reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Co do wizyt to na nfz wchodzę szybciej niż prywatnie :D ale nauczona doświadczeniem prywatnie umawiam sie na ostatnia możliwa godzinę i zazwyczaj wtedy lekarz poświęca mi wiecej czasu, ostatnio bylismy z mężem na wizycie 40min, no ale półtorej godz czekania było :) @aguula, ja tez nie mam zamiaru wracać do obecnej pracy, chcielibyśmy od razu w druga dzidzie celować... zobaczymy jak wyjdzie i czy po jednym nie bede miala dosc. Boje sie wlasnie tego, że maluch da nam popalić bo mam ciagle głupie myślenie, że chłopaki sa bardziej niespokojne :D fajnie, że teraz mozna odpocząć i skupić sie na sobie, strasznie sie ciesze z każdego dnia bez pracy :)
Chyba nie ma znaczenia płeć - mój synek spokojny bez kolek czy nieprzespanych nocy. Mam tylko nadzieję że drugi też taki będzie :-)

reklama
Kochana a wiesz do kiedy? Jutro raczej poznam płeć, będzie jeszcze? :)

Patka myśle ze jeszcze bedzie. Oni przed sierpniem wysprzedaja wszystko na nowa kolekcje jesienna przed rozpoczęciem roku szkolnego. Poźniej kolo pazdziernika beda wysprzedawac jesień na kolekcję zimowa i tak co roku.
Zawsze z tego korzystam ;).

@martakratka ale oni na prenatalnych w ogole tego nie widzieli:/ tzn lekarze:/ kolezanka miala bardzo dobra opieke a nikt tego nie szukal nawet na usg i przy porodzie tez dopiero sie okazalo
Zastanawiam się czy to widać na usg bo koleżanki córeczka też urodziła się z taką wadą stopek a koleżanka chodziła do naprawdę dobrego lekarza. Wydaje mi się że patrzą tylko czy paluszki ma wszystkie w początkowych badaniach usg a potem już nie sprawdzają albo tego nie widać.

Dzien dobry :D
Alez pogoda...a chcialam sie do tesco przespacerowac:cool: leje od rana.
W zwiazku z pogoda, zrobie sobie druga kawke i odpale maszyne ;)

Napisalam mamie, zeby zestawila materialy jakie ma ze soba, to bede na zakupowym wrzucac fotki, sowki, poduszki motylki jesli bedziecie chetne, to takze jakies powstawiam. Ja sie ciesze, bo mama sytuacje ma srednia finansowa, to choc troszke dorobi sobie :)

Dziewczyny jak jest oznaczona dlugosc dzidzi? Dostalam wydrukowane zdjecie z pomiarami i niebwien gdzie szukac :/ wage znalazlam ale dlugosci jakos nie potrafie..

Hejj :) u nas deszczowo! Ja już zaliczylam kolejną wizyte u dentystki, jestem z siebie dumna,że wziełam sie za te zeby i do porobu bede miec wszystkie wyleczone. A zostały jeszcze 3 małe ubytki :)
Córka wlasnie pojechała z babcią do pradziadka, wiec ja korzystam i sie wyleguję :D jak M. wstanie po nocce to czeka nas "wycieczka" a poszukiwaniu farb i tapet...no i od soboty zaczynamy remont pokoju i sypialni. Z planu na mały remoncik zrobił sie plan na całkowity remont razem z wymianą mebli hahah :D upatrzyłam już meble do pokoju dziennego i komode do pokoju dzieciątka :)

Napisalam mamie, zeby zestawila materialy jakie ma ze soba, to bede na zakupowym wrzucac fotki, sowki, poduszki motylki jesli bedziecie chetne, to takze jakies powstawiam. Ja sie ciesze, bo mama sytuacje ma srednia finansowa, to choc troszke dorobi sobie :)

Dziewczyny jak jest oznaczona dlugosc dzidzi? Dostalam wydrukowane zdjecie z pomiarami i niebwien gdzie szukac :/ wage znalazlam ale dlugosci jakos nie potrafie..
Jeśli chodzi o USG to powinno to być CRL :) przynajmniej ja tak mam :)

Już mnie kieszeń piecze :D a raczej mego męża :D [emoji23] wstawiaj wstawiaj, bo same się nie wynajda pomysły na pościel :) :*

Witajcie [emoji4] @darina powodzenia na wizycie, bedzie dobrze [emoji4] dzis sa tez moje urodzinki wiec musi byc hehe [emoji4] a mi mały zrobił prezent urodzinowy juz wczoraj i jak leżałam w łóżku z książka to zaczal kopać i dzisiaj rano jak wstałam jest to samo!:) ale to super uczucie [emoji4] co prawda wcześniej czułam tam mega delikatnie ale wczoraj i dzis juz takie konkretne pyknięcia, nawet widac je na brzuchu [emoji1] Dziewczyny z bólem bioder - a moze to spojenie łonowe sie rozchodzi? Podobno to boli i potrafi zacząć sie rozchodzić dosc wczesnie, bo biodra szykują sie na przyjęcie malucha... mnie na szczescie nic nie boli, oby tak dalej [emoji6] miłego dzionka
Spóźnione sto lat a przede wszystkim spokojnej bezproblemowej ciąży i porodu i zdrowego bobaska [emoji8][emoji253][emoji320][emoji512][emoji322][emoji324][emoji484]

Nie mam tego CRL, wszystko mam lacznie z głową, a dlugosci nie mam :D swoja droga mala ma obwod glowy 15 cm :D a udko az 3cm ;)

Jeszcze mam jedno pytanie, skierowanie na badania wszelkie od prywatnych lelarzy dostajecie na recepcie? Bo poprzednia lekarka tylko mi na kartce pozaznaczala co mam zrobic, a tu dostalam skierowanie normalne. Pytam, bo On przyjmuje takze wszpitalu i na nfz, wiec moze mi wypisal normalne skierowanie. Cytologie mi takze za darno wczoraj pobral...a ja nie dopytalam, zauroczona córka :rofl:

reklama
Nie mam tego CRL, wszystko mam lacznie z głową, a dlugosci nie mam :D swoja droga mala ma obwod glowy 15 cm :D a udko az 3cm ;)

Jeszcze mam jedno pytanie, skierowanie na badania wszelkie od prywatnych lelarzy dostajecie na recepcie? Bo poprzednia lekarka tylko mi na kartce pozaznaczala co mam zrobic, a tu dostalam skierowanie normalne. Pytam, bo On przyjmuje takze wszpitalu i na nfz, wiec moze mi wypisal normalne skierowanie. Cytologie mi takze za darno wczoraj pobral...a ja nie dopytalam, zauroczona córka :rofl:
Mi nikt wymiarów nie podał również.... Ani wagi.

Ale chyba na tym etapie to już nie CRL (od główki do pupy) bylo tylko chl (od główki do stopki) :)

Do góry