reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witajcie jak ja sie wczoraj źle czułam.przyjechałam z synem z wycieczki i położyłam sie i tak lezalam normalnie nie moglam sie ruszyc. Dostałam potwornego bolu glowy slabo mi bylo. Ja mylalam ze tam zwarjuje na tej wycieczce bylo tak goraco ,duszno .

reklama
Witajcie jak ja sie wczoraj źle czułam.przyjechałam z synem z wycieczki i położyłam sie i tak lezalam normalnie nie moglam sie ruszyc. Dostałam potwornego bolu glowy slabo mi bylo. Ja mylalam ze tam zwarjuje na tej wycieczce bylo tak goraco ,duszno .
Wczoraj to chyba wszystkie ciezarne źle się czuly. Przyszla do mnie kolezanka w ciąży na paznokcie to tez mowila ze zle sie czuje od rana. Ja tez zle się czulam.

Wogole to ta kolezanka mi powiedziała straszna rzecz. Jest w 5 miesiacu a lekarz do ktorego chodzi (moj znajomy z ktorym pracowalam) dal Jej recepte na antybiotyk, poszla do apteki a w aptece Panika ze Jej nie sprzedadza, wielkie zdziwienie ze to antybiotyk ktory moglby zabic Jej dzidzie w brzuchu, ze akurat tego absolutnie nie mozna brac w ciazy. Dobrze ze mamy tutaj taka apteke ze pracownicy z powołania a nie zeby tylko sprzedac jak najwięcej. Ten sam lekarz innej mojej kolezance , ktora jest teraz w 6, jak byla w piatym powiedzial ze dzidzius ma wade serca i Jego zdanie CHCE PANI USUNAC? JA PANI USUNĘ. W 5 miesiacu jak dzidzi już takie duze. Latala po calej polsce zeby badac to serduszko i sie okazuje ze maluszek zdrowy całkowicie !!! Mnie az ciarki przechodza jak o tym pomyśle. Znam tego lekarza, bo to moj kolega z bylej pracy, ale znalam Go tylko jako kolege a nie lekarza bo nie bylam u Niego nigdy jako pacjentka ale normalnie wlos sie jezy ma głowie.

Nie miałam siły wcześniej pisać, prawie cały dzień dokucza mi ból głowy. Niestety dzisiaj na usg widoczny już tylko jeden maluszek, za to bardzo energiczny :) 9t4d crl 2,7cm. Tak jak pisałam wcześniej, byłam gotowa na tą informację, lekarz uprzedził, że drugie serduszko bije znacznie słabiej i najprawdopodobniej przy następnej wizycie już go nie usłyszymy. No cóż... najważniejsze, że jeden jest silny i zdrowo rośnie :) będzie trzeba w przyszłości myśleć o następnym maluszku bo nie wyobrażam sobie życia bez rodzeństwa :)pierszwe l4 mam od tego tygodnia do 05.06, pracuję w przedszkolu i lekarz uważa, że teraz nie powinnam narażać się na niepotrzebne infekcje, w sumie zgadzam się z nim, jestem bardzo osłabiona co nie wpływałoby efektywnie na moją pracę, która wymaga stuprocentowej uwagi i poświęcenia bo chodzi tu o bezpieczeństwo 25-osobowej gromadki :)
Szkoda że tamten nie był na tyle silny żeby żyć , ale ważne własne że drugi jest energiczny to nadrobi za dwóch , a co do głowy to też mnie bolała wczoraj dość mocno [emoji19]

Wczoraj to chyba wszystkie ciezarne źle się czuly. Przyszla do mnie kolezanka w ciąży na paznokcie to tez mowila ze zle sie czuje od rana. Ja tez zle się czulam.

Wogole to ta kolezanka mi powiedziała straszna rzecz. Jest w 5 miesiacu a lekarz do ktorego chodzi (moj znajomy z ktorym pracowalam) dal Jej recepte na antybiotyk, poszla do apteki a w aptece Panika ze Jej nie sprzedadza, wielkie zdziwienie ze to antybiotyk ktory moglby zabic Jej dzidzie w brzuchu, ze akurat tego absolutnie nie mozna brac w ciazy. Dobrze ze mamy tutaj taka apteke ze pracownicy z powołania a nie zeby tylko sprzedac jak najwięcej. Ten sam lekarz innej mojej kolezance , ktora jest teraz w 6, jak byla w piatym powiedzial ze dzidzius ma wade serca i Jego zdanie CHCE PANI USUNAC? JA PANI USUNĘ. W 5 miesiacu jak dzidzi już takie duze. Latala po calej polsce zeby badac to serduszko i sie okazuje ze maluszek zdrowy całkowicie !!! Mnie az ciarki przechodza jak o tym pomyśle. Znam tego lekarza, bo to moj kolega z bylej pracy, ale znalam Go tylko jako kolege a nie lekarza bo nie bylam u Niego nigdy jako pacjentka ale normalnie wlos sie jezy ma głowie.
O masakra jaki lekarz. Ale co sie dziwic sa tacy. Ja w poprzedniej ciazy chodzilam na poczatku nan nfz i tak pobieral mi cytologie ze krwotoku dostalam i powiedzial ze poronilam. Co bylo nie prawda. Dlatego nigdy w zyciu nie pojde na nfz do ginekologa. Maja gdzies pacjentke

O masakra jaki lekarz. Ale co sie dziwic sa tacy. Ja w poprzedniej ciazy chodzilam na poczatku nan nfz i tak pobieral mi cytologie ze krwotoku dostalam i powiedzial ze poronilam. Co bylo nie prawda. Dlatego nigdy w zyciu nie pojde na nfz do ginekologa. Maja gdzies pacjentke
Masakra, ze w ogole takie rzeczy sie dzieja!!! Powiedzial ci ze poronilas bez zribienia usg? Wspolczuje przezyc z calego serca!! Ja na nfz bylam raz u gina, pierwszy i ostatni. Tak samo jak dentysci. To sa dsie rzeczy za ktore zawsze bede placic, bo niesteyu do "specjalistow" na nfz nie mam zaufania.

Ja właśnie wczoraj zdecydowałam się pofarbowac. Jeśli chodzi o kolor (czarny) to wydaje mi się że bardziej nawet złapał niż przed ciążą. Zastanawia mnie tylko czy żadne substancje z farby nie dotrą do dzidziusia.
Substancje nie dotrą, ale nie powinno się siedzieć długo i wdychać zapachu farby. Dobrze jest chodzić po porządnie wywietrzonym pomieszczeniu :)

Co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży?

Ja nie farbuje wogole, dwa lata schodzilam na swoj kolor i teraz mam spokoj :) ide tylko do fryzjerki sie obciac :D
Ja juz po pobraniu krwi i drozdzowke juz zjadlam :) ale mi nie dobrze jest jak zawsze rano i wieczorem a w poludnie sie obzeram :D

reklama
Do góry