reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja się dzisiaj mojej pytałam o wagę, ze nic nie tyje czy dobrze? Powiedziała pytając o moja wagę teraz i wzrost i powiedziała, ze w moim przypadku nic nie powinnam przytyć. Byłam w szoku, bo poprzednia z synem mnie wyzywała ze nie przybieram.
A ile ważysz jeśli to nie tajemnica? Bo zastanawiam się skąd wniosek, że nie nie powinnaś przytyć, nie jest to niemożliwe?

reklama
Gratuluje udanych wizyt i synkow i coreczki :)
U Nas dzis M w domu, swieto normalnie, pojezdzilismy po sklepach, teraz zjedlismy obiadek i na raziezie w domku. Potem jakis spacerek moze.

Od wczoraj od 17 malo czuje dzidzie, do tego stopnia, ze pol nocy sie budzilam i czekalam na kopniaki..rano o 5 sie obudziłam i dalej nic, no to zaczelam trzasc brzuchem, dostalam trzy kopniaczki..tylko trzy :( i znowu cisza...cappucino wypillam, batonika zjadlam i dupa, jedno pukniecie. M mowi, ze swiruje, ale ja, ta co paniki nie sieje, caly dzien czekam i czekam...bu.

M tak zwariowal, ze na kazde dziecko uwage zwraca na.ulicy, czego nigdy nie robil bo go male dzieci irytowaly :D a tu prosze, nawet w reklamie jak dzidzia to komentuje. No i zakaz mam podnoszenia nawet siatki, dzis niósł dwie siatki i trzecią w zebach, a ja jak królowa ha ha ;) no i coli zabrania i w ogole mam jesc owoce a nie batonika...musze sie tajniaczyc :D
Cudnie sie czyta, ze sa jeszcze takie chlopy :) Mam szczescie ze mam taki sam okaz w domu :) Z doswiadczenia piszę - doceniaj ;)

Ja się dzisiaj mojej pytałam o wagę, ze nic nie tyje czy dobrze? Powiedziała pytając o moja wagę teraz i wzrost i powiedziała, ze w moim przypadku nic nie powinnam przytyć. Byłam w szoku, bo poprzednia z synem mnie wyzywała ze nie przybieram.
Jeśli Twoje BMI jest powyzej 30 to mozesz przytyc max 7 kg. Ale nie musisz przytyc wcale. Ważne zeby nie chudnąć od 15 tc. Tak mi powiedział moj gin. A ufam jemu w 200%.

A ile ważysz jeśli to nie tajemnica? Bo zastanawiam się skąd wniosek, że nie nie powinnaś przytyć, nie jest to niemożliwe?
152cm 54 kg. Przed ciążą waga była 57/58 nawet, wiec zdecydowanie za dużo ważyłam. A czy możliwe nie przytyć w ciąży to się okaże na moim przykładzie ;). Mówiła, ze trzymając tą moją dietę cukrzycową nie powinnam przytyć. Bynajmniej niewiele powinnam.

Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)

@anna.24 ja i tak zawsze wybieram zestawy dla kobiet w ciąży :)
Ależ było pysznie:)

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt :) chlopczykow i dziewczynek:)

@EklerkaDaria przy diecie cukrzycowej rzeczywiście możesz raczej malutko przytyć, ale tak żeby wcale to przesada ;)

Mój jutro wyjeżdżają na weekend i zostaje sama. Popołudniu wpadną siostry i kuzynka i zrobimy jej mały skromny panienieski wieczór.

Ja już po. Jest dziewczynka :D 3 razy sprawdzał haha [emoji14] ale jestem happy :) dzidzia zdrowa, wszystko pięknie, waży prawie 190g :O
Co do zatrzymania wody- dostałam nakaz wypijania minimum 2 l wody dziennie i ograniczenia soli do minimium. Mam kontrolować wage bo znowu jest wiecej hehe ;) mogę zacząć ćwiczyc bo łożysko jest juz idealne. I zwiekszyc dawke magnezu, bo twardnieje mi brzuch w nocy. Wyniki moczu dobre, kolejna wizyta 3.08, a w miedzyczasie 26.07 prenatalne :)
No i super :) Ja mam prenatalne 31.07. No to oby do prenatalnych ;)

reklama
Cudnie sie czyta, ze sa jeszcze takie chlopy :) Mam szczescie ze mam taki sam okaz w domu :) Z doswiadczenia piszę - doceniaj ;)
Doceniam bardzo, M zreszta tez, bo wczesniej miał szczęście do "wariatek" ;) niestety. Wiec sie bardzo uzupelniamy. Zreszta jak sie wzajemnie dba, nie fochuje i odnosi wobec siebie z szacunkiem, ro musi byc dobrze :)

Do góry