Pat mój syn ma obecnie 25 mcy. Nadal budzi się w nocy. Skończyliśmy kp w 10 mcu potem było mm potem sam zrezygnował z mm. Żadna z tych zmian nie wplynela na poprawę jakości snu...U nas z usypianiem corki byla katorga, na pewno zmienie podejscie przy drugim zeby sie nie wykonczyc.
W ciagu dnia usypiala tylko przy piersi, wiec kladlam sie kolo niej, czesto w niewygodnej pozycji i potem mialam bole kregoslupa. Jak tylko piers zabralam to od razu sie budzila. Wiec nawet nie mialam okazji odpoczac. Tych drzemek w ciagu dnia miala malo i byly krotkie.
Noce zaczela przesypiac, jak miala rok albo poltorej, juz nie pamietam dokladnie. Tyk razem bede rozwazac butle przed spaniem jak drugie bedzie mialo tak z pol roku, moze starczy mu na dluzej, zeby tak czesto sie nie budzil.
Teraz juz corka jest duza- 4 lata, i mamy taki problem, ze chodzi za pozno spac, zawsze wymysli sto powodow, byle tylko pojsc spac pozniej a pozniej rano ma problem, zeby wstac do przedszkola i chodzi niewyspana.
reklama
Kacprysiowo
Moderatorka
Patuska było ciężko, bo to była ciężka co trzy godzinna praca, ale dałam radę a mleko szybko się pokazało ;-) Chłopcy są z 33 i 32 tc ;-) i są zajebisci ;-)
Oooo Daga właśnie o tym mówię :-)
Ja mam szkole życia, dobrze że teraz a nie jak będę miała 50 lat ;-)
aga6
Fanka BB :)
Moja corka ma prawie 14 mcy a 2 lub 3 butle dziennie i tak musi wypic -.-Pat mój syn ma obecnie 25 mcy. Nadal budzi się w nocy. Skończyliśmy kp w 10 mcu potem było mm potem sam zrezygnował z mm. Żadna z tych zmian nie wplynela na poprawę jakości snu...
Kacprysiowo
Moderatorka
Mój pierworodny wstawał pierdyliard razy poltora roku, myślałam że sie wykoncze do dziś potrafi pogonic nas po butle w nocy, a ma 2'5 roku. A mój roczniak śpi od 20-8 rano ;-) ale dopiero od tygodnia
G
gość 94049
Gość
Ja nawet o swoim pierworodnym nie będę pisać, bo staram się wymazać to z pamięci....
Porcelana... najgorsze za Tobą, trzymaj się... Jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce, ściskam mocno kciuki !!!
Nie umiem cytować kilku odpowiedzi. Kiedyś umiałam i zapomniałam
W każdym razie ja jestem chwilowo na L4. Zmusiło mnie to do coming uotu w pracy. Szef ok, koleżanka z pokoju gorzej. Akurat w tym tygodniu wypadal jej urlop. Ona taka sluzbistka, że wcale się nie zdziwię jeśli to przesunela...
Dzień mam wizytę i rano miałam koszmar.... Śniło mi się usg i gin nie wiedział jak mi powiedzieć, że nie ma już serduszka... W każdym razie wylam strasznie, a jak się obudzilam to poczułam niesamowitą ulgę. Za chwilę zaś dotarło do mnie, że mam wizytę po południu i oby to nie był prorocze sen... Na razie pije kawę i wskocze na chwilę na orbitreka, powoli pochodzę i posłucham muzyki. Potem odbiorę wyniki i wkocze na targ po miód dla dzieci, bo afera rano była. Moje dzieci codziennie pija odstana przez noc wodę z miodem. Polecam!
Trzymajcie kciukasy!
Porcelana... najgorsze za Tobą, trzymaj się... Jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce, ściskam mocno kciuki !!!
Nie umiem cytować kilku odpowiedzi. Kiedyś umiałam i zapomniałam
W każdym razie ja jestem chwilowo na L4. Zmusiło mnie to do coming uotu w pracy. Szef ok, koleżanka z pokoju gorzej. Akurat w tym tygodniu wypadal jej urlop. Ona taka sluzbistka, że wcale się nie zdziwię jeśli to przesunela...
Dzień mam wizytę i rano miałam koszmar.... Śniło mi się usg i gin nie wiedział jak mi powiedzieć, że nie ma już serduszka... W każdym razie wylam strasznie, a jak się obudzilam to poczułam niesamowitą ulgę. Za chwilę zaś dotarło do mnie, że mam wizytę po południu i oby to nie był prorocze sen... Na razie pije kawę i wskocze na chwilę na orbitreka, powoli pochodzę i posłucham muzyki. Potem odbiorę wyniki i wkocze na targ po miód dla dzieci, bo afera rano była. Moje dzieci codziennie pija odstana przez noc wodę z miodem. Polecam!
Trzymajcie kciukasy!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i fajnie bo nie musisz wymyslac dodatkowo jedzenia [emoji4] moj przestał w nocy i już potem nie chciał też w dzieńMoja corka ma prawie 14 mcy a 2 lub 3 butle dziennie i tak musi wypic -.-
Mój pierworodny wstawał pierdyliard razy poltora roku, myślałam że sie wykoncze do dziś potrafi pogonic nas po butle w nocy, a ma 2'5 roku. A mój roczniak śpi od 20-8 rano ;-) ale dopiero od tygodnia
Spi znaczy nie przebudzi się ani na chwilke?
patuśka
Fanka BB :)
To ile razy się teraz budzi? Widać u Was chodzi o coś innego niż głód. U nas myślę, że było to związane z jedzeniem, bo po dostawieniu od piersi była poprawa w nockachPat mój syn ma obecnie 25 mcy. Nadal budzi się w nocy. Skończyliśmy kp w 10 mcu potem było mm potem sam zrezygnował z mm. Żadna z tych zmian nie wplynela na poprawę jakości snu...
To się najadłaś nerwów... slyszałam, że często wcześniaki z 7 miesiąca radzą sobie dobrze, lepiej niż te z 8, nie wiem natomiast jaki jest powód. Super że się dobrze rozwijająPatuska było ciężko, bo to była ciężka co trzy godzinna praca, ale dałam radę a mleko szybko się pokazało ;-) Chłopcy są z 33 i 32 tc ;-) i są zajebisci ;-)
Trudno powiedzieć ale myślę ze co 2-3 h czasem wala sie po łóżku czasem zaczyna coś mówić, każde jego wiercenie zwyczaj budzi mnie...czasem chodze nieprzytomna w dzień...To ile razy się teraz budzi? Widać u Was chodzi o coś innego niż głód. U nas myślę, że było to związane z jedzeniem, bo po dostawieniu od piersi była poprawa w nockach
To się najadłaś nerwów... slyszałam, że często wcześniaki z 7 miesiąca radzą sobie dobrze, lepiej niż te z 8, nie wiem natomiast jaki jest powód. Super że się dobrze rozwijają
reklama