reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Oj niełatwo tak, zwłaszcza po ciężkiej nocy, bóle takie jakby mnie ktoś pobił, skurcze łydek, małe też coś uciskalo I ból trzymał dopóki że łzami się nie przeturlalam na drugi bok :/ także fenomenalnie niepokojąca noc :/
Male do 2 szalał to i teraz odsypia, zero kopniaczkow, tetno spokojne 115-120 i sobie smacznie śpi....
Oj to kiepsko z tymi bólami :/
Ja sie odniose do rozejscia spojenia lonowego...moze sie zaczac kuz kolo 20 tyg, przerabialam w ciazy z synem, cholerny ból zaczynajacy sie wlasnie w pachwinach..potem z kazdym tygodniem rozchodzi sie bardziej, w pewnym momencie jak sie przekrecalam z boku na bok, to mialam wrazenie, ze sie rozjade tak kosci strzelaly..brrrr.

reklama
Współczuję tych bóli mnie czasami krzyż boli ale to do wytrzymania ze względu na przygody z nastawieniem. Póki co rosne ale tego rozciągania tak nie odczuwam mocno... chyba kazda inaczej

Agulaaa no a mam nke potrzeba 2 samochodów i tak w sumie na busa mi się nie chce iść xD maleństwo nie dało mi pospać i chyba pójdę teraz odsypiac ranek[emoji23]

Ja strasznie się boję bóli spojenia, bo miałam bardzo intensywne jakoś od ósmego miesiąca. Pod koniec już nawet nie prowadziłam samochodu. Jeśli w tej ciąży będę mieć wcześniej, to nie wiem, jak ja ogarnę małego gnoma... Z brzuchem i do tego tak silnym bólem.

I my się witamy,zaczynam 3 dni wolnego więc trochę odpoczniemy, pojutrze wizyta i już zaczynam się niecierpliwić :) wstaliśmy w dobrych humorach, małż poleciał po coś na śniadanko, zaraz sobie zjemy rodzinnie.. u nas to taka rzadkość, że jaram się tym na maksa :)

Męczy mnie odruch wymiotny, nie mdłości a zwyczajne dławienie, nie wiem czy się refluksu jakiegoś nie nabawiłam.. :|
Co do bóli, ogólnie nie męczą mnie, ale zdarza się, że jak mam pełny pęcherz, albo coś wędruje w jelicie to łapie mnie taki ogromny ból - kłucie. Mija po chwili ale rzeczywiście jest bardzo bardzo silny.

@anna.24 wszystkiego najlepszego dużo zdrówka miłości kasy I zdrowego bobaska;) co do bólu spojenia mnie to dopadło jakoś w 7 mscu no i lekko nie było no ale zrekompensowalo mi to że poród za to był lekki;)

Witajcie [emoji4] @darina powodzenia na wizycie, bedzie dobrze [emoji4] dzis sa tez moje urodzinki wiec musi byc hehe [emoji4] a mi mały zrobił prezent urodzinowy juz wczoraj i jak leżałam w łóżku z książka to zaczal kopać i dzisiaj rano jak wstałam jest to samo!:) ale to super uczucie [emoji4] co prawda wcześniej czułam tam mega delikatnie ale wczoraj i dzis juz takie konkretne pyknięcia, nawet widac je na brzuchu [emoji1] Dziewczyny z bólem bioder - a moze to spojenie łonowe sie rozchodzi? Podobno to boli i potrafi zacząć sie rozchodzić dosc wczesnie, bo biodra szykują sie na przyjęcie malucha... mnie na szczescie nic nie boli, oby tak dalej [emoji6] miłego dzionka

Wszystkiego najlepszego ;)

Od dwoch godzin leze w lozku i nie moge zasnac. Tak mnie bola plecy i biodra...nie jestem w stanie sie ulozyc, zwby nie bolalo cokolwiek... Jestem przerazona, to dopiero polowa ciazy a juz spac przez to nie moge, wyc mi sie chce :(

Tez mnie plecy juz bola :/ maz juz wczoraj masowal i tez zasnac nie moglam dopiero o 1 :/

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Czy takie rozejscie sie spojenia jest grozne? kurcze czasem mnie tak rwie, wlasnie jakby miesnie przesilone

Witajcie [emoji4] @darina powodzenia na wizycie, bedzie dobrze [emoji4] dzis sa tez moje urodzinki wiec musi byc hehe [emoji4] a mi mały zrobił prezent urodzinowy juz wczoraj i jak leżałam w łóżku z książka to zaczal kopać i dzisiaj rano jak wstałam jest to samo!:) ale to super uczucie [emoji4] co prawda wcześniej czułam tam mega delikatnie ale wczoraj i dzis juz takie konkretne pyknięcia, nawet widac je na brzuchu [emoji1] Dziewczyny z bólem bioder - a moze to spojenie łonowe sie rozchodzi? Podobno to boli i potrafi zacząć sie rozchodzić dosc wczesnie, bo biodra szykują sie na przyjęcie malucha... mnie na szczescie nic nie boli, oby tak dalej [emoji6] miłego dzionka
Sto lat kochana duuuuzzzzoooo zdrowka dla Ciebie i maluszka:biggrin2:

Moja wlasnie kopie znowu, dzis caly czas...ja mam nadzieje, ze po porodzie troche pospi :D
@Mamusia96 te osmiorniczki akurat zrobila moja mama :) jesli bys chciała, to Ci taka wymodzi :)
Aha dziewczyny, mama ma w szafie rozki uszyte, chyba 4 lub 5 sztuk. Moze chcialybyscie? Za symboliczny grosz, zdaje sie ze jeden jest dla dziewczynki a reszta dla chlopaka. Jesli by ktoras z Was chciala to wstawie foty.
Ja mam wlasna wizje kolorystyczna, wiec musze sobie uszyc wg wlasnego widzi mi sie :D
Ja chętnie zobaczę rożki. [emoji16]
A ile za taką ośmiornice??? [emoji7]

reklama
Jak leże na pleckach i głaszcze się po brzuchu to w pewnym momencie czuje taką twardą górkę, nie widać jej gołym okiem ale czuć, to może być dzidzia? Możliwe, że się tak wypchało?

Do góry