No to mamy w tym samym czasieWitam dziewczynki ja juz po wakacjach wiec wracam do Was z nowa energią i byle do poniedziałku o 11.40 mam polowkowe i juz nie moge sie doczekać
reklama
lucalew
Fanka BB :)
Kwasy omega 3 najlepiej z oleju z siemienia lnianego. Ryby ok ale ze sprawdzonego źródła.Wyczytalam, ze teraz w drugim trymestrze najbardziej ksztaltuje sie mozg dzidzi i ryb trzeba duuuuzo ja lubie, w sumie to mnie od niczego teraz nie odrzuca..moze od slodkiego, bo faktycznie ograniczylam. M kupil mi wczoraj liona, zjadlam kawalek i bleee.
motylkowelove
Nie prawda to jest ze nic nie daja , bo im wyższa ciąża tym bardziej bakteria moze przejść do dziecka i powodować wady :/ toxo powtarza się w każdym trym i daja antybiotyk czy coś nie leczona może dac jeszcze gorsze skutki w rozwoju maluszka :/ ja się boję bo ja nie mam przeciwciał i uważam żeby nie złapać :/Tak. Ja mam zrobione wszystkie juz. Toksoplazmoze robi sie przed 10 tc bo pozniej, nawet jesli cos wyjdzie nie tak to nie leczy sie jej. Tak mi mowil moj lekarz.
Załączniki
Anet29
Witam, jeny ja jeszcze dobrze ruchow nie czuje a wy juz o skurczach piszecie
wczoraj jak poszlam na to usg 3d, pani dr powiedziala ze to za wczesnie i ze teraz to jest czas na mierzenie szyjki ale usg wykonala szyjke tez zmierzyla 4,5 cm w sumie pierwszy raz mialam mierzona
Sabi u mnie tak samo usg duzo gorsze choc wizyta prywatnie, ale mowila ze jajeczka widzi i ze mu zwisa miedzy nozkami patrzyla chyba z 3 razy, wiec jestem pewna na 99% ubranka juz kupuje ale czekam na polowkowe jeszcze hehe
wczoraj jak poszlam na to usg 3d, pani dr powiedziala ze to za wczesnie i ze teraz to jest czas na mierzenie szyjki ale usg wykonala szyjke tez zmierzyla 4,5 cm w sumie pierwszy raz mialam mierzona
Sabi u mnie tak samo usg duzo gorsze choc wizyta prywatnie, ale mowila ze jajeczka widzi i ze mu zwisa miedzy nozkami patrzyla chyba z 3 razy, wiec jestem pewna na 99% ubranka juz kupuje ale czekam na polowkowe jeszcze hehe
motylkowelove
O kurczaczek faktycznie ... [emoji86][emoji87] to nie to ja tak nie mam ewidentnie mała się przesunela tak dzikowala wczorajOdpowiadając na pytanie jak się przedstawia stawianie macicy....
Nie ciężko się domyślić które to macica stawiając się.... I uwierzcie, nie da się tego nie czuć.... Zobacz załącznik 876152Zobacz załącznik 876153
Anet29
Nie prawda to jest ze nic nie daja , bo im wyższa ciąża tym bardziej bakteria moze przejść do dziecka i powodować wady :/ toxo powtarza się w każdym trym i daja antybiotyk czy coś nie leczona może dac jeszcze gorsze skutki w rozwoju maluszka :/ ja się boję bo ja nie mam przeciwciał i uważam żeby nie złapać :/
Zobacz załącznik 876176
Dokladnie toxo sie powtarza 2 razy w ciazy
motylkowelove
Ja mam pierogi z kapustą Ale może placki ziemniaczane zrobię jeszcze [emoji4]No to mi sie nie stawia..zauwazylabym na pewno.
Wczoraj poczytalam o zywieniu w ciazy i kurde za malo ryb jem zdecydowanie. Raz w tyg to za malo. Ide zaraz do sklepu po rybki wczoraj M czytal ten poradnik rowniez i kazal jesc rybki, ale stwierdzil, ze geniuszem to ten dzidzius bedzie po nim taaa
Co dzis gotujecie? Bo ja jakos nie wiem..mam smaka na zupe gulaszowa, takaz cukinia tez i fasolka szparagowa..
Mi ryba teraz niezbyt wchodzi :/ temu suplementuje
Anet29
O kurczaczek faktycznie ... [emoji86][emoji87] to nie to ja tak nie mam ewidentnie mała się przesunela tak dzikowala wczoraj
Motylku takie wypychanie dzidzi z czase. ciazy bedzie coraz wyrazniejsze nie raz nawet bolesne hehe jak ci wystawi raczke czy nozke zebys piatke przybila
reklama
motylkowelove
Wyobrażam sobie [emoji23] jak M się cieszył wczoraj jak dotkna [emoji23] ja ja od razu przesunelam bo to faktycznie uciska lekko jak tak się wypnie i boję [emoji23] dla mnie wszystko nowość i nawet nie wiem co mnie czeka hahaMotylku takie wypychanie dzidzi z czase. ciazy bedzie coraz wyrazniejsze nie raz nawet bolesne hehe jak ci wystawi raczke czy nozke zebys piatke przybila