reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@lucalew gratuluję synka @Totois30 super że wszystko ok;) @Dagaa11 Ale z Ciebie kuchara...;) ja to jakoś nie mam specjalnie zachcianek, ogólnie to nawet nie mam ochoty gotować, ostatnio mam jakiś straszny spadek nastroju wszystko mnie denerwuje dookoła, najchętniej to bym pojechała sobie gdzieś sama w pi..., tak żeby nikt ode mnie niczego nie chciał, ooo... taki mam ponury nastrój :(

Kochana podzieliłabyś się.. wygląda rewelacyjnie :*
Dziękuje :*
@lucalew gratuluję synka @Totois30 super że wszystko ok;) @Dagaa11 Ale z Ciebie kuchara...;) ja to jakoś nie mam specjalnie zachcianek, ogólnie to nawet nie mam ochoty gotować, ostatnio mam jakiś straszny spadek nastroju wszystko mnie denerwuje dookoła, najchętniej to bym pojechała sobie gdzieś sama w pi..., tak żeby nikt ode mnie niczego nie chciał, ooo... taki mam ponury nastrój :(
Mnie to relaksuje [emoji14] ostatnio myslalam o tym samym, zeby sie spakowac i pojechac sama na weekend :) wszyscy w domu tak mi działają na nerwy, ze szkoda słów...

@lucalew gratuluję synka @Totois30 super że wszystko ok;) @Dagaa11 Ale z Ciebie kuchara...;) ja to jakoś nie mam specjalnie zachcianek, ogólnie to nawet nie mam ochoty gotować, ostatnio mam jakiś straszny spadek nastroju wszystko mnie denerwuje dookoła, najchętniej to bym sobie gdzieś sama w pi..., tak żeby nikt ode mnie niczego nie chciał, ooo... taki mam ponury nastrój :(
Kochana też tak mam, najchętniej uciekła um na weekend z synkiem gdzieś do spa gdzie jest mnóstwo mamuś i dzieci, gdzie mogłabym się zrelaksować ale i zapewnić młodemu zabawę....

Sabi co to za płaczka się załączyła Tobie ?
Nawet nie mow...deszcz pada-rycze...zapomnialam kupic ziemniakow-rycze..? Nie wyslal dzis serduszek z rana i co? RYCZE! Wykoncze sie jak nic. Aaaa seksu nie bylo od soboty- rycze.. bo pewnie mnie juz nie chce, nie kocha, nie lubi no i moglabym wymieniac. Hardcore, nie pamietam czegos takiego :D
Wlasciwie pamietam, jak pierwszy syn sie urodzil, to on plakal w lozeczku a ja sie zalewalam lzami na lozku ...baby blues :p a teraz kryje sie przed synem, bo ja gotuje i rycze a on w pokoju, zaraz bede sie tlumaczyc...

@karOls9 trzymam kciuki, ale wiadomo, ze bedzie wszystko dobrze :)
Ja bylam wczoraj, ale zaluje, ze Pani doktor miala sprzet rodem z PRLu...no zal, prywatna wizyta i sie zawiodlam. Ale wazne, ze serduszko zobaczylam :)

Dziewczyny jak macie porobione badania? Hiv, toksoplazmozy i te inne odzwierzece cgoroby takze?

Tak wszystko na samym starcie.

Witam dziewczynki ja juz po wakacjach wiec wracam do Was z nowa energią i byle do poniedziałku o 11.40 mam polowkowe i juz nie moge sie doczekać:)
Tez mam w poniedzialek.. na 10.25 ☺
Jesli chodzi o ryby to na sama mysl.. mi nie dobrze!
@Dagaa11 Wszystkiego Najlepszego! :*

Jestem zalamana.. zaczeli remont.. nie mam kuchni... ale kolezanki na obiady zapraszaja! :)

@MatiMar jak ja Ciebie rozumiem też mam ochotę gdzieś uciec i mieć 5 minut dla siebie i chwilę odsapnac.

Nawet nie mow...deszcz pada-rycze...zapomnialam kupic ziemniakow-rycze..? Nie wyslal dzis serduszek z rana i co? RYCZE! Wykoncze sie jak nic. Aaaa seksu nie bylo od soboty- rycze.. bo pewnie mnie juz nie chce, nie kocha, nie lubi no i moglabym wymieniac. Hardcore, nie pamietam czegos takiego :D
Wlasciwie pamietam, jak pierwszy syn sie urodzil, to on plakal w lozeczku a ja sie zalewalam lzami na lozku ...baby blues :p a teraz kryje sie przed synem, bo ja gotuje i rycze a on w pokoju, zaraz bede sie tlumaczyc...

Hahaha ło matko :D to faktycznie hormony atakują xD u mnie jakos ze złosci teraz w potulnego miśka przeszło jakoś tak spływa po mnie wszystko i cieszy heh ale jeszcze bedzie nawrót do końca daleko :D

reklama
-3.5 i -3.75... dla mnie to juz tragedia, a boje sie ze pogorszy sie bardziej :( juz gorzej widze, mam suche oczy od kilku tygodni, musialabym kropić co 5 minut. A Ty?
A to ja mam podobną, z pamięci nie powiem, ale chyba -3.25 albo -3.5. Ale nie zauważyłam pogorszenia, nadal noszę te same okulary i soczewki (badanie miałam ostatnio jakieś dwa lata temu).

Miałam dziś wizytę u położnej...
- Pamiętała mnie, bardzo chwaliła, że wciąż jeszcze karmię na noc
- Mam anemię, wcale mnie to nie dziwi, dostanę receptę na żelazo
- Umówiłam się na szczepienie na krztusiec
- Przepisze mnie i będę chodziła do innej położnej, nie mam w tej ciąży samochodu i do tej przychodni muszę tłuc się autobusem na drugi koniec miasta z młodym w wózku. Teraz będę miała odległość spaceru
- @Julianna_Szcz :p Nie będę miała testu glukozy, bo moje BMI nie jest wyższe niż 30. Mówiłam, że znajoma w Anglii ma, a jest bardzo szczupła. „Może ma historię cukrzycy w rodzinie, ewentualnie pochodzi z Afryki”. Dziękuję, po rozmowie :D

Następne spotkanie z położną dopiero w 28tc, bo ciąża niskiego ryzyka i drugie dziecko.

Dziewczyny, nawet mnie dziś nie denerwujcie z płaczem bez powodu :p W autobusie ukruszyła mi się licówka, którą mam na górnej jedynce. Musiała być osłabiona, bo nawet nic akurat nie jadłam.
Po zdjęciu aparatu miałam okropne zęby i zrobiłam przed ślubem w 2016 licówki na jedynkach i dwójkach. W 2017 odpadły mi licówki z dwójek. Całe lato chodziłam z brzydkimi zębami, a we wrześniu musiałam zostać trochę w Polsce i zrobić w to miejsce korony. Licówki na jedynkach trzymały się ok, przy każdej wizycie obsesyjnie o to pytałam. Dziś jedna się ukruszyła. Znowu pobyt w Polsce, znowu 1400 za ząb w pizdu. A zęby dwa, no bo machnę już obie jedynki dla świętego spokoju. I tak planowałam dłuższy pobyt w Polsce w sierpniu, i dobrze, że to się stało teraz, a nie, gdy będę w zaawansowanej ciąży i nie będę już mogła latać, albo jak będzie noworodek. Na zęby w Anglii mnie nie stać.
Ile ja łez wylałam przez te uszkodzone zęby w zeszłym roku, to tylko ja wiem... I mój mąż. Dziś nie mam nawet siły się denerwować. Więc poważnie, nie mówcie mi dziś o płaczu bez powodu :D ;)

Do góry