reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Tak moja gin tam pracuje i bedzie roboć cc jak coś. Robi ram chyba większość cc :) To mnie pociesza i uspokaja i to też, że wiele moich koleżanek u niej miało i wszystkie zadowolone i bez komplikacji.
W ogóle super babka... jak nieraz czytam jacy potrafią być lekarze to masakra :(

reklama
To na spokojnie, bo często też slyszalam od kumpel jak im podwazali skierowanie na CC jeśli wypisał im lekarz który nie pracuje w danym szpitalu;) ja nastawiam się na SN i mam nadzieję że też pójdzie sprawnie tak jak za 1 razem:p

Hej jestem po usg mała waży 1600. Wg wagi tydzień do przodu. Mam pytanie do dziewczyn które rodza na początku grudnia czy wy już pierzecie ubranka. Bo sama nie wiem jak się zorganizować.
Hej ja mam wyznaczoną.. CC.. na 3 grudnia ale z praniem ubranek poczekam myślę że tydzień przed cc to najlepszy termin...

Hej. Wy tu o praniu a ja jak narazie nic jeszcze nie mam :(
Polecacie może jakieś sklepy - najlepiej internetowe - na zakupy pierwszych ubranek? Lub producentów? Nie chodzi o wygląd - to zależy od gustu :) ale o wykonanie i bezpieczeństwo. Przeglądałam póki co escallante - polecone ze względu na wykonanie.
W google na pierwsze miejsca zawsze wskakuje h&m... ale mam co do tego producenta wątpliwości. I wolałabym szyte w pl lub gdzieś w eu niż np w Chinach...

Cześć wszystkim :) też jestem nowa. Dotychczas podglądałam. Dużo obaw podczas tej ciąży. Termin mam na koniec grudnia,ale będzie cesarka, więc pewnie trochę wcześniej. Oby do grudnia dzidziolek wytrzymał w brzuchu :) czego i Wam życzę

Dziewczyny ja też wczoraj przerabiałam badania na glukozę. Co prawda u mnie zaraz 30 tc, ale zmieniałam również ginekologa z NFZ na prywatnego, bo była masakra. Początkowo glukozy miałam 85, po wypiciu musiałam się położyć bo myślałam, że ją zwrócę ;/ Też tak miałyście ?

W samej ciąży przytyłam już 6 kg.. mam nadzieję, że po porodzie zrzucę nadmiar tłuszczu bo strasznie mnie to martwi, ale to chyba kwestia psychiki bo to pierwsza ciąża i po urodzeniu nadal chciałabym się podobać mojemu tż :)

Wizyta położnej, plany porodów i inne, kompletnie się zamotałam i nie odpisywałam :) Malutkiej serduszko bije jak dzwon, tętno ma dobre więc jestem spokojna. Tylko zauważyłam, że od jakiegoś czasu Zosia jakby "trzęsła" się w brzuszku i troszkę mnie to martwi bo nie wiem dlaczego tak jest. Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy ♥

A co do rzeczy dla dzidziusia, ja mam bardzo niewiele, jakieś smoczki, jakieś butelki, jakieś ciuszki ale nic poza tym. Choć głównie to przez zabobonną babcię małej i jej przekonania typu "NIE KUPUJ ZA WCZEŚNIE BO MOŻE SIĘ COŚ STAĆ" także żyć nie umierać :)

reklama
Moja gin powiedziała mi by na badanie glukozy zabrać cytryne bo jest to obrzydliwe do wypicia - któraś z Was stosowała :)

Mi z OM termin wyszedł na 1.01.2019 ale z późniejszych badań już ok 20-28.12. A i tak chyba bedę mieć cc więc na pewno grudzień.

Ech ciężko to mi jeszcze wszytsko ogarnąć... ale mam nadzieję na dobre zakończenie :)
Ja dostałam do wypicia glukoza cytrynowa. Nawet weszla ;)
Hej jestem po usg mała waży 1600. Wg wagi tydzień do przodu. Mam pytanie do dziewczyn które rodza na początku grudnia czy wy już pierzecie ubranka. Bo sama nie wiem jak się zorganizować.
To co mam prac 2x to raz już pralam, gdy były upały. Kiedy pomalujemy pokój i przeniose młodszego do starszego to zacznę szykować małej ciuchy, czyli wszystko do pranua i prasowania. Pewnie to będzie na poczstku listopada. Nie zostawiam na koniec, bo wiem, że wtedy to już brak sił.
Hej ja mam wyznaczoną.. CC.. na 3 grudnia ale z praniem ubranek poczekam myślę że tydzień przed cc to najlepszy termin...
Juz masz datę cc?

A co do rzeczy dla dzidziusia, ja mam bardzo niewiele, jakieś smoczki, jakieś butelki, jakieś ciuszki ale nic poza tym. Choć głównie to przez zabobonną babcię małej i jej przekonania typu "NIE KUPUJ ZA WCZEŚNIE BO MOŻE SIĘ COŚ STAĆ" także żyć nie umierać :)
Jak ja się cieszę, że mi się nikt nie wtrąca w te sprawy. Zresztą jak ja coś kupuje to poza M nikomu nie mówię ;)

Do góry