyczne ryzyko urodzenia dziecka z wada ale jest dosc duze na podstawie tego wyniku i mojego wieku- dziewczyny mam 28 lat a nie 48! :(
Ten lekarz badal nas bardzo dlugo, maluch nie chcial sie obrocic do pomiarów, musialam ja sie obracac, kaszlec itp.
Kurcze, moze on to zle zmierzyl?

Zrobilam tez badania z krwi, teraz czekam na wyniki i gin ma do mnie dzwonic i ustalimy co dalej.

Cholera! Czy nie mozs byc nigdy dobrze? Kiedy w koncu zaczęłam sie cieszyć tą ciaza (upragnioną po 3 latach staran i 2 stratach), znowu cos co na to nie pozwala...

Będzie dobrze musi być, trzymam kciuki żeby reszta badań wykluczyło wady!

A tak wogole jaki wynik przyziernosci jest prawidlowy?
Wszystko zależy od wielkości dzidzi.
Screenshot_20180530-122029.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180530-122029.jpg
    Screenshot_20180530-122029.jpg
    62,4 KB · Wyświetleń: 442
reklama
@motylkowelove wlasnie pisalam jakis czas temu o takich jakby pradach przy wzgorku ale nikt mi nie odpowiedzial:D ale mysle ze wszystko co nie jest skurczami ani ogromnym bolem jest w normie:)

To było coś na zasadzie tępego kłucia jak wargi tak jakby mnie te kości tam kuły nie wiem jak mam to opisać , ale podejrzewam ze za dużo podeptałam a sie tam wszytsko rozciaga :) na razie prądów nie miałam ehhe

Do góry