reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, mam inwazje mrówek :szok:. Włażą mi pod oknem tarasowym. Masakra, posypałam tym na mrówki na tarasie, ale w domu boje się żeby piesa tego nie zlizała.... Siedzę i morduje, bo rozlezą mi się po chałupie :(...

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze! Kto wizytuje?

Dziewczyny, mam inwazje mrówek :szok:. Włażą mi pod oknem tarasowym. Masakra, posypałam tym na mrówki na tarasie, ale w domu boje się żeby piesa tego nie zlizała.... Siedzę i morduje, bo rozlezą mi się po chałupie :(...

Polecam cynamon, miałam kiedyś w domu, z wózkiem przyniosłam z działki, próbowałam wszystkiego, i w końcu ich ścieżki posypałam cynamonem i się wyniosły.

Woda z octem umyć podloge w tym miejscu i położyć przy wejściu szmatke nasaczona octem ostatnio z garaż u tak wygonilam sol też pomaga

Polecam cynamon, miałam kiedyś w domu, z wózkiem przyniosłam z działki, próbowałam wszystkiego, i w końcu ich ścieżki posypałam cynamonem i się wyniosły.
Tego sposobu nie znałam, zaraz posypie. Ja kiedyś w rodzinnym domu miałam. I doszłam do tego po tygodniu jak ich się pozbyć. I jedyny sposób to było zabić i nie sprzątać martwych. Przychodziły nowe i same powynosily trupy i więcej się nie pojawiły.

Tego sposobu nie znałam, zaraz posypie. Ja kiedyś w rodzinnym domu miałam. I doszłam do tego po tygodniu jak ich się pozbyć. I jedyny sposób to było zabić i nie sprzątać martwych. Przychodziły nowe i same powynosily trupy i więcej się nie pojawiły.
Jak to nie pomoże to są środki na mrówki w sklepach [emoji4] i mnoe sobie poszły

Co do włosów to tam mnie nie martwi bardziej boje sie o i zęby czy bardzo sie posypia... bo do tej pory miałam ok i tego sie bardziej obawiam

Wspolczuje, my mamy inwazje co roku. Zawsze sypiemy solą i wlasnie tym oreparatem na mrowki. Pomaga, ale troche to trwa i trzeba posypac dokladnoe wszystkie miejsca, z ktorych wychodzą :/
A co bedzie z nimi po porodzie?
Przewaznie jakis czas pp porodzie wlosy zaczynaja mocno wylatywać i sa ogolnie oslabione. Ale po czasie wszystko wraca do normy.

A ja zamiast sprzatac polozylam sie doslownie na sekundke i....zasnęłam ;) musze sie ogarnac, ale czasem nie moge nad tym zmeczeniem zapanowac [emoji14]

reklama
Do góry