reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Oj niełatwo tak, zwłaszcza po ciężkiej nocy, bóle takie jakby mnie ktoś pobił, skurcze łydek, małe też coś uciskalo I ból trzymał dopóki że łzami się nie przeturlalam na drugi bok :/ także fenomenalnie niepokojąca noc :/
Male do 2 szalał to i teraz odsypia, zero kopniaczkow, tetno spokojne 115-120 i sobie smacznie śpi....
Oj to kiepsko z tymi bólami :/
Ja sie odniose do rozejscia spojenia lonowego...moze sie zaczac kuz kolo 20 tyg, przerabialam w ciazy z synem, cholerny ból zaczynajacy sie wlasnie w pachwinach..potem z kazdym tygodniem rozchodzi sie bardziej, w pewnym momencie jak sie przekrecalam z boku na bok, to mialam wrazenie, ze sie rozjade tak kosci strzelaly..brrrr.

reklama
Współczuję tych bóli mnie czasami krzyż boli ale to do wytrzymania ze względu na przygody z nastawieniem. Póki co rosne ale tego rozciągania tak nie odczuwam mocno... chyba kazda inaczej

Agulaaa no a mam nke potrzeba 2 samochodów i tak w sumie na busa mi się nie chce iść xD maleństwo nie dało mi pospać i chyba pójdę teraz odsypiac ranek[emoji23]

Ja strasznie się boję bóli spojenia, bo miałam bardzo intensywne jakoś od ósmego miesiąca. Pod koniec już nawet nie prowadziłam samochodu. Jeśli w tej ciąży będę mieć wcześniej, to nie wiem, jak ja ogarnę małego gnoma... Z brzuchem i do tego tak silnym bólem.

I my się witamy,zaczynam 3 dni wolnego więc trochę odpoczniemy, pojutrze wizyta i już zaczynam się niecierpliwić :) wstaliśmy w dobrych humorach, małż poleciał po coś na śniadanko, zaraz sobie zjemy rodzinnie.. u nas to taka rzadkość, że jaram się tym na maksa :)

Męczy mnie odruch wymiotny, nie mdłości a zwyczajne dławienie, nie wiem czy się refluksu jakiegoś nie nabawiłam.. :|
Co do bóli, ogólnie nie męczą mnie, ale zdarza się, że jak mam pełny pęcherz, albo coś wędruje w jelicie to łapie mnie taki ogromny ból - kłucie. Mija po chwili ale rzeczywiście jest bardzo bardzo silny.

@anna.24 wszystkiego najlepszego dużo zdrówka miłości kasy I zdrowego bobaska;) co do bólu spojenia mnie to dopadło jakoś w 7 mscu no i lekko nie było no ale zrekompensowalo mi to że poród za to był lekki;)

Witajcie [emoji4] @darina powodzenia na wizycie, bedzie dobrze [emoji4] dzis sa tez moje urodzinki wiec musi byc hehe [emoji4] a mi mały zrobił prezent urodzinowy juz wczoraj i jak leżałam w łóżku z książka to zaczal kopać i dzisiaj rano jak wstałam jest to samo!:) ale to super uczucie [emoji4] co prawda wcześniej czułam tam mega delikatnie ale wczoraj i dzis juz takie konkretne pyknięcia, nawet widac je na brzuchu [emoji1] Dziewczyny z bólem bioder - a moze to spojenie łonowe sie rozchodzi? Podobno to boli i potrafi zacząć sie rozchodzić dosc wczesnie, bo biodra szykują sie na przyjęcie malucha... mnie na szczescie nic nie boli, oby tak dalej [emoji6] miłego dzionka

Wszystkiego najlepszego ;)

Od dwoch godzin leze w lozku i nie moge zasnac. Tak mnie bola plecy i biodra...nie jestem w stanie sie ulozyc, zwby nie bolalo cokolwiek... Jestem przerazona, to dopiero polowa ciazy a juz spac przez to nie moge, wyc mi sie chce :(

Tez mnie plecy juz bola :/ maz juz wczoraj masowal i tez zasnac nie moglam dopiero o 1 :/

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Czy takie rozejscie sie spojenia jest grozne? kurcze czasem mnie tak rwie, wlasnie jakby miesnie przesilone

Witajcie [emoji4] @darina powodzenia na wizycie, bedzie dobrze [emoji4] dzis sa tez moje urodzinki wiec musi byc hehe [emoji4] a mi mały zrobił prezent urodzinowy juz wczoraj i jak leżałam w łóżku z książka to zaczal kopać i dzisiaj rano jak wstałam jest to samo!:) ale to super uczucie [emoji4] co prawda wcześniej czułam tam mega delikatnie ale wczoraj i dzis juz takie konkretne pyknięcia, nawet widac je na brzuchu [emoji1] Dziewczyny z bólem bioder - a moze to spojenie łonowe sie rozchodzi? Podobno to boli i potrafi zacząć sie rozchodzić dosc wczesnie, bo biodra szykują sie na przyjęcie malucha... mnie na szczescie nic nie boli, oby tak dalej [emoji6] miłego dzionka
Sto lat kochana duuuuzzzzoooo zdrowka dla Ciebie i maluszka:biggrin2:

Moja wlasnie kopie znowu, dzis caly czas...ja mam nadzieje, ze po porodzie troche pospi :D
@Mamusia96 te osmiorniczki akurat zrobila moja mama :) jesli bys chciała, to Ci taka wymodzi :)
Aha dziewczyny, mama ma w szafie rozki uszyte, chyba 4 lub 5 sztuk. Moze chcialybyscie? Za symboliczny grosz, zdaje sie ze jeden jest dla dziewczynki a reszta dla chlopaka. Jesli by ktoras z Was chciala to wstawie foty.
Ja mam wlasna wizje kolorystyczna, wiec musze sobie uszyc wg wlasnego widzi mi sie :D
Ja chętnie zobaczę rożki. [emoji16]
A ile za taką ośmiornice??? [emoji7]

reklama
Jak leże na pleckach i głaszcze się po brzuchu to w pewnym momencie czuje taką twardą górkę, nie widać jej gołym okiem ale czuć, to może być dzidzia? Możliwe, że się tak wypchało?

Do góry