reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
No to raczej się nie załapie, bo wiekowo się nie łapie, poronień nie miałam to moja pierwsza ciąża, w rodzinie jeden przypadek ale to kuzynostwo mojego taty miało chore dziecko więc pokrewieństwo odległe czyli zostaje mi mój doktorek. Zastanawiam się czy w ogóle robić. Dziewczyny robiliście w poprzednich ciążach? :)
Tak mimo ze z wiekiem sie nie zaliczalam to powod byl moje choroby tj niedoczynnosc i cukrzyca.

Mi oczywiście chodzi o badanie prenatalne wraz z testem PAPPa (+ ewentualne amniopunkcja), nie tylko usg.
Mhm ja dostalam skierowanie na badania prenatalne/genetyczne na nfz i w tym jest badanie usg w 12 tc plus pobranie krwi na test papa i po jeszcze spotkanie z profesorem ktory na podstawie tego usg i testu z krwi ocenia stan dziecka i zagrożenia wystąpienia chorob plus dodatkowo na tym samym skierowaniu jest badanie w 20 tc tzw polowkowe. W 1 ciazy dostalam skierowanie ze względu na niedoczynnosc i cukrzyce ale nie zdarzylam ich zrobic bo w 11 tc mialam poronienie zatrzymane czyli obumarcie plodu. W 2 ciazy mimo ze dalej nie lapalam sie ze wzgledu na wiek czy choroby w rodzinie to dostalam skierowanie ze względu na to poronienie i moje choroby.

Eh a ja wlasnie zapomnialam wziasc po 15 i wzielam po 17 :( teraz sie troche boje. A myslicie ze moge wziasc wczesniej tabletke o np godz? czy progesteron za bardzo wzrosnie i lepiej nie ryzykowac i pomalutku wrocic do dawnej godz?
Ja tez nie pilnuje godzin biore rano po sniadaniu, obiedzie i kolacji a nie jem zawsze idealnie o tej samej porze.
Mysle ze nic sie nie stanie.

Schiran , ja ostatnio tez mialam sprzeczke z moim i jak zawsze odpowiadalam na Jego dogryzki albo sama dogryzalam tak teraz równe dwa dni ani slowem sie nie odezwalam. A to jak wiemy wszyscy, najgorzej wkurza [emoji23] potem sam przylazl. I tak jak napisały dziewczyny facet to tylko facet, widze ze wiekszosc taka sama i moj mi tez kiedys powiedzial , ze jak chce zeby on cos zrobil to mam mu powiedzieć jak krowie na rowie bo faceci sie domyslec nie potrafią.

Dzień dobry [emoji4]
Ja już przed 6 na nogach, musialam zjesc platki bo mi nie dobrze [emoji53] ogladam turecki serial hehehe i zaraz chłopaków budzę.

Ja w drugiej ciazy tez bralam dupka bo już w 28 tygodniu moj mlody sie pchal na swiat , w 36 odstawilam i zaraz urodzilam [emoji6]

reklama
Do góry