reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Zależy kiedy była owulacja , jeśli późna bobas moze pokazać się z dnia na dzień
No ona mówiła że, może to być kwestia dni .... A zobaczymy nie będę się stresować tylko pójdę 8 maja wtedy na pewno będzie coś wiadomo ...nic mi nie da stresowanie ..
Odnośnie badań to myślałam. robić. nifty i pewnie zmusza mnie do prenetalnych .

Prenatalne się robi normalnie , później połówkowe i tak jak mówię jesli cos wychodzi nie tak wtedy się robi diagnostykę :)
Późna owulacja to tak już można powiedzieć18 dc a nawet od 16dc mój lekarz uznał , ze późno .
Teraz w cyklu jak zaszłam miałam ow w 12 dc

O kurcze dziewczyny tak was czytam i aż mi głupio bo ja ani nie jestem pewna z którego zbliżenia zaszlam ani nawet kiedy dokładnie mi się zaczął ostatni okres [emoji23] o owulacje how I dc nie wspominając :D

Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne. Juz raz byłam w ciąży ale to co teraz mi się dzieje to miałam bodajże w środku drugiego trymestru.
Wydaje mi się że brzuch mi się stawia. Albo to że zmęczenia (całe 8 godzin w pracy przy biurku) i teraz znów siedziałam, albo mi się tam wszytko pod rosnąca macica przesuwa. Czy tylko ja tak mam?

Co do tego kiedy się zaszło w ciążę. Ja też nie wiem, ta ciąża to niespodzianka. Przypuszczam że to było ok 2 dni przed plodnymi, albo mój cykl zaswirowal i mogłoby to hyc również dobrze zaraz po @ lub trochę przed..

Dziewczyny zamecze Was tymi moimi plamieniami. Teraz to już nawet nie są brązowe tylko bardziej żółte, jasnopomaranczowe, beżowe. Ciężko określić kolor w każdym razie jeszcze nie jest normalnie. Zobaczymy jutro.

@shiran85 lykasz magnez? Niedobór magnezu wpływa m. in na skurcze macicy.
@Wanilia89 to faktycznie nietypowa wydzielina i może faktycznie wskazywać na infekcje, jednak lepiej gdyby w tym temacie wypowiedział się ginekolog.

@shiran85 lykasz magnez? Niedobór magnezu wpływa m. in na skurcze macicy.
@Wanilia89 to faktycznie nietypowa wydzielina i może faktycznie wskazywać na infekcje, jednak lepiej gdyby w tym temacie wypowiedział się ginekolog.
Brałam aspargin bo miewam skurcze lydek, ale on w ciąży niewskazany więc odstawiłam. A jaki można brać?

reklama
Właśnie czasem mam delikatne swędzenie ale często dostaje alergii na proszki do prania i kladlam to na karb tego. Nawet miałam gina o to zapytać w piątek ale tak się zestresowalam tym samym pecherzykiem że mi z głowy wyleciało.

Do góry