reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hejo.
Gratulacje udanych wizyt.
Ja dzisiaj na 9:15 mam, w końcu!!!! Uwielbiam wizyty hehehe.
Ja tez mialam dwa porody. Pierwszy wywolywany 7 h dwa tyg przed terminem. Drugi trzy tyg przed terminem fizjologiczny juz, na porodowce 15 min. Urodzilam w 5 minut[emoji23] a teraz oby zdążyć[emoji23][emoji23][emoji23] a czy po zzo do normalnego porodu tez trzeba lezec iles godzin jak po cc ? Jak by mi sie teraz przedluzalo to chybs bym chciala znieczulenie. Ale mam nadzieję ze znow 5 minut

Trzeba leżeć, nie pamiętam tylko ile tak leżałam. U mnie coś było nie tak niestety, może za szybko głowę podnosiłam bo męczyłam się później z bólem głowy dwa dni. Dziś mogę jednak śmiało stwierdzić że dla mnie ten ból bez oksytocyny jest do zniesienia i nie potrzebne mi znieczulenie.

Masakra jaką mam niechęć do mięsa, wędlin. Jeszcze kotleta drobiowego zjem ale jak czuję pieczone udka to bleeeh. Jajka umiem jeść tylko na twardo. I czym tu białko zastąpić. Chyba zostają strączkowe.
Za to na słodko bym jadła wszystko chętnie. Dzis zjadłam ciasto ucierane z owocami u szwagierki, muszę też chyba upiec i kupiłam pyszne truskaweczki.

@Juśka300 Ja tydzien po terminie do szpitala mialam wtedy rozwarcie na 2 cm zalozyli mi cewnik foleya rano a ok. 21 pani doktor stwierdzila ze wypadl i mi go wyciagla bylo 4 cm o 2.10 corka juz byla ze mna porod sn :) Teraz sie boje tylko tego ze znow bede rodzic po terminie a to czekanie najgorsze :/

Do jakiego lekarza chodzisz?

Ja zgagi w zadnej ciazy nie mialam i dzieciaki prawie lyse rodzilam :D

Trzeba leżeć, nie pamiętam tylko ile tak leżałam. U mnie coś było nie tak niestety, może za szybko głowę podnosiłam bo męczyłam się później z bólem głowy dwa dni. Dziś mogę jednak śmiało stwierdzić że dla mnie ten ból bez oksytocyny jest do zniesienia i nie potrzebne mi znieczulenie.

Masakra jaką mam niechęć do mięsa, wędlin. Jeszcze kotleta drobiowego zjem ale jak czuję pieczone udka to bleeeh. Jajka umiem jeść tylko na twardo. I czym tu białko zastąpić. Chyba zostają strączkowe.
Za to na słodko bym jadła wszystko chętnie. Dzis zjadłam ciasto ucierane z owocami u szwagierki, muszę też chyba upiec i kupiłam pyszne truskaweczki.
Mam to samo, niechęc do miesa, wędlin, chleba , jajek i tylko słodycze i owoce mogłabym jeść

@Juśka300 Ja tydzien po terminie do szpitala mialam wtedy rozwarcie na 2 cm zalozyli mi cewnik foleya rano a ok. 21 pani doktor stwierdzila ze wypadl i mi go wyciagla bylo 4 cm o 2.10 corka juz byla ze mna porod sn :) Teraz sie boje tylko tego ze znow bede rodzic po terminie a to czekanie najgorsze :/

Do jakiego lekarza chodzisz?

Ja zgagi w zadnej ciazy nie mialam i dzieciaki prawie lyse rodzilam :D
Ja też po terminie 9 dni , tak się przejęłam wywoływaniem że przeszłam wszystkie piętra w szpitalu :D:D i faktycznie dostałam skurczy ale na nic się to zdało :D teraz chodze do Jackowskiego bo to on robił mi cc i jestem mega zadowolona mimo podzielonych opinii na jego temat ;)

reklama
Do góry