reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Nie ma się co martwić wagą, później będziemy zrzucać co zbędne. Chociaż U mnie wagą nadal taka sama, ani drgnela, z czego się cieszę. Ale to też kwestia genetyki i predyspozycji. W pierwszej ciąży brzuch widoczny miałam po 20tygodniu i do porodu miałam +10kg, teraz chyba będzie podobnie bo brzuszka jeszcze nie ma a i wagą stoi.
W sumie w cale się nie martwię, chyba nawet mieszcze się w normach ale zastanawiam się skąd aż tyle, bo kulinarnie aż tak sobie nie dogadzam :D

Ja zawsze robie mascarpone z bitą śmietaną :D bomba kaloryczna, ale uwielbiam :) Choćbym czytała o sobie, naprawde. Też mi sie wydaje, ze psychika odgrywa istorną role :/Haha ja juz prawie 7, chyba ide na rekord :D

Tez uwielbiam <3 obawiam się tylko ze u mnie na wsi nie kupię mascarpone a nie chce mi się nigdzie dalej uderzać ;)

Hej dziewczyny☺ Jest może, któraś z Was z Gdyni albo Gdańska? Mogłybyście polecić specjalistę na USG połówkowe z 3d/4d? Za dwa tygodnie jedziemy na Hel. Moja doktor powiedziała, że przy okazji mogę tam zrobić USG. Podobno tam są nieźle specjaliści. Planujemy popłynąć z Helu do Gdańska na Jarmark i do Gdyni do Akwarium więc może faktycznie przy okazji podglądniemy naszego Kubusia☺
Ja jestem z Gdyni :) I mogę polecić dr Chmielewskiego i dr Letkiewicz, którzy przyjmują na Placu Kaszubskim w Profemina (chyba od 23.07 będą już po urlopie). Ja chodzę do kliniki - Gameta, ale wątpię, że będą tam jakieś wolne terminy. Ogólnie może być ciężko z terminami, przez okresy urlopowe. W Gdańsku niestety nie za bardzo kojarzę speców od usg. Najlepiej dzwonić już teraz, jeśli chcesz się umówić.

Czesc dziewczynki :)
Co do masy, moze faktycznie jogurtowa z dodatkiem zelatyny aby stężała :)

Ja dzis na 16:15 mam wizyte z usg :) juz sie doczekac nie moge ;) jak wariatka poumawialam trzech lekarzy ha ha, ale w koncu ide do babeczki, zobaczymy.

Wczoraj wieczorem cos z M milczelismy, sredni dzien, oby dzis bylo lepiej. Niestety M znowu nie moze byc ze mna na usg, bo jest w Rybniku, moglabym isc w piatek z nim, ale wiecie jak to jest ;) pojdzie ze mna na następną wizyte.
Przytylam 2 kg, ale tego po sobie nie widze, piersi poszly do przodu o dwa rozmiary :eek:

Musze sie wybrac do tesco, mam 5 min, a widzialam, ze fajne ciuszki sa i chyba wyprzedaze aktualnie.

Ja jestem z Gdyni :) I mogę polecić dr Chmielewskiego i dr Letkiewicz, którzy przyjmują na Placu Kaszubskim w Profemina (chyba od 23.07 będą już po urlopie). Ja chodzę do kliniki - Gameta, ale wątpię, że będą tam jakieś wolne terminy. Ogólnie może być ciężko z terminami, przez okresy urlopowe. W Gdańsku niestety nie za bardzo kojarzę speców od usg. Najlepiej dzwonić już teraz, jeśli chcesz się umówić.
Super, zaraz wszystko sprawdzę☺ Dzięki za pomoc☺

reklama
Dostałam właśnie list z wynikiem badania krwi pod kątem zespołu Downa (może pamiętacie, że maluch nie współpracował przy badaniu przezierności). Jestem LOW RISK.
Patrzcie, jaka różnica między ogólnie wyliczonym ryzykiem a ryzykiem bazującym tylko na wieku. Poczułam się staro, a przecież mam „dopiero” 31 lat [emoji23]

IMG_1766.JPG

Załączniki

• IMG_1766.JPG
    IMG_1766.JPG
    266 KB · Wyświetleń: 245
Do góry