A wywindowalam go już powinien być jako drugi wątek po tym w którym obecnie piszemyA gdzie on jest ??
reklama
lucalew
Fanka BB :)
Tak mimo ze z wiekiem sie nie zaliczalam to powod byl moje choroby tj niedoczynnosc i cukrzyca.No to raczej się nie załapie, bo wiekowo się nie łapie, poronień nie miałam to moja pierwsza ciąża, w rodzinie jeden przypadek ale to kuzynostwo mojego taty miało chore dziecko więc pokrewieństwo odległe czyli zostaje mi mój doktorek. Zastanawiam się czy w ogóle robić. Dziewczyny robiliście w poprzednich ciążach?
lucalew
Mhm ja dostalam skierowanie na badania prenatalne/genetyczne na nfz i w tym jest badanie usg w 12 tc plus pobranie krwi na test papa i po jeszcze spotkanie z profesorem ktory na podstawie tego usg i testu z krwi ocenia stan dziecka i zagrożenia wystąpienia chorob plus dodatkowo na tym samym skierowaniu jest badanie w 20 tc tzw polowkowe. W 1 ciazy dostalam skierowanie ze względu na niedoczynnosc i cukrzyce ale nie zdarzylam ich zrobic bo w 11 tc mialam poronienie zatrzymane czyli obumarcie plodu. W 2 ciazy mimo ze dalej nie lapalam sie ze wzgledu na wiek czy choroby w rodzinie to dostalam skierowanie ze względu na to poronienie i moje choroby.Mi oczywiście chodzi o badanie prenatalne wraz z testem PAPPa (+ ewentualne amniopunkcja), nie tylko usg.
lucalew
Pytasz o moją kruszynke? Ma 2,7 cmPiękny mały czlowieczek <3 fenomenalnie zrobione usg ile ma mm ?
Termin z OM 6.12 a z usg 8.12.
Kartę ciazy mam juz od pierwszej wizyty kiedy byl tylko sam pecherzyk.
lucalew
Ja nosze wszystko.Zastanawiam sie czy nosic przy sobie cala teczke z wynikami czy wystarczy tylko ksiazeczka ciazowa ewentualnie dopiac ostatnie uzg.
lucalew
Szelazo ja polecam.Jakie żelazo dla kobiet w ciąży?
lucalew
Ja tez nie pilnuje godzin biore rano po sniadaniu, obiedzie i kolacji a nie jem zawsze idealnie o tej samej porze.Eh a ja wlasnie zapomnialam wziasc po 15 i wzielam po 17 teraz sie troche boje. A myslicie ze moge wziasc wczesniej tabletke o np godz? czy progesteron za bardzo wzrosnie i lepiej nie ryzykowac i pomalutku wrocic do dawnej godz?
Mysle ze nic sie nie stanie.
MamaXTrzy
Schiran , ja ostatnio tez mialam sprzeczke z moim i jak zawsze odpowiadalam na Jego dogryzki albo sama dogryzalam tak teraz równe dwa dni ani slowem sie nie odezwalam. A to jak wiemy wszyscy, najgorzej wkurza [emoji23] potem sam przylazl. I tak jak napisały dziewczyny facet to tylko facet, widze ze wiekszosc taka sama i moj mi tez kiedys powiedzial , ze jak chce zeby on cos zrobil to mam mu powiedzieć jak krowie na rowie bo faceci sie domyslec nie potrafią.
MamaXTrzy
Dzień dobry [emoji4]
Ja już przed 6 na nogach, musialam zjesc platki bo mi nie dobrze [emoji53] ogladam turecki serial hehehe i zaraz chłopaków budzę.
Ja w drugiej ciazy tez bralam dupka bo już w 28 tygodniu moj mlody sie pchal na swiat , w 36 odstawilam i zaraz urodzilam [emoji6]
Ja już przed 6 na nogach, musialam zjesc platki bo mi nie dobrze [emoji53] ogladam turecki serial hehehe i zaraz chłopaków budzę.
Ja w drugiej ciazy tez bralam dupka bo już w 28 tygodniu moj mlody sie pchal na swiat , w 36 odstawilam i zaraz urodzilam [emoji6]
reklama
Martynka_K
Hej. U mnie też pobudka jak zawsze o 6. Kiedyś mogłam spać do 8-9, a teraz budzę się skoro świt