reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej laski potrzeba mi szybkiej porady, od rana biegam do ubikacji, biegunka + miska na kolanach bo mdlosci aż mnie wykrecaja + temperatura dobija do 38 - siać zamęt czy na razie próbować przelezec?

Ja w ciąży normalnie farbowalam włosy, I po porodzie też nie miałam z nimi problemu nie wypadaly ani nic A nadal KP syna. Z zębami też wszystko ok, wyleczylam przed ciąża. Po porodzie poszłam na kontrolę I miałam tylko jeden mały ubytek ogarnelam to usunęłam kamień. I póki co wszystko gra;)

Hmm mi po obydwoch porodach nie wypadaly :) jedynie co po drugim porodzie kupilam nowy zel do mycia twarzy i dostalam uczulenie-pokrzywke, z zebami tez mi sie nic nie dzialo, tylko przebarwienie mi zlikwidowal i jednego poprawil i mowil ze sa ladne :D jedynie co to czuje ze do okulisty bede musiala isc ale nawet nie wiem czy w ciazy wolno i moze lepiej abym poczekala bo przed juz nie zdazylam sie wybrac :) kiedys mialam wade a wzrok juz kilka lat nie badany.

Tego sposobu nie znałam, zaraz posypie. Ja kiedyś w rodzinnym domu miałam. I doszłam do tego po tygodniu jak ich się pozbyć. I jedyny sposób to było zabić i nie sprzątać martwych. Przychodziły nowe i same powynosily trupy i więcej się nie pojawiły.
Próbowałam octu, preparatu na mrówki bałam się że względu na dziecko, ale cały przedpokój, kuchnie i pokój miałam po kątach wysypany cynamonem, to zaczęły się ukrywać w rejonie wózka tam jak wszystkie były w jednym miejscu tu wybijalam aż w końcu już żadnej nie było.

Co do włosów to ja całkiem niedawno strasznie mi wypadały, juz myślałam że łysa będę. Ale narazie spokój, wypadają ale jak zwykle a nie garściami, a po poprzedniej ciąży też mi strasznie włosy leciały. Aż miałam prawie łyse placki po bokach głowy. Po karmieniu zaczęłam łykać Vitapil i odrosły. Teraz obawiam się że będzie podobnie.

Hej laski potrzeba mi szybkiej porady, od rana biegam do ubikacji, biegunka + miska na kolanach bo mdlosci aż mnie wykrecaja + temperatura dobija do 38 - siać zamęt czy na razie próbować przelezec?

Ja bym szla do doktora, goraczka w ciazy nie jest zbyt dobra :/ no i latwo o odwodnienie.

Hmm mi po obydwoch porodach nie wypadaly :) jedynie co po drugim porodzie kupilam nowy zel do mycia twarzy i dostalam uczulenie-pokrzywke, z zebami tez mi sie nic nie dzialo, tylko przebarwienie mi zlikwidowal i jednego poprawil i mowil ze sa ladne :D jedynie co to czuje ze do okulisty bede musiala isc ale nawet nie wiem czy w ciazy wolno i moze lepiej abym poczekala bo przed juz nie zdazylam sie wybrac :) kiedys mialam wade a wzrok juz kilka lat nie badany.
To zazdroszcze! Mi nie wyoadaly, tylko wychodzily garsciami. Balam sie, ze zostale lysa. Niestety u mnie skobczylo sie na lecZeniu u dermatologa i zastrzykach z witaminą B :( za to z zebami zadnych problemow :)

Do okulisty oczywiscie, ze mozesz :) tylko pamietaj, ze w ciazy wzrok moze sie pogorszyc, a po porodzie wrocicndo normy- to slowa mojego okulisty, a ze jestem prawie ślepa, to czesro go odwiedzam ;) takze spokojnie :)

Tak temperatura to jest już niebezpieczna. Bierzesz probiotyk? Ja bym chyba pojechała do lekarza.

Mi tez zęby jakoś się nie poniszczyły. Grunt to częstsza kontrola i w razie potrzeby leczenie, nie czekać aż się dziecko urodzi. W ciąży tez się zęby leczy i trzeba :)

@Dagaa11 @motylkowelove ja mam ten środek na mrówki. Boje się, ze pies mi to zje albo kot dlatego nie sypie. Posypałam od zewnątrz bo tam nie zjedzą. W domu co leży to pies posprząta jeśli da sie to zjeść ;).
Ja tez tylko na zewnatrz go sypie :) a srodku ewentualnie mozesz sol, nawer jak zwierzaki zjedza to nic im sie nie stanie.
Jak masz dostep do smecty to wez smecte+ elektrolity, duzo pij i obserwuj. Jak temp sie podniesie to lepiej pokaz sie lekarzowi. Wyglada jak wirus:/ trzymaj sie bidulko :*

reklama
Tak temperatura to jest już niebezpieczna. Bierzesz probiotyk? Ja bym chyba pojechała do lekarza.

Mi tez zęby jakoś się nie poniszczyły. Grunt to częstsza kontrola i w razie potrzeby leczenie, nie czekać aż się dziecko urodzi. W ciąży tez się zęby leczy i trzeba :)
Nic nie biorę tyle co dupka, czasem no spa i witaminy....
Nie wiem sama, czekam na telefon z przychodni , zobacze co lekarz mi powie....

Do góry