reklama
Też bym nie mówiła ale jak wspomniałam wyżej to pierwszy dzidziuś, więc obydwie babcie mocno przesadzają i nic przed nimi nie ukryjesz... ;/
Hej tez jestem z grudniowek tylko ze już raczej udzielam sie na fb ale Was tez podczytuje.....wiec co do takiego trzesienia sie dzidziusia to ponoć wszystko okDziewczyny ja też wczoraj przerabiałam badania na glukozę. Co prawda u mnie zaraz 30 tc, ale zmieniałam również ginekologa z NFZ na prywatnego, bo była masakra. Początkowo glukozy miałam 85, po wypiciu musiałam się położyć bo myślałam, że ją zwrócę ;/ Też tak miałyście ?
W samej ciąży przytyłam już 6 kg.. mam nadzieję, że po porodzie zrzucę nadmiar tłuszczu bo strasznie mnie to martwi, ale to chyba kwestia psychiki bo to pierwsza ciąża i po urodzeniu nadal chciałabym się podobać mojemu tż
Wizyta położnej, plany porodów i inne, kompletnie się zamotałam i nie odpisywałam Malutkiej serduszko bije jak dzwon, tętno ma dobre więc jestem spokojna. Tylko zauważyłam, że od jakiegoś czasu Zosia jakby "trzęsła" się w brzuszku i troszkę mnie to martwi bo nie wiem dlaczego tak jest. Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy ♥
Kasia1296
Aktywna w BB
Hej.. Kruszka..tak termin już miałam wyznaczony 2 tyg temu. Miałam spotkanie z chirurgiem która wyjaśniła mi jak to będzie przebiegać i odrazu wyznaczyli mi datę i godzinę . Tu w Danii przebiega to trochę inaczej więc myślę że to dlatego tak szybko..
G
gość 94049
Gość
Rozmawiałaś z nimi o tym? No chyba że później też będą pomagać i jak już nie będziesz miała siły, a zapewniam Cię, że końcówka to już marzenie by urodzić, to wszystko Ci popiorą, wyprasuja i poukladają.Też bym nie mówiła ale jak wspomniałam wyżej to pierwszy dzidziuś, więc obydwie babcie mocno przesadzają i nic przed nimi nie ukryjesz... ;/
Życzę Ci dużo sił i cierpliwości do obu babć. Teraz mamy inne czasy a i zabobony ....
No wow! Ja myślałam, że jak mi 3 tyg wcześniej ustalili datę 2 cc to był wcześnie. Pierwsze miałam ustalone tydzień wcześniej jakoś. Mimo, że było wiadomo, że skoro pośladki to cc. Ja spróbuje w połowie października zacząć w ogóle coś ustalać i mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.Hej.. Kruszka..tak termin już miałam wyznaczony 2 tyg temu. Miałam spotkanie z chirurgiem która wyjaśniła mi jak to będzie przebiegać i odrazu wyznaczyli mi datę i godzinę . Tu w Danii przebiega to trochę inaczej więc myślę że to dlatego tak szybko..
Dziś mam wizytę. Mała D rana jest aktywna i bardzo się wierci. Chyba dziś usiadła na pupce. Bolalo w każdym razie. Mam nadzieję, że ją dzus podejrzany.
PaniAg
Fanka BB :)
Jak to? Mozna ukryć wszystko przed babkami. Nasze nie wiedzą nawet jak bedzie mial na imię haha. A powoli można przeciez gromadzic rozne rzeczy bo to jednak spory wydatek jak jest pierwsze dziecko. Ale z wozkiem lepiej jak najpozniej bo stojac w domu ucieka gwarancja.Też bym nie mówiła ale jak wspomniałam wyżej to pierwszy dzidziuś, więc obydwie babcie mocno przesadzają i nic przed nimi nie ukryjesz... ;/
PaniAg
Fanka BB :)
Powodzenia na wizycie i daj znać poRozmawiałaś z nimi o tym? No chyba że później też będą pomagać i jak już nie będziesz miała siły, a zapewniam Cię, że końcówka to już marzenie by urodzić, to wszystko Ci popiorą, wyprasuja i poukladają.
Życzę Ci dużo sił i cierpliwości do obu babć. Teraz mamy inne czasy a i zabobony ....
No wow! Ja myślałam, że jak mi 3 tyg wcześniej ustalili datę 2 cc to był wcześnie. Pierwsze miałam ustalone tydzień wcześniej jakoś. Mimo, że było wiadomo, że skoro pośladki to cc. Ja spróbuje w połowie października zacząć w ogóle coś ustalać i mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Dziś mam wizytę. Mała D rana jest aktywna i bardzo się wierci. Chyba dziś usiadła na pupce. Bolalo w każdym razie. Mam nadzieję, że ją dzus podejrzany.
Racja z tym o koncowce ciąży.
Od czasu ciąży z cukrzycą całkowicie zmieniliśmy sposób żywienia. Czytamy etykiety, kupujemy ciemne dobre pieczywo, kiedyś nawet nie wiedziałam ile syfu potrafi w nim być. Sport na stałe zagościł w nasze życie. Pisze my, bo M również bardzo chętnie przestawił. Ja mam obciążony wywiad, mój tata miał cukrzycę, problemy z krazeniem. Ja już zawsze będę na siebie uważać. Ale to nie jest tak, że nie jem pizzy, lodów czy innych przysmaków. Jem...szczegolnie kiedy w ciąży całkowicie odrzucilo mnie od zdrowego jedzenia. Ale nie jest tak źle Jak miałam cukrzycę że starszym to też mi się zdarzyło zjeść coś zakazanego, to nie jest takie proste. Pod koniec ciąży zdam pół pizzy
Witaj @Abies33 nie ma nas tu dużo jak widać, ale można pogadać
A gdzie kupujesz dobre pieczywo? Jest to jakaś mała piekarnia czy sieciówka? Powiedz mi skąd masz energię i siłę na sport przy dwójce dzieci? Pracujesz zawodowo?
Hej ja mam wyznaczoną.. CC.. na 3 grudnia ale z praniem ubranek poczekam myślę że tydzień przed cc to najlepszy termin...
Myślę, że tydzień przed terminem to jest za późno. Nie wszystkie ciąże kończą się w wyznaczonym terminie nawet przy cc. Ciąże zakończona w 38 tygodniu jest ciążą donoszoną Jak pisała @Kruszka sił na pranie i prasowanie nie będziesz miała.
reklama
Witam nową mamusię, a dlaczego masz dużo obaw? A jakie masz wskazania do cesarki?Cześć wszystkim też jestem nowa. Dotychczas podglądałam. Dużo obaw podczas tej ciąży. Termin mam na koniec grudnia,ale będzie cesarka, więc pewnie trochę wcześniej. Oby do grudnia dzidziolek wytrzymał w brzuchu czego i Wam życzę