reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Moj K chodzi za mna cały czas... ale przez moj puls nie mozemy caĺy czas :( a wrecz byl krotki celibat. Sex w ciazy inaczej smakuje... ☺☺☺
@magda.lenka84 tez chcialam Matyldzie. Moja przyjaciolka sie tak nazywa.. ale glupia Ja od poczatku mowilam ze Matylda bedzie i w ciagu 5 miesiecy u znajomych, rodziny, sasiadow ok 10 sie urodzilo... gdybysmy zostali tutaj to bylaby Tyldzia, ale ze wracamy to imie zostalo zmienione ☺
Babcia macocha stwierdzila ze w calosci z drugim i nazwiskiem tatusia brzmi egzotycznie..tak narobilyscie mi smaka plackami.. ze dzisiaj blender poszedl w ruch i jest zadowolenie ☺

Moj pojechal odebrac "niedoruchana celebrytke" czytajcie jego siostre..
Ja jestem bardzo goscinna, tolerancyjna naprawde... no ale ta dziewucha plus tesciowa dzialaja na mnie jak plachta na byka. I zas caly tydzien bede miala "dzien Kur*y i szatana" jak Ja to nazywam... czyli bez kija nie podchodz

Tez mam taka osobe w rodzinie co na mnie działa samo jej imie podnoszac mi ciśnienie. Współczuję nerwow w ciąży.

@anna.24 u mnie na tapecie salatki.. Ale ten brokuł dzis mnie zabił;/ Jutro mix salat kukurydza i czerwona fasola i feta. Non stop mogę jesc borówki.

reklama
No i w koncu wybralismy sie sami z M na basen miejski, alez bylo przyjemnie, woda taka akurat, poplywalismy troche, powyglupialismy sie, a teraz w domku zrobilam swoje burgery :)
Dzis przyrządzilam sobie koktajl z pietruchy, jarmuzu, kiwi, brzoskwini, arbuza i cytryny..a i soku jablkowego, rany jaki pyszny..az cora tez szklane wypiła.

Co do bzykania, no M nie moze narzekac wcale, bo ja nakrecona zawsze, ale obawiam sie, ze w koncu zacznie uciekac :D
Koszmary mi sie takie dzis snily, ze strach nawet o tym myslec..skad to sie bierze ????
Moj to nie narzeka jak Go budze w nocy na seksik albo laze za Nim hehehe cieszy sie bo Jemu to ciagle mało[emoji23]
Moj K chodzi za mna cały czas... ale przez moj puls nie mozemy caĺy czas :( a wrecz byl krotki celibat. Sex w ciazy inaczej smakuje... [emoji5][emoji5][emoji5]
@magda.lenka84 tez chcialam Matyldzie. Moja przyjaciolka sie tak nazywa.. ale glupia Ja od poczatku mowilam ze Matylda bedzie i w ciagu 5 miesiecy u znajomych, rodziny, sasiadow ok 10 sie urodzilo... gdybysmy zostali tutaj to bylaby Tyldzia, ale ze wracamy to imie zostalo zmienione [emoji5]
Babcia macocha stwierdzila ze w calosci z drugim i nazwiskiem tatusia brzmi egzotycznie..tak narobilyscie mi smaka plackami.. ze dzisiaj blender poszedl w ruch i jest zadowolenie [emoji5]

Moj pojechal odebrac "niedoruchana celebrytke" czytajcie jego siostre..
Ja jestem bardzo goscinna, tolerancyjna naprawde... no ale ta dziewucha plus tesciowa dzialaja na mnie jak plachta na byka. I zas caly tydzien bede miala "dzien Kur*y i szatana" jak Ja to nazywam... czyli bez kija nie podchodz
I jak tam z celebrytka ?[emoji16] mam nadzieję ze dajesz rade
Tez myslalam ostatnio o Tobie Mamusia96 daj znać jak sie czujesz

Nie mówcie nawet o 20latkach, bo moja siorka ostatnio jest nie do zycia..stwierdzila i oznajmiła, ze Ona lubi i dziewczyny i chlopakow...a co najgorsze jakas lesbe w pracy poznala..moja matke musialybyscie słyszeć..eh.

Nie mówcie nawet o 20latkach, bo moja siorka ostatnio jest nie do zycia..stwierdzila i oznajmiła, ze Ona lubi i dziewczyny i chlopakow...a co najgorsze jakas lesbe w pracy poznala..moja matke musialybyscie słyszeć..eh.
20lat to chyba jakiś kryzys emocjonalnh jest. Moj brat 20latek wyprowadził się 2 miesiące temu do dziewczyny i zgrywa wielce dorosłego... Zachowuje się, choćby pozjadał wszystkie rozumy, no brak słów...
Życzę im.jak najlepiej, bo dziewczyna jest naprawdę fajna, starsza od niego o 4 lata, ale bardzo ogarnięta. Mam nadzieje, ze go jakoś doprowadzi do porządku ;)

U nas po imprezie :) na szczescie burze przeszly za to teraz wrocily, chyba cala noc juz tak bedzie kolorowo na niebie :D wiecie mamy taka kolezanke i wyczuwam ze jej zazdrosc ze jestem w ciazy w dodatku z chlopcem ( ona ma 1 corke) jak cos mowilam o usg do mamy czy cioci to nawet sie nie odezwala i takie dziwne miny robila eh

Optymistka z Ciebie z tym przygotowywaniem świąt :D Moja pierwsza Wielkanoc z młodym, gdy miał trzy tygodnie, była okropna. Jak na złość akurat tego dnia miał zły nastrój i wciąż chciał wisieć na cycu. Mąż ogarniał śniadanie wielkanocne, a ja jadłam je jedną ręką. Dla mnie święta z noworodkiem to święta spisane na straty, jeśli nie jest to typ dziecka, które je i śpi. A moje takie nie było :p
Jesteś nauczycielką w przedszkolu czy szkole? Ja z perspektywy nauczycielki w przedszkolu uważam, że dzieci z późniejszych miesięcy fajnie ciągną w górę, szybko wyrównując do tych starszych. Mnie ten grudzień pod tym względem nie przeszkadza. Może w latach szkolnych coś się zmienia, ale nie dane mi było sprawdzić :)

Nie licze na kolacje z 12 dań ale moze chociaz jakas rybke po grecku da mi zrobic :)))

Jestem nauczycielka w przedszkolu, ale mam nieco odmienne doswiadczenia. O ile dzieci z drugiej polowy roku rzeczywiscie wyciagają się.. To jednak te grudniowe zawsze takie troszke z tylu, wycofane, z mniejszymi umiejetnosciami, i nawet fizycznie mniejsze, ale oczywiscie to nie jest reguła. Mlodsze dzieci istotnie zmieniają sie z miesiaca na miesiac i wydaje mi sie wlasnie ze dopiero na poziomie szkoly podstawowej roznice zaczną się zacierać.

Celebrytka jest grzeczna bo na dzien dobry dostała zjeba. Wie ze nie ma co dyskutowac.. bo jeden telefon do Pana taty i nie bedzie kasy. ☺
Ma pecha ona i matka. RodIce mojego sa po rozwodzie.. Tata w 3 miescie... tesciowa od siedmiu bolesci na slasku. Te dwie Panie maja problem ze jestem z moim bo juz duzo nie moga.. wiedza o Tym ze jak Ja cos wymysle to on idzie za mna..no i ze mamy swoj swiat do ktorego ich nie wpuszczamy. gowniara ma 19 lat. Ale jakbyscie slyszaly jak ona mowi do mojego tym glosem... istny kabaret ☺
Uslyszala juz ze tesciową mam 20 razy w dupie i jak bedzie mi dalej pod gorke robic to malej nie zobaczy... ja od nikogo nic nie dostalam i nikt nie ma prawa igerowac w nasze zycie bez naszej wiedzy i zgody. I ze moze jej to przekazac. Mloda wkurzyła mnie bo bez pytania z lapami do brzucha mi sie pcha... ok rozumiem ciekawosc.. ale moja siostra rodzona najpierw zapytala... Ja nie jestem nauczona ze oprocz Kam mnie ktos dotyka... ide spac bo mam poki co dosc wrazen ☺

reklama
Mnie też macaja po brzuchu i nie pytają, jak to ktoś kogo nie lubię jakoś wybitnie to odsuwa się i mówi że jest to dla mnie niekomfortowe.

Tak trzymaj, smarkula, niech się nauczy :)

U nas dzisiaj super deszczowy cały dzień było, dopiero koło 20 przestało padać, mój przez weekend zrobił podłogę w jadalni, panele położył, jutro dokonczy listwy doklejac.
Zakupy spore zrobiliśmy korzystając z przedłużonego urlopu.

Kupiłam dzisiaj łóżeczko.

W ciągu miesiąca kupię wózek.
Jutro, robię dokładną listę czego ile mam I co muszę dokupić przed grudniem.
W dodatku zaczęliśmy remont pokoju młodego, zerwalismy tapety, poodsuwalismy meble, kupiliśmy farby i walki...

Do czwartku powinny też dotrzeć materiały które zamówiłam aby zacząć przygodę z szyciem :) nie mogę się doczekać <3 no i to jaccuzi spa.... Chociaż ja z opcji jaccuzi chyba nie powinnam w ciazy co?

Do góry