reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej byłam na wizycie i żałuję bo pęcherzyk jest ale serduszka jeszcze nie wiadac 6ty 1 dzień tak by wychodziło. Mogłam poczekać bo teraz będę się stresować

Ojej, ciekawe co bedzie u mnie w srode, bardzo sie tego boje. I kiedy masz nastepna wizyte?
Za tydzień bo widziała że się zdenerwowałam ..ale chyba nie pójdę .Tylko pójdę za dwa tyg do takiego lekarza który bedzie mi prowadził ciążę . Bo ta wizytę u tego lekarza miałam już wcześniej przed ciaza umówiona .a w którym tyg będziesz?

Za tydzień bo widziała że się zdenerwowałam ..ale chyba nie pójdę .Tylko pójdę za dwa tyg do takiego lekarza który bedzie mi prowadził ciążę . Bo ta wizytę u tego lekarza miałam już wcześniej przed ciaza umówiona .a w którym tyg będziesz?

Ja bym tyle nie wytrzymala. Tak samo w 6+1, owulacje mialam gdzies 16, 17 dc nie wiem czy to normalnie czy pozno.

Ciesze sie ze dalas nam znac o sobie! Co robisz calymi dniami?? Jaki typ badan prenatalnych bedziesz robic?
Ja w poprzedniej ciazy. W 15 tygodniu zrobilam nieinwazyjne badanie prenatalne w polsce to sie chyba nazywa nifty albo harmony. Teraz Jesli wszystko bedzie dobrze to tez to zrobie albo Jesli lekarZ zleci to amniopunkcje. Mam 33 lata.
Wiecie jak to wyglada w Polsce?

Mam nadzieję , że dobrniemy do tego 12tygodnia bez żadnych atrakcji specjalnych ;)
Kochana lekarz robi szczegółowe usg gdzie mierzy przyzierność karkową i mierzy bobasa bardzo dokładnie itd. jeśli usg wychodzi dobrze nie trzeba robić ani pappa ani nifty ani innych tego typu .
Jeśli lekarzowi coś nie pasuje wtedy masz prawo aby , któreś z tych badań sobie wykonać osobiście jak już robic to nifty bo pappa w 90% się nie sprawdza a tylko przysparza stresów .
Osobiście ja po poronieniach bym sobie amniopunkcji nie zrobiła , bo nie jest zalecana , z resztą ją się wykonuje jak już na usg wychodzą jakieś nieprawidłowości , które niepokoją .
Ja mam prenatalne za darmo ze względu na przeszłość i ilość poronień na kącie i idę ze skierowaniem , ale nie jest to duży koszt bo prywatnie około 250zł samo usg . Natomiast jak już wychodzi ze chcemy nifty to ono kosztuje 2,5tysiąca bodajże z tego co słyszałam :)
Co do duphastonu tak jak dziewczyny pisza jest to progesteron , jeśli nasze ciałko żółte zbyt mało wydziela go dla bobasa wtedy trzeba wspomóc tabletkami , bo pojawiaja się często plamienia z tego powodu . Jeśli zaś spada mimo brania leków < mówię tutaj o podstawowej dawce > znaczy , że mamy niewydolnośc ciałka znaczy bobas jest " niedożywiony " i ciąża może polecieć , dlatego nazywany jest lekiem na podtrzymanie . Chyba tak w miarę prosto opisałam :) jak masz jakies pytania pomogę

reklama
Do góry