reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czytalyscie najnowszy artykul mamy ginekolog o pozycji do spania w ciazy? Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet troche sie zmartwilam bo ostatni miesiac jak nie wiecej spie tylko na lewym boku, a tu takie info:
"No więc tak – spanie cały czas na lewym boku – jest wręcz niedobre. Pod względem rozwoju dziecka w brzuchu powinniśmy spać w różnych pozycjach.

Istnieją badania, z których wynika, że kobiety, które deklarowały spanie w ciąży głównie na lewym boku, częściej rodzą dzieci z asymetrią ułożeniową ciała wymagającą rehablilitacji w okresie niemowlęcym.

Lewy jak i prawy bok jest tak samo odpowiedni."
No i wczoraj pol nocy na jednym pol na drugim boku przespalam bo zglupialam:/

Totois, tez sie zastanawiam czy da sie dostawić normalne łóżeczko ale obawiam sie, ze moze byc ciężko dopasować... dla naszego łóżka musi byc wysuwany materac zeby nie było dziury. Ja mysle o tym łóżeczku ale wada jest taka, jest bardzo małe - moze do pol roku starczy. Te inne turystyczne dostawki sa mega drogie z kolei.
IMG_0795.JPG

Załączniki

• IMG_0795.JPG
    IMG_0795.JPG
    50 KB · Wyświetleń: 314
Co do spania to mam duży rogal do spania z motherhood i on jest rewelacyjny, walczymy z mężem o niego :D bo on ma dyskopatię wiec mu pasuje ten rogal, no ale docelowo jest dla mnie. Ja śpię z tym rogalem tak pomiędzy bokiem a na plecach, wiec tak jak mamaginekolog pisała ze jest bezpiecznie ;)

@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)
Ja w pierwszej ciąży jestem, więc nie wiem jak było w poprzedniej hahaha :D tyle tu nas że się można pomylić :D kurde mi się wydaje ze takie 2-2,5 letnie dziecko jeszcze nie będzie wiedziało co my tam robimy ale niewykluczone że nam samym będzie z tym mało komfortowo, wyjdzie w praniu :D z tymi pokojami się uśmiałam :D mam sypialnie i salon.. więcej nie :D

Hej dziewczyny , dziękuję za wszystkie słowa , trochę mu nagadalam i chodzi i zachowuje się normalnie, nie wiem czy dotrze do niego czy nie , okaże się niebawem [emoji5]
U nas dzisiaj ciężki dzień i nie chce mi się nic robić dzisiaj idziemy do mamy na gołąbki więc mamy z glowy obiad [emoji4] potem idziemy na urodziny do mojej siostry ,[emoji4]
Spokojnej soboty [emoji4]

@Totois30 Ja tak miałam zrobione że odkręciłam jedna ściankę ze szczebelkami i miałam dosunięte łóżeczko do naszego łóżka było mi bardzo wygodnie. Tylko pomiędzy materacykiem i ramą łóżka była dziura to tam miałam kocyk wepchniety

reklama
Do góry