reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)
Super extra! Mam pytanie. Bedziesz robic 3d-4d? Do kogo chodzisz?
Bede niebawem w Rybniku i chyba tez sie wybiore do gina ☺Jednak fajnie pogadac pk polsku! :)

reklama
Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)
Gratulacje! Bardzo się cieszę :) Wizytujemy znowu razem. Ja tez 3 sierpnia. Prenatalne mam 6 sierpnia :)

@anna.24 ja i tak zawsze wybieram zestawy dla kobiet w ciąży :)
Ależ było pysznie:)

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :) chlopczykow i dziewczynek:)

@EklerkaDaria przy diecie cukrzycowej rzeczywiście możesz raczej malutko przytyć, ale tak żeby wcale to przesada ;)

Mój jutro wyjeżdżają na weekend i zostaje sama. Popołudniu wpadną siostry i kuzynka i zrobimy jej mały skromny panienieski wieczór.
Zobaczymy ;) Nie mam zamiaru się głodzić :D Będę tylko trzymać dietę i wszystko będzie dobrze :) chciałabym ważyć po urodzeniu ok 50 kg.

Super extra! Mam pytanie. Bedziesz robic 3d-4d? Do kogo chodzisz?
Bede niebawem w Rybniku i chyba tez sie wybiore do gina [emoji5]Jednak fajnie pogadac pk polsku! :)
Ja chodze do Liftmedu do dr Łosia, taki młody lekarz, pracuje u nas w szpitalu, bardzo fajny, polecam. Wcześniej chodziłam do Kopca tez do Liftmedu ale nieeeee, działał mi na nerwy na maxa, olewał itd, choć opinie ma boskie ;) mi dzisiaj puścił obraz 4d, pozniej wam pokaze fotke. Czy pojde dodatkowo na 4d? Jeszcze nie wiem, fajna pamiątka, ale chyba nie jest mi to potrzebne do pełni szczęścia [emoji14]

@Dagaa11 gratuluje córci ciekawe ile będzie finalnie u nas dziewczynek A ilu chlopczykow:) w końcu ogarnelam mieszkanie... uff... muszę pilnować się Bo jak za szybko wstaje lub schylam się I zbyt gwałtownie podniose to mnie brzuch ciagnie:p zapominam się że w ciąży jestem ;)

Kochane a ja już po wizycie. Trafiła mi się cudowna Pani ginekolog. W gabinecie spędziłam pełne pół godzinki. Wszystko mi wytłumaczyła. Powiedziała, że z racji mojej choroby genetycznej jaką jest EDS, to woli widzieć mnie częściej i sprawdzać szyjkę. W chwili obecnej ma bardzo dobrą długość i szerokość i konsystencje. Ale wiadomo lepiej kontrolować. Dostałam wiec termin wizyty na 23 lipca i 3 sierpnia. Dodatkowo od razu dostałam receptę na luteinę. Abym mogła kupić od razu jak mi się skończy. A i pobrała mi od razu cytologię. Plamienie jest ale już malutkie i dowiedziałam się , że praktycznie wszystko już tam się oczyściło. Jeśli do tygodnia plamienie nie zniknie to wtedy na Izbę Przyjęć tak samo jak tylko będzie krwawienie.
Łożysko podniosło się o centymetr i Lili szczęśliwa machała rączkami i nóżkami. Ciąże zaczynałam z wagą 55kg, w chwili obecnej ważę 57. Myślałam , że więcej mi się przytyło bo najwygodniej czuje się teraz w sukience wszystkie spodnie/spodenki/legginsy mnie denerwują i mam wrażenie, że jak tylko mam je na sobie dłużej niż pół godziny to puchnie mi brzuszek.

Cieszę się , że wszystko dobrze u Was :) mimo to oszczedzaj się :)

Magnez lek, a nie suplement. Ja np stosuje Maglek B6, ale nie wiem jakie są lepsze.

@motylkowelove mi gin też nie powiedział na wizycie ile waży, zawsze dostaje wydruk z usg na którym są napisane wszystkie parametry jakie mierzył. To jest długość kości udowej, obwód główki, brzucha i szerokość dwuciemieniowa główki - z tych czterech pomiarów wylicza wagę maluszka, nie dostajesz czegoś takiego?

U mnie dzisiaj zaistniała sytuacja , że lekarce opadły ręce hahaha mała sie tak wierciła , tak skakała ze nie mozna jej było tknąc , no za nic w świecie nie dała sie ... nie mówiąc o pomiarach haha ułożona pośladkowo jak żabka skakała we wszystkie strony nawet buziuni nie można bylo zobaczyc dobrze ... zmierzyłą kosc udową i serduszko sprawdzila wszystko miarowo było , takze tak to dzisiaj było no weź sobie zaplanuj ... musze sobie poczekać do połówkowych ;p

reklama
Melduje się po wizycie! Wszystko super, dzidzia rośnie wszystkie pomiary w normie. Termin porodu bez zmian czyli 12.12. I uwaga, uwaga.... w brzuszku rośnie na 99,99% Milenka ! :biggrin2: Szczęście moje nie zna granic!
Synuś jak się dowiedział, ze może się cieszyć bo będzie miał upragnioną siostrzyczkę to odpowiedział tylko „ ufff, dziękuje” :-D
Wpadłam już do sklepu po różowe ciuszki ;) Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcia.

Trzymam kciuki za resztę wizyt! @Dagaa11 bedzie wszystko super ✊!
Gratulacje super wizyt!

Gratuluję córeńki :) radość nieoceniona widzę haha ciesze sie razem z Tobą :)

Do góry