reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mąż zadzwonił i zaprosil mnie na sushi :D mniam mniam

Ale pytanko mam do Was. Czy którąś z Was odrzucilo od słodkiego? Ale tak, ze zjedzenku czegos mdli? Zawsze miałam odwrotny problem, ciężko mi było bez nich żyć ;) Jem czasami lody i to wszystko. Czereśnie, maliny może być. Dziś próbowałam zjeść jabłko, po połowie mnie zemdlilo... po lodach wczoraj tez.

Kruszka mam takie smaki na sushi ze szok... ostatnio nie mogłam sie powstrzymać i zjadłam kilka kawałków z surowa ryba. Oczywiscie to czego nie wolno to mam największe smaki :/ :D mnie nie mdli po zjedzeniu czegoś ale wlasnie z głodu, wiec musze cos zjeść i przechodzi. Na słodkie tez nie mam parcia, zjem kubełek malin dziennie i mi starczy:D najbardziej wchodzi mi majonez kielecki, placki ziemniaczane, sushi, mc Donald... :D

reklama
Kochane a ja już po wizycie. Trafiła mi się cudowna Pani ginekolog. W gabinecie spędziłam pełne pół godzinki. Wszystko mi wytłumaczyła. Powiedziała, że z racji mojej choroby genetycznej jaką jest EDS, to woli widzieć mnie częściej i sprawdzać szyjkę. W chwili obecnej ma bardzo dobrą długość i szerokość i konsystencje. Ale wiadomo lepiej kontrolować. Dostałam wiec termin wizyty na 23 lipca i 3 sierpnia. Dodatkowo od razu dostałam receptę na luteinę. Abym mogła kupić od razu jak mi się skończy. A i pobrała mi od razu cytologię. Plamienie jest ale już malutkie i dowiedziałam się , że praktycznie wszystko już tam się oczyściło. Jeśli do tygodnia plamienie nie zniknie to wtedy na Izbę Przyjęć tak samo jak tylko będzie krwawienie.
Łożysko podniosło się o centymetr i Lili szczęśliwa machała rączkami i nóżkami. Ciąże zaczynałam z wagą 55kg, w chwili obecnej ważę 57. Myślałam , że więcej mi się przytyło bo najwygodniej czuje się teraz w sukience wszystkie spodnie/spodenki/legginsy mnie denerwują i mam wrażenie, że jak tylko mam je na sobie dłużej niż pół godziny to puchnie mi brzuszek.

Jak plamisz to pobrala ci cytologie? Z tym to chyba powinna poczekac az szyjka bedzie czysta :)

No i codziennie idzie paczka chipsów/chrupek. Zawsze je lubiłam ale teraz codziennie musze zjeść. A waga stoi w miejscu...

Melduje się po wizycie! Wszystko super, dzidzia rośnie wszystkie pomiary w normie. Termin porodu bez zmian czyli 12.12. I uwaga, uwaga.... w brzuszku rośnie na 99,99% Milenka ! :biggrin2: Szczęście moje nie zna granic!
Synuś jak się dowiedział, ze może się cieszyć bo będzie miał upragnioną siostrzyczkę to odpowiedział tylko „ ufff, dziękuje” :-D
Wpadłam już do sklepu po różowe ciuszki ;) Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcia.

Trzymam kciuki za resztę wizyt! @Dagaa11 bedzie wszystko super ✊!
Gratulacje super wizyt!

Melduje się po wizycie! Wszystko super, dzidzia rośnie wszystkie pomiary w normie. Termin porodu bez zmian czyli 12.12. I uwaga, uwaga.... w brzuszku rośnie na 99,99% Milenka ! :biggrin2: Szczęście moje nie zna granic!
Synuś jak się dowiedział, ze może się cieszyć bo będzie miał upragnioną siostrzyczkę to odpowiedział tylko „ ufff, dziękuje” :-D
Wpadłam już do sklepu po różowe ciuszki ;) Jak wrócę do domu to wrzucę zdjęcia.

Trzymam kciuki za resztę wizyt! @Dagaa11 bedzie wszystko super [emoji110]!
Gratulacje super wizyt!
Suuper!! Ciesze sie, ze wszystko dobrze :* gratuluje córki :)

@Mamusia96 Dobrze że jesteś pod odpowiednią kontrolą;) @paula_dud gratuluję synka A Tobie @EklerkaDaria gratki córeczki:) @Julianna_Szcz A u Ciebie Jak tam ze zdrowkiem Kochana?
@MatiMar dzięki za pamięć, zgobuje w domu, ciśnienie skacze jak głupie, w dodatku jestem głodna ale na nic nie mam apetytu bo upał, niestety zjeść coś muszę bo z głodu aż głowa rozbolala :/ I mdli mnie :/

reklama
@MatiMar a więc dzisiaj dowiedziałam się 5 bardzo ciekawych rzeczy.

1. Ciśnienie 90/50 jest cacy w ciazy

2. Zaslablam z odwodnienia (pije ponad 2l wody dziennie plus soki, herbata, kawa itd) więc mam jeść słone produkty

3. Sól zatrzymuje wodę w organizmie i to jest dobre w ciąży.

4. Opuchniete nogi to nie efekt zatrzymując się wody tylko uroki ciąży.

5. Magnez na silne bolesne skurcze łydek w ciazy jie pomoże, ot kolejny efekt uboczny stanu błogosławionego.

6. Jak stoję gdzieś dłużej niż 3 minuty w bezruchu to mam Tupac w miejscu żeby było dobre krążenie krwi.

I już jestem zdrowa normalnie.
. Żelazko w najniższej normie więc machneli ręką.....

Do góry