reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Wlasnie tak z mezem planujemy isc do kogos innego zwlaszcza ze te wczorajsze (11+5) mialam na skierowanie wiec nic nie placilam. Za jakis tydzien bede miec wyniki z krwi to moze bedzie wiadomo cos wiecej.

reklama
Witam kochane,
Nie pisalam jakis czas bo potrzenowalam wyciszenia i spokoju.
Wczoraj mialam badania prenatalne.
Przeziernosc karkowa wyszla 2,5 przy clr 4.98.
Bylam w ogromnym szoku, w mojej rodzinie nie bylo chorob genetycznych.
Lekarz wytlumaczyl mi ze to tylko statystyczne ryzyko urodzenia dziecka z wada ale jest dosc duze na podstawie tego wyniku i mojego wieku- dziewczyny mam 28 lat a nie 48! :(
Ten lekarz badal nas bardzo dlugo, maluch nie chcial sie obrocic do pomiarów, musialam ja sie obracac, kaszlec itp.
Kurcze, moze on to zle zmierzyl?

Zrobilam tez badania z krwi, teraz czekam na wyniki i gin ma do mnie dzwonic i ustalimy co dalej.

Cholera! Czy nie mozs byc nigdy dobrze? Kiedy w koncu zaczęłam sie cieszyć tą ciaza (upragnioną po 3 latach staran i 2 stratach), znowu cos co na to nie pozwala...
Mojej kumpeli lekarz powiedział ze dziecko ma wade serca i czy chce usunąć. Oczywiście milion badan i sie okazało ze dzidzius zdrowy. Lekarze tez czesto sie mylą. Także bez paniki. Wszystko będzie dobrze[emoji8][emoji8]

Witam dziewczynki....a ja od rana ledwo żyje córka mi sprzedala swojego wirusa i zaczelam wymiotowac i ogolnie tak mi słabo chyba zdechne......powinnam jechac na zakupy ale nie dam rady.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj..
Ja mam to samo. Maz mówi ze nigdy mnie jeszcze w takim stanie nie widzial. Nawet oddychanie mnie męczy. Ale moze dlatego ze mam astme od urodzenia, teraz byla wyciszona ale przy ciazy moze mi sie uaktywnila[emoji22]

Wlasnie tak z mezem planujemy isc do kogos innego zwlaszcza ze te wczorajsze (11+5) mialam na skierowanie wiec nic nie placilam. Za jakis tydzien bede miec wyniki z krwi to moze bedzie wiadomo cos wiecej.
Kochana, nie martw sie, jesli masz mozliwosv powtorz badanie u innego lekarza. Wierze, ze bedzie dobrze! Mojej kuzynce tez usg wyszlo zle, zrobila badsnia z krwi strasznie drogie(wybaczcie, nie znam tych nazw...) I okazalo sie, ze prawdopodobienstwo urodzrnia dziecka z wada genetyczna bylo 1: iluś tam tysięcy. Mają zdrową corke! :*

Witam kochane,
Lekarz wytlumaczyl mi ze to tylko statystyczne ryzyko urodzenia dziecka z wada ale jest dosc duze na podstawie tego wyniku i mojego wieku- dziewczyny mam 28 lat a nie 48! :(
Ten lekarz badal nas bardzo dlugo, maluch nie chcial sie obrocic do pomiarów, musialam ja sie obracac, kaszlec itp.

Zrobilam tez badania z krwi, teraz czekam na wyniki i gin ma do mnie dzwonic i ustalimy co dalej.

Cholera! Czy nie mozs byc nigdy dobrze? Kiedy w koncu zaczęłam sie cieszyć tą ciaza (upragnioną po 3 latach staran i 2 stratach), znowu cos co na to nie pozwala...
Jeśli masz możliwość zrób jeszcze raz.. mam znajomych gdzie to był błąd pomiaru i dziecko urodziło się zdrowe. !

Ja sie witam, też mislam ciężką noc. Nie moglam zasnac, jak juz zasnelam snily mi sie pająki, mnóstwo pająków... Ale podobno pająki zwiastują szczęście, oooby!
Rano byłam u dziadka, niedawno wrociłam i paaadam na pysk.
Jutro jade z corka i rodzicami do Brenne- to taka mala miejscowosc niedalrko nas, z rzeką i gorami :) cudownie!

Witam kochane,

Skonsultuj z innym lekarzem może wina pomiaru

reklama
Do góry