reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

O to to :) Ja mam 155cm wzrostu, mój 166cm i mi zawsze brakuje te 10cm żeby okna umyć i firanki powiesić :p No i takim sposobem od pięciu lat nie myję okien :p A jak chciał mi drabinkę kupić to stwierdziłam, że to nic nie da bo ja z 3 szczebelka i tak nie dostanę a wyżej nie wejdę bo się boję :p
No niestety u mnie mycie okien zostało na moich barkach, ale ja to bardzo lubię ;) Mój W po jednym myciu stwierdził, że wolałby te okna wstawiać niż myć ;) I zostawiłam tą robotę dla siebie, bo jeszcze by kolejnym razem zaczął te okna faktycznie wymieniać ;)

reklama
Witam Was dzis :) kto dzis ma wizyty? trzymam kciuki.
Jak tak czytam wasze wpisy to czuje jakbym w niebie byla :D moj mezczyzna myje naczynia, podlogi, okna mi pomagal myc, samochod naprawi, zakupy czesto robi sam, jesli mu trzeba cos wyprasowac to tez to zrobi, pralke tez umie wlaczyc :) ogolnie o co poprosze to zrobi moze nie odrazu, jedynie nie lubi myc lazienki i ubrania tez rzuca na kosz ale zawsze pytam czy to do prania i jakos specjalnie mi to nie przeszkadza :) klocimy sie naprawde bardzo rzadko a jak juz to zaraz sie przepraszamy.
U nas jest tak samo... Ale nauczyłam się na swoich błędach tego ;)

Witam Was dzis :) kto dzis ma wizyty? trzymam kciuki.
Jak tak czytam wasze wpisy to czuje jakbym w niebie byla :D moj mezczyzna myje naczynia, podlogi, okna mi pomagal myc, samochod naprawi, zakupy czesto robi sam, jesli mu trzeba cos wyprasowac to tez to zrobi, pralke tez umie wlaczyc :) ogolnie o co poprosze to zrobi moze nie odrazu, jedynie nie lubi myc lazienki i ubrania tez rzuca na kosz ale zawsze pytam czy to do prania i jakos specjalnie mi to nie przeszkadza :) klocimy sie naprawde bardzo rzadko a jak juz to zaraz sie przepraszamy.
Ja mam dziś wizytę o 15:15. Szukam ciągle lekarza prowadzącego prywatnego i nie potrafię znaleźć dobrego. Dziś jestem umówiona na nfz. Zapisałam się jakieś 4 tyg temu, żeby mieć skierowanie na badania, przynajmniej częsciowo darmowe (w koncu płacimy masakryczne składki co miesiąc). A w środę idę do prywatnego i mam nadzieję, że to będzie w końcu ten, który poprowadzi mnie do końca.

No niestety u mnie mycie okien zostało na moich barkach, ale ja to bardzo lubię ;) Mój W po jednym myciu stwierdził, że wolałby te okna wstawiać niż myć ;) I zostawiłam tą robotę dla siebie, bo jeszcze by kolejnym razem zaczął te okna faktycznie wymieniać ;)
No mimo wszystko coś tam musimy i my robić :p Mój nie układa w półkach z ubraniami. Według mnie składa nie tak, więc wolę sama zrobić. I uwielbiam nasze poranki :p On wstaje i prasuje koszule do pracy, mruczy przy tym pod nosem i udaje, że się denerwuje, że mu nie wychodzi licząc na to, że ja wstanę i uprasuję. Ja twardo udaję, że śpię i nic absolutnie nie słyszę, choć faktycznie obudzi mnie kichnięcie córki w drugim pokoju :p

To ja w takim razie w domu 'leżę i pachnę' mój mąż wszystko robi nawet więcej niż ja. Ja mam gotowanie. A on zmywa, sprząta, pierze, okna myje( kupił se Karcher do szyb) firanki też powiesi no dosłownie wszystko i nie jest pedantem.

U nas jest tak samo... Ale nauczyłam się na swoich błędach tego ;)

Moj tak mial od zawsze, kiedy bylismy para to zawsze kanapki i herbatke mi robil, nawet po weselu ostatnio jak mialam kaca to chodzil kolo mnie caly czas :D a spagetti to on mnie nauczyl robic haha dla mnie jest idealem :)
Czasem lekarz taki sobie wydaje sie tylko na poczatku a pozniej sie okazuje ze jest naprawde dobry .

Ale sie zdenerwowałam , sąsiadka z dołu ,starsza kobieta miala do mnie pretensje ze za glosno łóżko sciele i ze poda mnie do spółdzielni .haha gorszej głupoty bnie slyszalam.

Ja dzisiaj zrobiłam mega zakupy [emoji4] obkupilam się ze hoho . No i M prezent na urodzinki [emoji4] i padam ... lenie sie już dziś... zupę mam więc coś tam się jeszcze zje

Ogłoszenie babybomowe
Szukam 3 dziewczyn z mdłościami, które zechcą przetestować opaskę sea_band przeciw mdłościom i podzielić się opinią z innymi naszymi mamusiami. 3 dziewczyny nam sie wykruszyły, bo przeszły im mdłości w międzyczasie ;) Jeśli masz ochotę daj mi znać dzisiaj (14.05) do godziny 18. Napisz do mnie prywatną wiadomość:) Dziękuję

reklama
Ale sie zdenerwowałam , sąsiadka z dołu ,starsza kobieta miala do mnie pretensje ze za glosno łóżko sciele i ze poda mnie do spółdzielni .haha gorszej głupoty bnie slyszalam.
Ja też mam "pod sobą" starszą panią :) Ostatnio mnie zaczepiła dlaczego tak długo pranie wisi na balkonie :) Odpowiedziałam, że zdejmę dopiero jak mi deszcz trzy razy wypłuka. Mina sąsiadki bezcenna :p

Do góry