reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja bywam na ciuchlandach, kupiłam sobie jedne spodnie ciążowe chyba za 14 zł a dwa tygodnie później takie same były na promocji w H&Mie za 50 pare zł :) tylko na to trzeba czasu i trafić na fajny towar.

No dokładnie :) i trzeba wiedzieć gdzie isc , bo zeby wartało pochodzic ja nie codze tam gdzie miałabym grzebac tego nie cierpię musza byc wieszaki i posegregowane ;p

Dobrej nocki całuje brzuszki :*

ps. obkupiłam się dzisiaj w żurawinkę

reklama
Śliczne, ale podziwiam cierpliwość :D U mnie pajace przekładane przed głowę zaczęły się sprawdzać dopiero, jak młody był już w miarę stabilny przy ubieraniu. A to i tak tylko awaryjnie, gdy inne były w praniu.
Fakt! Na początku była gimnastyka z takimi pajacami, ale kwestia wprawy i opanowania techniki. Ja bardz takie śpiochy lubiłam. I całe szczęście ze synuś nie ulewał i nie musiałam ich w ciągu dnia zmieniać. ;)
Gratuluję córeńki :) radość nieoceniona widzę haha ciesze sie razem z Tobą :)
Dziekuje kochana. No radość moja nie zna końca! :biggrin2: Dostałam od szwagierki dwa kartony ciuszków. :)
Moja mama przeszczęśliwa. Już planuje zakupy w Monachium, bo zawsze narzekała ze do chłopca tylko bluzki i spodnie a tyle pięknych sukienek. To teraz będzie mogla babcia poszaleć! Jedyna wnuczka będzie!

Super ta ramperso-sukienka :).

Wiecie jakiego kiedys mialam super lumpka u siebie...masakra, same ciuszki z metkami, wszysrko z Anglii, ale przesliczne ciuszki dla maluszka i nie tylko, zlikwidowali...bylo 50zl za kg, ale takie malutkie, to sporo tego wychodzilo, a wchodziło sie tam jak do sklepu markowego typu mother care...bardzo zaluje, ze go juz nie ma.

Bylam na rowerze..12 km, z M...alez sie dotlenilam, oczywiscie spokojnie i sciezka rowerowa, oj jak mi tego brakowalo :) musze sie troszke poruszac, bo na porodowce umre..malo chodze ostatnio, wiec czas nadrobic. Teraz wcinamy tosty. Mala dalej leniwa buuu.

Wiecie jakiego kiedys mialam super lumpka u siebie...masakra, same ciuszki z metkami, wszysrko z Anglii, ale przesliczne ciuszki dla maluszka i nie tylko, zlikwidowali...bylo 50zl za kg, ale takie malutkie, to sporo tego wychodzilo, a wchodziło sie tam jak do sklepu markowego typu mother care...bardzo zaluje, ze go juz nie ma.

Bylam na rowerze..12 km, z M...alez sie dotlenilam, oczywiscie spokojnie i sciezka rowerowa, oj jak mi tego brakowalo :) musze sie troszke poruszac, bo na porodowce umre..malo chodze ostatnio, wiec czas nadrobic. Teraz wcinamy tosty. Mala dalej leniwa buuu.
Zazdroszczę chęci na takie wycieczki :D ja się zmusic muszę żeby wyjść z domu na 30 min spacer z psem, ale to w sumie też kwestia pogody, no nie ma czym oddychać, a już prawie 20.00 u nas o_O

Dzisiaj byłam zanieść do pracy kolejne L4, z racji takiej, że na zwolnienie poszłam od samego początku ciąży, to dopiero dzisiaj oficjalnie mnie pożegnali na tą dłuższą przerwę :) Taką niespodziankę mi zrobili.. mam nadzieję, że zostanie już na chłopcu :D
IMG_20180706_132556.jpg

Załączniki

• IMG_20180706_132556.jpg
    IMG_20180706_132556.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 348
Widzę ze wizyty bardzo udane. A tyle stresu ;-)
Ja dzisiaj bylam u koleżanki potem wrocilam to mezus czekał z obiadkiem, drzemka oczywiście i poszliśmy na długi spacer . Teraz jak zawsze oglądamy mecz ;-) Jutro wracają chlopaczki moje od Dziadków. Stesknilam sie za Nimi jak nnigdy a nie minął nawet tydzień odkąd pojechali. Ale jakos spokojniejsza jestem jak to ja mam nad Nimi kontrolę bo na wsi to jakos zaraz mam czarne filmy mimo ze wiem ze dziadkowie sie Nimi opiekują bo chłopaki to caly ich swiat. Pomijam fakt ze ich biologiczny ojciec tez tam mieszka ale nawet na 5 minut nikt mu nie powierzy opieki nad chłopcami.
Wiec mam ostatnie chwile dla siebie :-) i siedzę z zielona maseczka na twarzy hehe.
Milego wieczorku kochane ♥

U mnie tez sa super lumpki i pewnie niebawem polecę na szoping :-D:-D:-D dla siebie tez lubie kupowac a często znajduje nowe z metkami. Z resztą juz se przyzwyczaiłam jak chudlam dwa rozmiary miesięcznie to szkoda bylo mi kupować nowych

Fakt! Na początku była gimnastyka z takimi pajacami, ale kwestia wprawy i opanowania techniki. Ja bardz takie śpiochy lubiłam. I całe szczęście ze synuś nie ulewał i nie musiałam ich w ciągu dnia zmieniać. ;)
No mój właśnie ulewał straaasznie, kilka ubrań dziennie to była norma w pewnym momencie :o

Kurcze @HappyElephant jak ja nie ogarniam..spiochy przekladane przed glowe? Chodzi o to ze zapinaja sie z przodu? Nic nie rozumiem:D a jakie sa lepsze??
Pajacyk możesz mieć jak ten niebieski, rozpinany na całości, i jak ten szary, zapinany tylko na dole przy nogawkach. Moim zdaniem niebieski znacznie wygodniejszy, bo rozkładasz rozpięty, kładziesz na nim maleństwo i ubierasz po kolei rączki, nóżki... A ten szary musisz przewlec w całości przez głowę leżącego dziecka, co przy noworodku, zwłaszcza pierwszym, bywa wyzwaniem :D
pajacyk-niemowlecy-sea-world-pinokio.jpg

b2d535a396249538c65033afa03c0d32.jpg

reklama
Do góry