reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja staram się raczej racjonalnie podchodzić do zagrożeń i zakażeń, ale prosto z cytologii bym w ciąży nie poszła. I w czym ma tu pomóc tampon? :p
W ciąży z synem doktorka kazała chodzić często na basen. Bolał mnie kręgosłup i praca siedząca. Tylko nakaz był z tamponem :) więc chyba coś to daje.

reklama
A po prawej stronie, te takie kropeczki to są nóżki? U gina nigdy nie oglądam zdjecia i potem w domu się zastanawiam co ja tam widzę :D

Nie pomogę niestety, bo ja nie basenowa dziewczyna, nie umiem pływać ale chyba jak będzie ranka to lepiej sobie odpuścić, żeby chlor nie podrażnił
Tak te kropeczki to nóżki :). Nie martw się na bank wszystko jest ok i piękna dzidzia rośnie :)

Wszystko jest ok! Dzidzi leży boczkiem. Głowa bliżej reszta dalej. Ja tak to widzę :) Śliczna dzidzia :)

Dziewczyny jak myślicie? W piątek po lekarzu chcemy na basen w Poznaniu skoczyć, będę miała cytologię pobieraną. Koleżanka ma latanie przed komunią i nie chce się zwalać za szybko jej na chatę :) Ja bym połaziła po galerii albo Ikei ale moi panowie nie bardzo ;) i wymyśliłam basen :D. Tylko boje się po tej cytologi. Wiadomo tampon pójdzie w użycie ale jednak ranka tam jakaś będzie...
Na basen bym nie szła ja sobie zrobiłam tak w ostatniej ciąży i miałam potem infekcje chociaż uważałam i było po wszystkim

Na basen bym nie szła ja sobie zrobiłam tak w ostatniej ciąży i miałam potem infekcje chociaż uważałam i było po wszystkim
Nie no, ogólnie na basen bym chodziła gdybym pływać umiała, ale nie z ranką, ogólnie znam mase dziewczyn które w ciąży chodzą na basen, poza tym pływają w morzach (gdzie większy syf) i nic sie nie dzieję. Musiałaś mieć pecha porostu :)

W ciąży z synem doktorka kazała chodzić często na basen. Bolał mnie kręgosłup i praca siedząca. Tylko nakaz był z tamponem :) więc chyba coś to daje.
O to fajnie ze mozna na basen, ja pewnie bede miala rwe kulszowa i basen by pomógł, ale balam sie infekcji a zapomniałam doktora zapytać czy można. W takim razie lece na basen w weekend[emoji23][emoji23]

A kochane powiedzcie mi ile kosztują badania prenatalne prywatnie? Czy jak pójdę do gina na NFZ to da mi skierowanie tak czy siak czy tylko jak będzie widział wskazanie?

reklama
A kochane powiedzcie mi ile kosztują badania prenatalne prywatnie? Czy jak pójdę do gina na NFZ to da mi skierowanie tak czy siak czy tylko jak będzie widział wskazanie?
Kochana na nfz musisz miec wskazania poronienia wiek lub wady w rodzinie wtedy dajesz dowód jakiś tego i skierowanie [emoji4] normalnie samo badanie u dr z certyfikatem ok 250zl jak wychodzi coś nie tak wtedy wiadomo nifty itd. Ale to juz w tysiacach

Do góry