reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć, mam 27 lat. Jestem mama cudownej córeczki Liliany- 5 lat. W grudniu 2018 zostane mamą poraz drugi. Jestem w 9 tygodniu. Termin na 15.12. Byłam u lekarza, serduszko bije jest wszystko w porządku Kolejna wizyta 29.05 pozdrawiam
Witaj [emoji4]

Kurczę jak dajecie rade tyle czekać na wizytę :O ja max 2 tyg to i tak wieczność xD
Teraz idę w pon a później 25 a później 2 prenatalne [emoji4]
Ale co wizyta to boję usg czy jest dobrze

reklama
Czesc Wam,
Moge dzis juz po przerwie sie odezwać bo dotrwałam do pierwszej wizyty a szczerze wątpiłam ze ta ciąża sie rozwija- od jakiegoś tygodnia kompletnie przestalam czuc sie jak w ciąży, odżyłam. Do końca wątpiłam, nawet jak na usg zobaczyłam fasolkę, nie mogłam dopatrzec serduszka... A jednak zobaczyłam i usłyszałam i dopiero uwierzyłam że będę po raz czwarty mamusia. Fasolka ma 2,32cm :blink:. Dostałam luteine ze względu na dwa poronienia. Bylam powiedziec w pracy, zanieść L4, dziewczyny gratulowały i przeżywaly ze nie będzie mial kto robić :laugh2: i sklep chyba zamkną.
W domu powiedzieliśmy dzieciom, cieszą się i to bardzo a bałam sie jak to będzie. Tylko tesciowie nie wiem jak zareagują.
Ach. Tyle tygodni minęło od zrobienia testu a ja dopiero dziś przeżywam, wzruszam się i cieszę.
Na ile dostałyście pierwsze L4? Ja dostałam na dwa tygodnie, 22.05 kolejna wizyta.
Cudowne wieści!!!![emoji23][emoji8][emoji8]

Koty które sa tylko w domu nie zarażają. Szybciej zarazic sie mozna od źle umytych warzyw czy owocow surowo jedzonych.
A i koty łapy myją i nie tylko :-)
No nie do końca kociak to jednak zwierzak i ma baktrie nie koniecznie dobre dla kobiety w ciąży podrapanie najlepiej odkazic woda utleniona przynajmniej w razie W . Na pazurach ma różne zalążki więc trzeba ciutke zwracać uwagę na takie rzeczy
Mnie lekarz bardzo ostrzegał przed toxo , bo można złapać w najmniej oczekiwanym momencie tak samo od zwierząt jak i owoców czy mięsa oczywiście nie wszystkich [emoji6]

reklama
Cześć, mam 27 lat. Jestem mama cudownej córeczki Liliany- 5 lat. W grudniu 2018 zostane mamą poraz drugi. Jestem w 9 tygodniu. Termin na 15.12. Byłam u lekarza, serduszko bije jest wszystko w porządku Kolejna wizyta 29.05 pozdrawiam

Witaj witaj!!![emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry