reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dokladnie tydzien temu mialam takie odczucie, a teraz juz czuje, nie czesto, ale są (20tc), poczekaj, za tydzien bedziesz sie chwalic nam ruchami! [emoji16]
Oby było jak piszesz, mam straszna schize, że jak pójdę teraz do lekarza to okaże się, ze serduszko nie bije, nikomu nawet tego nie mówię bo nie chce się sama nakręcać, a narzeczony krzyczy jak tak mówię ale śni mi się to po nocach.. :|

reklama
My wczoraj bylismy w odwiedzinach u 10cio dniowego bobaska, tak patrzylismy zauroczeni, ze jeszcze troche i bedziemy sciskac naszego brzdaca.
Tez tak macie, ze im dalej, tym bardziej nie mozecie sie doczekac?
Dziewczyny jestesmy juz (juz prawie) na polmetku!! [emoji1]
Ostatnio.o tym samym pyslalam, ze chcialabym juz grudzień i tulić maleństwo :) ale z drugiej strony tak dobrze czuje sie w ciazy, a wiem ze to.moja ostatnia, wiec niech chwila trwa a ja sie naciesze brzuszkiem. Tez tak macie, ze caly czas głaszczecie brzuch i sie za niego trzymacie,? Moj sie smieje, ze reke Super Glue do niego przykleiłam :D
Witajcie w sobote. Widze ze temat pokoikow byl. Ja musze sie przeprowadzić i wtedy na pewno Jędruś będzie znami w sypialni na pewno przez jakis czas a potem sie cos wymyśli. Co do Chłopów to ja sie już nauczylam ze mowie prosto z mostu, tak mi powiedział mąż ze facetom trzeba powiedziec co maja robic. I jak Go o cos prosze to nigdy nie odmawia.

Sabi Ty szprycho![emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] gdzie Ty masz Ciążę?[emoji16][emoji16][emoji16]pewnie po porodzie ludzie beda sie zastanawiac skąd madz Dzidzie[emoji16]

Pisalyscie ze nie mozna dzieci calowac. Jak to? Zeby sie nie zarazic czyms? Moi to non stop na boisku z innymi a przylepy sie zrobili jak nie wiem co. A ja Ich całuje póki jeszcze sie dają kawalerowie mamie całować[emoji23]
Nas też czeka przenoszenie pokoju. Myieszkamy z rodzicami i do tej pory mieliśmy dwa poloje na gorze (nasz i corki) plus kuchnia i niewykonczona jeszcze lazienka. Teraz dostaniemy trzeci pokoj, gdzie zrobimy sobie sypialnie a dziecko bedziw mialo pokoj z siostra (ale narazie spac bedzie u nas w kolysce). :)

Mnie dzisiaj w nocy obudzil okropny bol plecow. Myslalam, ze sie popłacze...jakos przrkrecilam sie na plecy i przeszło. :/

Za niedlugo zbieram sie z młodą na centrun po soczewki, a pozniej musimy skoczyc do tych Gliwic po tą zgubioną reklamowke z zalupami :D
Miłego dnia!

Dzien dobry :) ja wczoraj zaczelam 18tc i widze ze id dwóch, trzech dni wystrzeliło mi brzuszek, a wieczorem to juz w ogole :D juz linia żeber nie jest widoczna wiec brzuszek rośnie po całości :) co do pokoików, to my mamy jeden taki akurat wolny dla dziecka ale podjęłam decyzje ze przez pierwsze pol roku nie bedziemy go robic. Maluch i tak bedzie spał z nami wiec kupie dostawkę do naszego łóżka i komoda+przewijak. Wiecej dziecku nie trzeba poki co, wiec nie kupuje takiego standardowego lozeczka. Wiele dzieci jednak nie chce spac w tych łóżeczkach, wiec wstrzymam sie przez pol roku i zobaczymy :) poki co czekam na leżaczek który bedzie w poniedziałek i dwie paczki z ciuszkami ze smyka i h&m ;) @Estera, fajnie ze kolejny chłopak dołącza do nas :) moj chodzi w skowronkach, ze syn bedzie bo od razu ma wizje, ze bedzie go uczyć sztuk walki hehe :D

Daga ja tez trzymam sie za brzuch [emoji1] ale nie chce zeby ludzie pomyśleli w kolejce, ze robie to specjalnie zeby litość wzbudzać wiec sie czasem hamuje [emoji1] dziewczyny, a korzystacie z przywilejów kolejkowych? Mi sie poki co raz zdarzyło wyjść z kolejki w szpitalu gdzie stałam juz pol godz i czuje, ze odpływam. Podeszłam do okienka i mowie, ze na prawdę dłużej juz stać nie moge. To od razu wrzawa sie podniosła za mna, ale nawet nie chciałam tego słuchać.

Daga ja tez trzymam sie za brzuch [emoji1] ale nie chce zeby ludzie pomyśleli w kolejce, ze robie to specjalnie zeby litość wzbudzać wiec sie czasem hamuje [emoji1] dziewczyny, a korzystacie z przywilejów kolejkowych? Mi sie poki co raz zdarzyło wyjść z kolejki w szpitalu gdzie stałam juz pol godz i czuje, ze odpływam. Podeszłam do okienka i mowie, ze na prawdę dłużej juz stać nie moge. To od razu wrzawa sie podniosła za mna, ale nawet nie chciałam tego słuchać.
Ja korzystam tylko u endokrynologa. Chodze na nfz i dostaje karteczke "bez kolejki". Ludzi zawsze jest tam sporo, wiec korzystam... Wydzierają sie okrutnie, ale pan doktor zawsze powtarza, zeby sie nie przejmowac, bo to moje prawo :)

Hejka :)
Jeśli chodzi o przywileje w ciazy - na razie nie miałam okazji wykorzystac, ot na pasach mnie przepuszczaja auta i tyle.
Na zakupy wychodzę specjalnie w godzinach gdy nie ma kolejek albo biorę malza I on stoi przy kasie a ja idę usiąść :D u lekarza wszelkie badania, pobrania krwi i oddawanie próbek moczu mam z położna. W sumie w pracy fakt że mniej mi dają do zrobienia i uoewniaja się czy aby na pewno daje rade to takie ewidentne ustępstwo. Ale z drugiej strony już w pracy zemdlalam a teraz te skurcze więc też są managerzy uświadomienie że nie jest to do końca wymarzono bezproblemowa ciaza.

W oczekiwaniu na śniadanie :)
1531552318513.jpg

Załączniki

• 1531552318513.jpg
    1531552318513.jpg
    93,3 KB · Wyświetleń: 336
A ja szczerze mówiąc nie czuje tej ciąży jeszcze, przez brak objawów, brzucha, ruchów nie wierzę jeszcze do końca że jestem w ciąży. Bardzo się z niej cieszę ale taka jeszcze jest dla mnie wyimaginowana...
Mam tak samo, nie dociera totalnie :p

Pisalyscie ze nie mozna dzieci calowac. Jak to? Zeby sie nie zarazic czyms? Moi to non stop na boisku z innymi a przylepy sie zrobili jak nie wiem co. A ja Ich całuje póki jeszcze sie dają kawalerowie mamie całować[emoji23]
Położna mówiła, że jeśli młody będzie miał jakiegoś wirusa, to może przejść na mnie i zaszkodzić płodowi. I lepiej całowanie ograniczyć do czoła.
Ja policzków sobie nie odpuszczę, ale raczej wtedy, gdy będę wiedziała, że buzia jest czysta. A w usta i tak nigdy dziecka nie całowałam i nikomu nie pozwalam. Mało to historii o chorujących niemowlakach, bo ktoś nie wiedział że jest chory i pocałował w usta? :/

Hejka :)
Jeśli chodzi o przywileje w ciazy - na razie nie miałam okazji wykorzystac, ot na pasach mnie przepuszczaja auta i tyle.
Mnie w Anglii nikt nigdy nie przepuścił w kolejce. Niezależnie od wielkości brzucha. A zakupy robimy zwykle w soboty, gdy są kolejki.
A przecież na pasach jest obowiązek stanąć dla pieszego :D

reklama
Z tymi przywilejami to zależy od ludzi kilka razy mi się zdarzyło [emoji6]

Macie czasami takie kłucie w lewym boku ? Promieniujace do jajnika ?
Myślę czy to jelito czy co... jak leżę jest ok jak chodzę to kuje

Do góry