reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Mam tak samo, nie dociera totalnie [emoji14]

Położna mówiła, że jeśli młody będzie miał jakiegoś wirusa, to może przejść na mnie i zaszkodzić płodowi. I lepiej całowanie ograniczyć do czoła.
Ja policzków sobie nie odpuszczę, ale raczej wtedy, gdy będę wiedziała, że buzia jest czysta. A w usta i tak nigdy dziecka nie całowałam i nikomu nie pozwalam. Mało to historii o chorujących niemowlakach, bo ktoś nie wiedział że jest chory i pocałował w usta? :/

Mnie w Anglii nikt nigdy nie przepuścił w kolejce. Niezależnie od wielkości brzucha. A zakupy robimy zwykle w soboty, gdy są kolejki.
A przecież na pasach jest obowiązek stanąć dla pieszego :D
A to widzisz bede uwazac. Bo moje chłopaki to latają po krzakach i wszedzie indziej . A jezeli chodzi o niemowalaka to nawet dotknac raczek nie pozwalalam. Wogole pod tym kątem jestem przewrazliwiona i nie pozwalam brac na ręce ani dotykac. Babcia chłopaków mogła ich dotykać jak mieli juz po 8 miesięcy. Tyle ze to brudas z tamtej baby [emoji16][emoji23]

reklama
Nie, on przyjmuje prywatnie, ale na nfz rowniez. Prawdopodobnie bardzo dobry lekarz, do tesciowej do szpitala przyjwchal w nocy, sam od siebie, aby sprawdzic czy wszystko ok. A po za tym jest ordynatorem w szpitalu ginekologicznym wiec duzy plus. Ide pierwsza wizyte prywatnie, a potwm siw umawiam na nfz juz. Taki plan :)
Ja i tak prywatnie chodze to w Gl też. Właśnie pytalam czy w ginekologicznym. To daj cynka jaki jest to tez do Niego pójdę[emoji16]

Co do spania to mam duży rogal do spania z motherhood i on jest rewelacyjny, walczymy z mężem o niego :D bo on ma dyskopatię wiec mu pasuje ten rogal, no ale docelowo jest dla mnie. Ja śpię z tym rogalem tak pomiędzy bokiem a na plecach, wiec tak jak mamaginekolog pisała ze jest bezpiecznie ;)
Moj jest zazdrosny o "glizdke" mowi ze sie tule do niej niz do Niego[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

@Szymonowa matka o super dziekowac! Czyli da rade:) @PatkaPatka no ja tez jestem udana, bo gdzie byscie "trzymali" drugie dziecko:D sama pisze o wielkosci waszego mieszkania:) chyba pomylka z happyelephant bo ma podobny avatarek, bardzo avatarki mi pomagaja lub myla ;) ale moze jeszcze z kims innym;) kurcze wiem ze duzo bylo przeciwników detektora ale spalabys spokojnie, no ale hyc hyc i bedzie wizyta:* spokojnie mozesz nie czuc ruchow, mi nikt nie wierzyl ze pierwsza ciaza a w pol 17 tc poczulam ale jak M powiedzial ze czul to uwierzyli:p najczęściej 20-22 tc szczególnie jak pierwsza ciaza a nawet i pozniej:) tez to lozysko gdzid jest ma znaczenie, ale mowisz nie wiesz, no ale juz tyle pieknie wyczekalaz i zaraz sie zacznie kopniakowanie:)

Dzięki za słowa otuchy :blink:. Faktycznie te hormony szaleją. Wczoraj pojechałam na zakupy i co? Chwilę pochodziłam i uznałam że tak w sumie to nie mam ochoty nic kupować i wolę wrócić do domu. Wróciłam z dużo lepszym nastawieniem i zabrałam się za pucowanie kuchni, posiedziałam z dzieciaczkami wyjątkowo długo i doczekaliśmy powrotu małża po 22. Nawet się postarał po powrocie i było miło :rofl2:. Muszę zająć sobie czas a mniej rozmyślać.
Sabi jak Ty z tą swoją figurą masz co do siebie jakieś dziwne myśli to ja jednak sądzę że my w ciąży to jesteśmy wariatki :laugh2:, super wygladasz.

Aaa moje kochane najmniejsze maleństwo znów się odezwało i to już nie tak późno ale pod wieczór- przez kilka minut czułam w dole lekko słodkie pukanie. Dziwi mnie tylko to że zawsze czuję albo nisko albo całkiem wysoko, zaczynam podejrzewać że mam łożysko z przodu bo pisałyście o tym. Zobaczymy czy mam rację.
Coraz trudniej mi do tego 30-tego wytrzymać. Dlatego też wczoraj po kąpieli sprawdzałam szyjkę i zmieniła się, jest napewno krótsza niż na początku ciąży, bardziej miękka i otwarta. W każdym razie nie panikuję (wiem jak to wyglądało w poprzedniej ciąży) ale wiem że muszę uważać, ćwiczenia napewno sobie odpuszczę.

Moja siostra poczuła 2 kopniaczki i chodzi zadowolona :D ciekawe czy tatuś też dzisiaj poczuje :D

Co do łóżeczka my wybraliśmy takie , tutaj jest opcja ściągania szczebelków , ale ... u mnie obok łożka są drzwi więc coś typu dostawka odpada . Łożeczko i tak będę mieć pół metra od lożka :)
f1646f77487fa13318e67925873f.jpg

Załączniki

• f1646f77487fa13318e67925873f.jpg
    f1646f77487fa13318e67925873f.jpg
    103,5 KB · Wyświetleń: 344
@motylkowelove ja dla synka mam takie łóżeczko z kółkami mogę jeździć z nim po całym mieszkaniu:-D to wyjmowanie szczebelkow fajna opcja, mój jak się budzi w nocy wychodzi I wbija do mnie na wyrko:) jeszcze trochę A będę musiała mu kupić jego "dorosłe" łóżko A to przejmie mniejsze bobo:p

Załączniki

• Screenshot_20180714-145739_Facebook.jpg
    Screenshot_20180714-145739_Facebook.jpg
    184,7 KB · Wyświetleń: 111
Ostatnia edycja:
@motylkowelove ja dla synka mam takie łóżeczko z kółkami mogę jeździć z nim po całym mieszkaniu:-D to wyjmowanie szczebelkow fajna opcja, mój jak się budzi w nocy wychodzi I wbija do mnie na wyrko:) jeszcze trochę A będę musiała mu kupić jego "dorosłe" łóżko A to przejmie mniejsze bobo:p

No śliczne :) podobne jest :D ja uwielbiam szary z białym a to łózio też nie jest drogie więc na chwile bedzie :)

@Szymonowa matka o super dziekowac! Czyli da rade:) @PatkaPatka no ja tez jestem udana, bo gdzie byscie "trzymali" drugie dziecko:D sama pisze o wielkosci waszego mieszkania:) chyba pomylka z happyelephant bo ma podobny avatarek, bardzo avatarki mi pomagaja lub myla ;) ale moze jeszcze z kims innym;) kurcze wiem ze duzo bylo przeciwników detektora ale spalabys spokojnie, no ale hyc hyc i bedzie wizyta:* spokojnie mozesz nie czuc ruchow, mi nikt nie wierzyl ze pierwsza ciaza a w pol 17 tc poczulam ale jak M powiedzial ze czul to uwierzyli:p najczęściej 20-22 tc szczególnie jak pierwsza ciaza a nawet i pozniej:) tez to lozysko gdzid jest ma znaczenie, ale mowisz nie wiesz, no ale juz tyle pieknie wyczekalaz i zaraz sie zacznie kopniakowanie:)
No to mnie uspokoiłaś z tymi ruchami, w takim razie czekam cierpliwie :) A mam nadzieję, że w środę będę się tutaj chwaliła jaka moja dzisiaj jest duża i śliczna :) mieszkanie mamy małe 43 metry, ale łóżeczko się zmieści w sypialni i to najważniejsze, ciasno będzie ale przecież tam się głównie śpi, większość dnia i tak w salonie będziemy spędzać. A jak przyjdzie czas na drugie bobo to na szczęście już będziemy na większym metrażu bo teraz rzeczywiście musiałabym chyba w szafie trzymać (żart) :D

reklama
Do góry