reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czytalyscie najnowszy artykul mamy ginekolog o pozycji do spania w ciazy? Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet troche sie zmartwilam bo ostatni miesiac jak nie wiecej spie tylko na lewym boku, a tu takie info:
"No więc tak – spanie cały czas na lewym boku – jest wręcz niedobre. Pod względem rozwoju dziecka w brzuchu powinniśmy spać w różnych pozycjach.

Istnieją badania, z których wynika, że kobiety, które deklarowały spanie w ciąży głównie na lewym boku, częściej rodzą dzieci z asymetrią ułożeniową ciała wymagającą rehablilitacji w okresie niemowlęcym.

Lewy jak i prawy bok jest tak samo odpowiedni."
No i wczoraj pol nocy na jednym pol na drugim boku przespalam bo zglupialam:/

Totois, tez sie zastanawiam czy da sie dostawić normalne łóżeczko ale obawiam sie, ze moze byc ciężko dopasować... dla naszego łóżka musi byc wysuwany materac zeby nie było dziury. Ja mysle o tym łóżeczku ale wada jest taka, jest bardzo małe - moze do pol roku starczy. Te inne turystyczne dostawki sa mega drogie z kolei.
IMG_0795.JPG

Załączniki

• IMG_0795.JPG
    IMG_0795.JPG
    50 KB · Wyświetleń: 310
Co do spania to mam duży rogal do spania z motherhood i on jest rewelacyjny, walczymy z mężem o niego :D bo on ma dyskopatię wiec mu pasuje ten rogal, no ale docelowo jest dla mnie. Ja śpię z tym rogalem tak pomiędzy bokiem a na plecach, wiec tak jak mamaginekolog pisała ze jest bezpiecznie ;)

@PatkaPatka tak sie wczytywalam kilka razy w ta wypowiedz mamy male mieszkanie 2 pokoje, salon i sypialnie i mowie no to maluch ma w czym wybierac a piszesz ze male mowie o co kaman a to 2 pokoje w tym salon i sypialnia:D my tak samo mamy ale sypialnia fajnia rozkladowa i salon tez spory, ja myslalam zs sie przeniesieniemy do salonu ale M wlasnie protestuje:D nie chce oddac swojego ukochanego lozka i materaca chociaz mamy fajny naroznik do spania w salonie w ogole uwielbiam nasze meszkanko;) ale tez pewnie zmienimy za pare lat . a myslisz co po np piltora roku? Myslisz ze mozna miec jakas intymnosc z dzidzia w sypialni? Moze taka mala scianka z mebli do polowy ? Zreszta dziecie mozna ululac a skoczyc na naroznik na male co nieco:p no i kochana spokojnue do wizyty na pewno wszystko dobrze:* w poprzedniej ciazy tez pisalas ze ruchy pozno:*
@Estera91 bardzo tak mamy:) wczoraj kupilam ten mieciutki kombinezon to M zaczal go tulic i mowi ze juz dzidzia by chcial w to ubrac, a ja wieczorem tez biadole ze juz chce dzidzia:) ponad 2 tyg czuje kopniaki wiec mega realnie jest:)
W ogole jakos od zeszlego weekendu czuje sie tak na serio w ciazy...ciezko mi sie siedzi i schyla do wiazania butow bo pilka brzuch przeszkadza: )

Pytanie do mam: jak skonstruowane sa lozeczka do spania? Mam na mysli to czy mozna na pare miesiecy miec opuszczona tak jedna strone szczebelek zeby lozeczko sluzyło jak dostawka? Bo mialabym lozeczko a pol metra dalej dostawke i nie wiem czy to ma sens, wolalabym na jakies pol roku miec lozeczko przy lozku ale miec do niego full dostęp czyli siegam reka i mam dzidzia:)
Ja w pierwszej ciąży jestem, więc nie wiem jak było w poprzedniej hahaha :D tyle tu nas że się można pomylić :D kurde mi się wydaje ze takie 2-2,5 letnie dziecko jeszcze nie będzie wiedziało co my tam robimy ale niewykluczone że nam samym będzie z tym mało komfortowo, wyjdzie w praniu :D z tymi pokojami się uśmiałam :D mam sypialnie i salon.. więcej nie :D

Hej dziewczyny , dziękuję za wszystkie słowa , trochę mu nagadalam i chodzi i zachowuje się normalnie, nie wiem czy dotrze do niego czy nie , okaże się niebawem [emoji5]
U nas dzisiaj ciężki dzień i nie chce mi się nic robić dzisiaj idziemy do mamy na gołąbki więc mamy z glowy obiad [emoji4] potem idziemy na urodziny do mojej siostry ,[emoji4]
Spokojnej soboty [emoji4]

@Totois30 Ja tak miałam zrobione że odkręciłam jedna ściankę ze szczebelkami i miałam dosunięte łóżeczko do naszego łóżka było mi bardzo wygodnie. Tylko pomiędzy materacykiem i ramą łóżka była dziura to tam miałam kocyk wepchniety

reklama
Do góry