reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)
Super extra! Mam pytanie. Bedziesz robic 3d-4d? Do kogo chodzisz?
Bede niebawem w Rybniku i chyba tez sie wybiore do gina ☺Jednak fajnie pogadac pk polsku! :)

reklama
Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)
Gratulacje! Bardzo się cieszę :) Wizytujemy znowu razem. Ja tez 3 sierpnia. Prenatalne mam 6 sierpnia :)

@anna.24 ja i tak zawsze wybieram zestawy dla kobiet w ciąży :)
Ależ było pysznie:)

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :) chlopczykow i dziewczynek:)

@EklerkaDaria przy diecie cukrzycowej rzeczywiście możesz raczej malutko przytyć, ale tak żeby wcale to przesada ;)

Mój jutro wyjeżdżają na weekend i zostaje sama. Popołudniu wpadną siostry i kuzynka i zrobimy jej mały skromny panienieski wieczór.
Zobaczymy ;) Nie mam zamiaru się głodzić :D Będę tylko trzymać dietę i wszystko będzie dobrze :) chciałabym ważyć po urodzeniu ok 50 kg.

Super extra! Mam pytanie. Bedziesz robic 3d-4d? Do kogo chodzisz?
Bede niebawem w Rybniku i chyba tez sie wybiore do gina [emoji5]Jednak fajnie pogadac pk polsku! :)
Ja chodze do Liftmedu do dr Łosia, taki młody lekarz, pracuje u nas w szpitalu, bardzo fajny, polecam. Wcześniej chodziłam do Kopca tez do Liftmedu ale nieeeee, działał mi na nerwy na maxa, olewał itd, choć opinie ma boskie ;) mi dzisiaj puścił obraz 4d, pozniej wam pokaze fotke. Czy pojde dodatkowo na 4d? Jeszcze nie wiem, fajna pamiątka, ale chyba nie jest mi to potrzebne do pełni szczęścia [emoji14]

@Dagaa11 gratuluje córci ciekawe ile będzie finalnie u nas dziewczynek A ilu chlopczykow:) w końcu ogarnelam mieszkanie... uff... muszę pilnować się Bo jak za szybko wstaje lub schylam się I zbyt gwałtownie podniose to mnie brzuch ciagnie:p zapominam się że w ciąży jestem ;)

Kochane a ja już po wizycie. Trafiła mi się cudowna Pani ginekolog. W gabinecie spędziłam pełne pół godzinki. Wszystko mi wytłumaczyła. Powiedziała, że z racji mojej choroby genetycznej jaką jest EDS, to woli widzieć mnie częściej i sprawdzać szyjkę. W chwili obecnej ma bardzo dobrą długość i szerokość i konsystencje. Ale wiadomo lepiej kontrolować. Dostałam wiec termin wizyty na 23 lipca i 3 sierpnia. Dodatkowo od razu dostałam receptę na luteinę. Abym mogła kupić od razu jak mi się skończy. A i pobrała mi od razu cytologię. Plamienie jest ale już malutkie i dowiedziałam się , że praktycznie wszystko już tam się oczyściło. Jeśli do tygodnia plamienie nie zniknie to wtedy na Izbę Przyjęć tak samo jak tylko będzie krwawienie.
Łożysko podniosło się o centymetr i Lili szczęśliwa machała rączkami i nóżkami. Ciąże zaczynałam z wagą 55kg, w chwili obecnej ważę 57. Myślałam , że więcej mi się przytyło bo najwygodniej czuje się teraz w sukience wszystkie spodnie/spodenki/legginsy mnie denerwują i mam wrażenie, że jak tylko mam je na sobie dłużej niż pół godziny to puchnie mi brzuszek.

Cieszę się , że wszystko dobrze u Was :) mimo to oszczedzaj się :)

Magnez lek, a nie suplement. Ja np stosuje Maglek B6, ale nie wiem jakie są lepsze.

@motylkowelove mi gin też nie powiedział na wizycie ile waży, zawsze dostaje wydruk z usg na którym są napisane wszystkie parametry jakie mierzył. To jest długość kości udowej, obwód główki, brzucha i szerokość dwuciemieniowa główki - z tych czterech pomiarów wylicza wagę maluszka, nie dostajesz czegoś takiego?

U mnie dzisiaj zaistniała sytuacja , że lekarce opadły ręce hahaha mała sie tak wierciła , tak skakała ze nie mozna jej było tknąc , no za nic w świecie nie dała sie ... nie mówiąc o pomiarach haha ułożona pośladkowo jak żabka skakała we wszystkie strony nawet buziuni nie można bylo zobaczyc dobrze ... zmierzyłą kosc udową i serduszko sprawdzila wszystko miarowo było , takze tak to dzisiaj było no weź sobie zaplanuj ... musze sobie poczekać do połówkowych ;p

reklama
Melduje się po wizycie! Wszystko super, dzidzia rośnie wszystkie pomiary w normie. Termin porodu bez zmian czyli 12.12. I uwaga, uwaga.... w brzuszku rośnie na 99,99% Milenka ! :biggrin2: Szczęście moje nie zna granic!
Synuś jak się dowiedział, ze może się cieszyć bo będzie miał upragnioną siostrzyczkę to odpowiedział tylko „ ufff, dziękuje” :-D
Wpadłam już do sklepu po różowe ciuszki ;) Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcia.

Trzymam kciuki za resztę wizyt! @Dagaa11 bedzie wszystko super ✊!
Gratulacje super wizyt!

Gratuluję córeńki :) radość nieoceniona widzę haha ciesze sie razem z Tobą :)

Do góry