reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Gorzej jak jest za wysokie cisnienie. A jakie masz na wizytach? I jak sie z tym czujesz? Moze taka Twoja uroda;) Ja mam niskie w domu a u lekarza wysokie...:o

Ja dziś caly dzień w domu przesiedzialam. Bo albo wiatr albo odczuwalne 2 stopnie albo deszcz.

Kupilam dziś kombinezon dla Maluszka. Po starszym sprzedalam bo sie nie sprawdził.

Teraz oby do wizyty i oby dal skierowanie na cc. Myslicie ze to juz czas myslec o skierowaniu??
Ja jestem po dwóch cc i na najbliższej wizycie będę już rozmawiać z ginem o skierowaniu. Zależy mi na konkretnym szpitalu ì jestem już tam umówiona na wizytę.

Tak wiem do jednych z nich należę ale mi chodzi o tą konkretną grupę z tego forum
Grupa na fb jest juz zamknieta i tajna. Przyjęto do niej dziewczyny, które udzielały się od początku.

Ja jestem po dwóch cc i na najbliższej wizycie będę już rozmawiać z ginem o skierowaniu. Zależy mi na konkretnym szpitalu ì jestem już tam umówiona na wizytę.

Grupa na fb jest juz zamknieta i tajna. Przyjęto do niej dziewczyny, które udzielały się od początku.

Czyli czas podjąć temat. A z jakich powodow mialaś poprzednie cc? Bonja to jak napisałam wcale sie nie spodziewałam takiego rozwiązania a teraz już innego nie chcę.

Hej ja jutro usg.
Mnie czeka jeszcze wizyta u kardiologa mam niedomykalność zastawki i on ma podjąć decyzje co do porodu. Sama nie wiem co bym wolała

Możecie mi powiedzieć jakie macie kombinezony na zime. Mi dzisiaj przywieźli rzeczy to dwa są takie welurowe ale wydaje mi się ze na zimę to za cienkie

Hej ja jutro usg.
Mnie czeka jeszcze wizyta u kardiologa mam niedomykalność zastawki i on ma podjąć decyzje co do porodu. Sama nie wiem co bym wolała

Możecie mi powiedzieć jakie macie kombinezony na zime. Mi dzisiaj przywieźli rzeczy to dwa są takie welurowe ale wydaje mi się ze na zimę to za cienkie
Ja czekam na taki: Screenshot_2018-09-24-17-22-51.pngScreenshot_2018-09-24-17-22-59.png

Po starszym mialam z tescowych FF i rozmiar 62 sie nie nadawal do niczego. Taki material kurtkowy ale wąski na ręce i nogi.

Załączniki

• Screenshot_2018-09-24-17-22-51.png
    Screenshot_2018-09-24-17-22-51.png
    241,8 KB · Wyświetleń: 100
  • Screenshot_2018-09-24-17-22-59.png
    Screenshot_2018-09-24-17-22-59.png
    221,5 KB · Wyświetleń: 94
Czyli czas podjąć temat. A z jakich powodow mialaś poprzednie cc? Bonja to jak napisałam wcale sie nie spodziewałam takiego rozwiązania a teraz już innego nie chcę.
Obaj chłopcy ułożyli się pośladkowo. Za drugim razem nawet chciałam sn, ale już od 30 tc nie zmienił pozycji. Gabi pewnie też tak leży, chyba mam taka macice...

Hej ja jutro usg.

A cienki ten welurek? Ja mam dwa, jeden cieńszy na cieplejsze dni i do auta a drugi cieplejsze do wózka. Dodałam zdjęcie cienszego.

Załączniki

• 20180617_170823.jpg
    20180617_170823.jpg
    700,2 KB · Wyświetleń: 80
O jak fajnie sie coś tu rozruszalo! Myślałam ze to juz koniec wątku a tu sie okazalo ze bb nie pokazuje mi powiadomien.

W środę mialam krzywą cukrową...cztery godziny w laboratorium. Mam troche poddwyzszony cukier na czczo a w kolejne wyniki bdb ale to niech ocenia gin. I zaczęło mi minimalnie spadać żelazo. Do gina wybieram sie ok 1 października.

Wagowo nadal 3.5- 4 kg / tydzien 26/
Z poprzedniej ciazy wiem ze tycie dopiero potem. Chociaz doszlo do 12 kilo to tym etapiw intak juz bylo wiecej. Ale brzuch rosnie i wstać juz coraz gorzej. A czasem jak poleze to ide kilka krokow jak połamana. Hehe ale ogolnie jak sie rozruszam to czuje sie dobrze.

Poza drobnymi zakupami ciuszkowymi to nic nie mam naszykowane. Większość i tak mam w piwnicy po starszym.

Kopniaczki sa takie ze brzuch mi faluje a raz to czulam pod reka jak mi chyba kolankiem przejechal.

Niestety z doświadczenia wiem, że jak masz podwyższony wynik glukozy (obojętnie który, na czczo, po godzinie czy po dwóch) dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej

reklama
Hej moje noce też ciężkie boli mnie brzuch na dole przy przekręcaniu. Ja śpię różnie ale staram się więcej na lewy. U mnie mała przestałą mocno kopać za to zaczęła się wypychać bokami dość boląco :) wieczorami czuć ją jak puka bardzo nisko nie raz starsza jak przytyka rękę to czuje. Przyszły pierwsze ubranka takie malusie :)
Kupowałyście może gdzieś organizery bo tak się zastanawiam jak to w szafie ogarnąć takie małe ubranka.

Kupiłam organizery w Ikei ok 20 zł za 5 organizerów różnej wielkości. Ja ubrania córki miałam w komodzie (też z Ikei :) ) i było mi bardzo wygodnie. Teraz ją przeniosę do szafy a dzidziuś otrzyma w spadku komodę.
Mnie też boli brzuch, to jest taki ból kujący, że nie mogę się ruszyć do momentu aż ból minie jak powiedziałam o tym gin. to powiedziała, że jest to normalne bo macica się rozciąga.

Do góry