reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Usg z ktorego lekarz bierze wymiary i robi wywiad z pacjentką (wiek, waga, kraj pochodzenia) i na podstawie tego wylicza prawdopodobienstwo roznych wad genetycznych, test pappa nie jest konieczny ;-)
Ja jestem umowiona na 5.06 i powoedzidli mi w szpitalu, ze to komplet. Ale moze to dlatego ze mam z NFZ, ze wzgledu na wiek.

reklama
Bardzo przykry dzień:( Nie ma nawet słów które można by w takiej sytuacji napisać. Ściskam Was wszystkie bardzo mocno!

I teraz jestem tylko jeszcze bardziej zła że Ci pierd*** lekarze nie chcą robić Usg. Jaka jest pewność że maluszek się rozwija.
Umówiłam się na poniedziałek i już zaczynam się bać...
Chociaż mam wrażenie że brzuszek mi rośnie więc trzeba być dobrej wiary:)

Dziewczyny, mam inne wiesci niz takie ktorych bym sie spodziewała. Ciaza przestala sie rozwijac 2 tyg temu. W poniedziałek ide do szpitala. Nie wiem jak sobie z tym poradze...

Nie nie nie! przeciez juz raz dzidzius sie schowal jesli dobrze pamietam, moze to jakis blad?

Ja jestem umowiona na 5.06 i powoedzidli mi w szpitalu, ze to komplet. Ale moze to dlatego ze mam z NFZ, ze wzgledu na wiek.
No to moze ;-) ja robilam dobrowolnie pappa i dodatkowo placilam i musialam jechac tego samego lub nastepnego dnia najlepuej co usg mialam zeby te pomiary i wyniki z krwi byly z tego samego czasu mniej wiecej

Dziewczyny wiem i rozumiem Wasz stres związany z tym co właściwie od początku dzieje się na tym forum. To zawsze są niezwykle przykre i dramatyczne historie. Wiele z nas to przeżyło, często nie jeden raz...
Nie pozwólcie jednak aby strach Wami zawładnął. Odetchnijcie trochę jeśli jest to Wam potrzebne i wracajcie z dobrymi słowami :)

Alexa i Patuska bardzo mi przykro!

Dziewczyny mam jutro na 14.05 i najzwyklej w swiecie boje sie!!! Co to bedzie?
Mam nadzieje ze maluch rosnie zdrowo!
Miala tu juz ktoras prenatalne?
Czy ide na pierwszy strzał?

Nowe mamuski Witam! Rozgoscie sie :*

Darina 14 05 to godzina? Myslalam ze 14 maj i ze cos sie pomylilo chyba nikt nie mial jeszcze prenatalnych :D ja za tydz w pt a widze ze jestes pare dni przede mna, lekarz zaproponowal taki termin? Mi polecił koniec 12 tyg, a ostatnio kiedy bylas i ile mial maluch? Na pewno bedzie dobrze:) tylko na spokojnie :):*

reklama
Darina 14 05 to godzina? Myslalam ze 14 maj i ze cos sie pomylilo chyba nikt nie mial jeszcze prenatalnych :D ja za tydz w pt a widze ze jestes pare dni przede mna, lekarz zaproponowal taki termin? Mi polecił koniec 12 tyg, a ostatnio kiedy bylas i ile mial maluch? Na pewno bedzie dobrze:) tylko na spokojnie :):*
Na 14.05 mam jutro ☺
Ja jestem w Holandii. I tutaj nie jestes w stalym kontakcie z lekarzem. Ginekologa widzialam raz w 5 tyg, drugi mam nadzieje zobacze 13 czerwca ☺
Ostatnio bylam 2 maja to było 9+4 i dzeciatko mialo 3 cm. Tutaj sa polozne..i tak mam duzo szczescia bo zakwalifikowalam sie pod szpital. Pani zapomniala mnie zapisac.. 2 maja.. upomnialam sie w zeszlym tygodniu i tak mi przyznano. Ja mam jutro 11+6.

Do góry