reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny dla mnie jazda 40km w jedną stronę zaczyna już się robić męcząca. Mąż ma urlop i robimy sobie małe wycieczki jednodniowe. Byliśmy wczoraj u mojej siostry i mały miał ubraną koszulkę z napisem Będę starszym bratem, czekaliśmy kto z domowników pierwszy przeczyta i nic nawet nie zauważyli, dopiero jak sami powiedzieliśmy żeby przeczytali to się siostra popłakała jak przeczytała. Reszta rodzeństwa mojego dowie się dopiero pod koniec miesiąca. Z położną nie wiem jak jest, wiem tylko że w 22 tygodniu muszę do środowiskowej zadzwonić.

reklama
Ja piłam syrop preenalen i pomógł. Herbata z miodem i cytryną. Jak lubisz chleb z czosnkiem to tez pomaga ;). Na gardło tantum verde.
Ja też piłam *spam* średnio pomagał do tego duzo ciepłej herbaty z cytryną i imbirem .Też gotowałam imbir i do tego miód i cytryna .Jeszcze mi został katar i odrywający kaszel po przeziębieniu .

Hej dziewczynki, melduję y się z fasolka, druga doba bez plamien, no wzięła się uspokoiła po usg :) chyba stwierdziła że dość mamie krwi wzburzyla I trzeba się ładnie zachowywać :) ja jeszcze dzisiaj na wolnym od lekarza, ale jutro już chce wrócić do pracy.... A jak tam Wasze brzuszki dzisiaj?

chyba tez sobie imbir kupie.. .jak nie zjem mdli jak zjem mdli bardziej, no dzis rano to juz wyjatkowo.podczas jedzienie tylko jest przyjemnie :D Ale zawsze mnie uspokajaja te objawy i nie mysle tyle o strachu;)

Próbowałam ciasteczek imbirowych.... Oj nie przeszło to u mnie :( wczoraj teściowa chciała mi dogodzić I zrobiła truskawki że śmietana I masa kokosowa.... Tyle że odkąd jestem w ciąży to mój ukochany kokos stał się głównym bodźcem do wymiotów :(:(
Za to miętowy herbata, sorbety i owoce pochłaniam jak szalona i brzuszek się cieszy hihi, no i sporo pieczywa, z masłem ewentualnie dżemem %)

@Julianna_Szcz moje tez najulubiensze jesiu teraz jest najgorszym,a wczoraj wciagnelam pajde ze smalcem i ogoreczkiem jak szalona:) na szczescie jest duzo jedzonka costam sie znajdzie, ale imbir moze do herbaty? Jeszcze nie testowalam..ogolnie herbata z cytryna i tak troche uspokaja moje mdlosci

reklama
Ja dzisiaj lepiej , tylko nie mogę się dobudzić jeszcze w piżamie chodzę ... zjadłam płatki z mlekiem ;p standardowo ... teraz chyba będą na śniadanie obiad i kolacje haha

Do góry