reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

U mnie na czczo z żyły 85 po 1h i po 2h mialam ten sam wynik 103. Jak mi rano sprawdzała glukometrem z palca to wyszło jej aż 99:o i sie przestraszylam że za wysoki mam ten cukier z rana.

Podobno pomiar z glukometru jest zawyżony dlatego jak mierzę cukier i mam rano np 92, 93 to się tym nie przejmuję.

reklama
Cześć Wszystkim... jestem tu nowa z terminem w ok świąt / sylwestra. Póki co podglądałam wpisy ale postanowiłam dołączyć - im bliżej tym więcej obaw (pietwsza ciąża) i może jakoś lżej będzie w grupie ;)
Aktualnie chyba tak tak wszystkie "grudniówki" a dniach wybieram się na pomiar glukozy no i zabieram się (bardzo powoli) za zakupy.
Pozdrawiam wszystkie "grudniówki" :)

A co robisz, że jesteś ostrożna więcej się ruszasz czy lepiej odżywiasz? Podziwiam osoby z silną wolą ja niestety nie umiem sobie odmówić rzeczy, które lubię :(

Z córką miałam tylko ortalionowy używałam go i do samochodu (wtedy bez kocyka) i na spacery do gondoli wtedy był jeszcze kocyk i ochraniacz z wózka i tylko raz dziecko przegrzałam :) ale dała mi szybko znać, że jej gorąco. Później do spacerówki kupiłam wełniany śpiworek. Teraz myślę, że będę używać ten śpiworek zamiast kocyka i ochraniacza i zastanawiam się nad kombinezonem jaki wybrać.
Od czasu ciąży z cukrzycą całkowicie zmieniliśmy sposób żywienia. Czytamy etykiety, kupujemy ciemne dobre pieczywo, kiedyś nawet nie wiedziałam ile syfu potrafi w nim być. Sport na stałe zagościł w nasze życie. Pisze my, bo M również bardzo chętnie przestawił. Ja mam obciążony wywiad, mój tata miał cukrzycę, problemy z krazeniem. Ja już zawsze będę na siebie uważać. Ale to nie jest tak, że nie jem pizzy, lodów czy innych przysmaków. Jem...szczegolnie kiedy w ciąży całkowicie odrzucilo mnie od zdrowego jedzenia. Ale nie jest tak źle ;) Jak miałam cukrzycę że starszym to też mi się zdarzyło zjeść coś zakazanego, to nie jest takie proste. Pod koniec ciąży zdam pół pizzy :)

Witaj @Abies33 nie ma nas tu dużo jak widać, ale można pogadać:)

Witaj @Abies33 ja mam TP na 31.12;), glukoze przezylam w poniedziałek :p

Moja gin powiedziała mi by na badanie glukozy zabrać cytryne bo jest to obrzydliwe do wypicia - któraś z Was stosowała :)

Mi z OM termin wyszedł na 1.01.2019 ale z późniejszych badań już ok 20-28.12. A i tak chyba bedę mieć cc więc na pewno grudzień.

Ech ciężko to mi jeszcze wszytsko ogarnąć... ale mam nadzieję na dobre zakończenie :)

Przeważnie jest brany termin z OM i ten z okolic usg kolo 12 tc bo jest najbardziej miarodajny. Ja mam wyznaczony termin z usg mialam nieregularne cykle. KP syna gdy zaszłam w 2 ciążę :p. Masz jakieś konkretne wskazania do CC?

Wskazania - dość duża nasza mała - w normie ale ponad średnią no i ja do tego też się dokładam - dość stara pierworódka ;)
Ostateczna decyzja zapadnie jeszcze ale już gon zasugerowała że może mi taką opcję zaproponować. Chyba zależy to głownie od tego jak mała nędzie rosła...

Hej Abies, ja mam termin jak MatiMar na Sywlestra;) Witam w gronie dużych dzieci;)

Glukoza nie taka zła. Naprawde to jest do ogarniecia. Jak woda z cukrem pudrem. Mozesz kupic juz gotowa glukoze cytrynową w aptece. Albo wkropic cytryne juz na miejscu. Ponoć najlepiej to wypić malymi lyczkami. Dla mnie najgorsze było czekanie na kolejne pomiary.

Hej jestem po usg mała waży 1600. Wg wagi tydzień do przodu. Mam pytanie do dziewczyn które rodza na początku grudnia czy wy już pierzecie ubranka. Bo sama nie wiem jak się zorganizować.

reklama
A czy Twoja gin która da Ci skierowanie na CC pracuje w szpitalu w którym bedziesz rodzić i Ci je wykona. Bo jak nie to takie wskazanie niestety ale mogą brzydko mówiąc olać ;)

Do góry