reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

U nas z usypianiem corki byla katorga, na pewno zmienie podejscie przy drugim zeby sie nie wykonczyc.
W ciagu dnia usypiala tylko przy piersi, wiec kladlam sie kolo niej, czesto w niewygodnej pozycji i potem mialam bole kregoslupa. Jak tylko piers zabralam to od razu sie budzila. Wiec nawet nie mialam okazji odpoczac. Tych drzemek w ciagu dnia miala malo i byly krotkie.
Noce zaczela przesypiac, jak miala rok albo poltorej, juz nie pamietam dokladnie. Tyk razem bede rozwazac butle przed spaniem jak drugie bedzie mialo tak z pol roku, moze starczy mu na dluzej, zeby tak czesto sie nie budzil.
Teraz juz corka jest duza- 4 lata, i mamy taki problem, ze chodzi za pozno spac, zawsze wymysli sto powodow, byle tylko pojsc spac pozniej :D a pozniej rano ma problem, zeby wstac do przedszkola i chodzi niewyspana.
Pat mój syn ma obecnie 25 mcy. Nadal budzi się w nocy. Skończyliśmy kp w 10 mcu potem było mm potem sam zrezygnował z mm. Żadna z tych zmian nie wplynela na poprawę jakości snu...

reklama
Patuska było ciężko, bo to była ciężka co trzy godzinna praca, ale dałam radę a mleko szybko się pokazało ;-) Chłopcy są z 33 i 32 tc ;-) i są zajebisci ;-)

Oooo Daga właśnie o tym mówię :-)
Ja mam szkole życia, dobrze że teraz a nie jak będę miała 50 lat ;-)

Pat mój syn ma obecnie 25 mcy. Nadal budzi się w nocy. Skończyliśmy kp w 10 mcu potem było mm potem sam zrezygnował z mm. Żadna z tych zmian nie wplynela na poprawę jakości snu...
Moja corka ma prawie 14 mcy a 2 lub 3 butle dziennie i tak musi wypic -.-

Mój pierworodny wstawał pierdyliard razy poltora roku, myślałam że sie wykoncze do dziś potrafi pogonic nas po butle w nocy, a ma 2'5 roku. A mój roczniak śpi od 20-8 rano ;-) ale dopiero od tygodnia

Ja nawet o swoim pierworodnym nie będę pisać, bo staram się wymazać to z pamięci....

Porcelana... najgorsze za Tobą, trzymaj się... Jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce, ściskam mocno kciuki !!!

Nie umiem cytować kilku odpowiedzi. Kiedyś umiałam i zapomniałam ;)

W każdym razie ja jestem chwilowo na L4. Zmusiło mnie to do coming uotu w pracy. Szef ok, koleżanka z pokoju gorzej. Akurat w tym tygodniu wypadal jej urlop. Ona taka sluzbistka, że wcale się nie zdziwię jeśli to przesunela...

Dzień mam wizytę i rano miałam koszmar.... Śniło mi się usg i gin nie wiedział jak mi powiedzieć, że nie ma już serduszka... W każdym razie wylam strasznie, a jak się obudzilam to poczułam niesamowitą ulgę. Za chwilę zaś dotarło do mnie, że mam wizytę po południu i oby to nie był prorocze sen... Na razie pije kawę i wskocze na chwilę na orbitreka, powoli pochodzę i posłucham muzyki. Potem odbiorę wyniki i wkocze na targ po miód dla dzieci, bo afera rano była. Moje dzieci codziennie pija odstana przez noc wodę z miodem. Polecam!
Trzymajcie kciukasy!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To ile razy się teraz budzi? Widać u Was chodzi o coś innego niż głód. U nas myślę, że było to związane z jedzeniem, bo po dostawieniu od piersi była poprawa w nockach

Patuska było ciężko, bo to była ciężka co trzy godzinna praca, ale dałam radę a mleko szybko się pokazało ;-) Chłopcy są z 33 i 32 tc ;-) i są zajebisci ;-)

Oooo Daga właśnie o tym mówię :-)
Ja mam szkole życia, dobrze że teraz a nie jak będę miała 50 lat ;-)
To się najadłaś nerwów... slyszałam, że często wcześniaki z 7 miesiąca radzą sobie dobrze, lepiej niż te z 8, nie wiem natomiast jaki jest powód. Super że się dobrze rozwijają ;)

To ile razy się teraz budzi? Widać u Was chodzi o coś innego niż głód. U nas myślę, że było to związane z jedzeniem, bo po dostawieniu od piersi była poprawa w nockach

To się najadłaś nerwów... slyszałam, że często wcześniaki z 7 miesiąca radzą sobie dobrze, lepiej niż te z 8, nie wiem natomiast jaki jest powód. Super że się dobrze rozwijają ;)
Trudno powiedzieć ale myślę ze co 2-3 h czasem wala sie po łóżku czasem zaczyna coś mówić, każde jego wiercenie zwyczaj budzi mnie...czasem chodze nieprzytomna w dzień...

reklama
Każde dzieciątko jak widać inne [emoji846] ja dzisiaj na obiad robię spaghetti bo wy tak prawie codziennie a mnie aż smaki złapały co za bardzo nie przepadam [emoji23]

Do góry