reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

My już po, w sumie to tyle wiem że wszystko dobrze czysto szyjka ok 5cm dzidzi zdrowo rośnie terminowo się 3ma, niby nadal dziewcZynka ale oczywiście pepowona między nogami skacze jak szalona . Dr pytała czy czuje ruchy bo tak ułożona że zaczne odczuwac mocniej , ja mowie ze coraz więcej czuje ale jeszcze nie tak żeby kopniaki [emoji23]
Ulozyla się dziś pośladkowo wgl ciężko ja bylo zobaczyc bo fika jak nie wiem .
24 polowkowe , 3 sierpnia wizyta . Kazała mi posiew moczu zrobić na wszelki wypadek no i w sumie tyle .
Ile wazy nie wiem nie zapytałam zapomniałam xD dowiem się pewnie 24 i znowu tyle czekania masakra...

reklama
Witajcie , u nas dzisiaj pogoda nie bardzo bo povhmurane , może jeszcze się wypogodzi [emoji5]
H nas jak narazie wszytsko w porządku , w środę mamy wizytę a połówkowe 6 sierpnia [emoji18] boje się troszkę ale jestem dobrej myśli [emoji5]
Co do ciśnienia to ja zawsze mam niskie 120 /60 to jest idealne ale czasami jest niższe ale ja się dobrze czuje przy takim [emoji846]
@Aguu..la jeśli czujesz ,że ten wynik uspokoi się chociaż troszkę to zrób , wiadomo że 900 zł to nie mało ale warte waszego spokoju . Zrób kochana tak jak ci serduszko podpowiada [emoji4]ale napewno będzie dobrze wszystko [emoji8][emoji8][emoji8]

Ja to nie mam zamiaru jechać na wakacje póki co mam zaplanowane inne wydatki, no ale w sierpniu będę miała robione poprawki w mieszkaniu po po przednich remontach i nie chce siedzieć w bałaganie, podjadę do Zus i się zapytam. W 1 ciąży bylam na zwolnieniu od 8 tygodnia I nie miałam kontroli. Po macierzyńskim wróciłam na chwilę do pracy no i znów ciąża I zwolnienie więc może teraz mnie skontroluja:D @motylkowelove gratuluję udanej wizyty, a polowkowe masz w dzień moich urodzin:D @Aguu..la Trzymaj się dzielnie;) na pewno ciezki czas przed Tobą, ja trzymam kciuki i jestem dobrej myśli.

@MatiMar o widzisz [emoji4] ja dzis trochę nie usatysfakcjonowana bo moje dziecko ciągle ma ta pepowona między nogami [emoji23] jednak doktora mowi ze raczej to dziewczynka więc nadal się tego 3 mam na polowkowych będę miec pewność przynajmniej [emoji23]

Dzień dobry kochane, ja już siedzę z małżem w przychodni, niby za chwilę mam wizytę. Po co-nie mam pojęcia. Pewnie znowu przepisza mi jakieś dodatkowe suplementy typu żelazo i na tym się skończy :/
Ciśnienie póki co dalej do dupy 86/49 I puls 68 :/
Wrócę do domku to się rzucę na lodówkę taka głodna jestem, nie zdążyłam zjeść nic sensownego bo za późno wstałam i szybko taksówka przyjechała :/
Super że wizyta udana @motylkowelove, ja też nie wiem ile młody waży, nic a nic mi nikt nie powiedział. Może 16go na polowkowych się dowiem....

7lat temu od 12tc byłam na L4 I nikt nie kontrolował mnie w ogóle. A miałam leżące.

Powodzenia na wizytach dla reszty brzuszkow

Ten spokoj kosztuje 900zł ale i tak rozwazam taka obcje. Dzięki :).
W sumie sama nie wiem, bo nie jestem w takiej sytuacji, ale ja bym chyba chciała wierzyć, że to statystyka i że moje dziecko nie jest tym jednym jedynym chorym na prawie 300. Gdyby niezapłacenie 900 zł miało oznaczać czekanie do samego końca ciąży, to bym zapłaciła bez namysłu, ale jeśli to kwestia miesiąca... Nie wiem. Dużo kasy.

Ja teraz czekam na wynik badania krwi, bo dziecko nie dało zmierzyć sobie przezierności. Ale zapomniałam spytać, kiedy będzie :confused2:

Dziewczyny przypomnijcie mi jaki magnez w ciąży, strasznie mi mrowią ręce w nocy a w dzień nogi
Magnez lek, a nie suplement. Ja np stosuje Maglek B6, ale nie wiem jakie są lepsze.

@motylkowelove mi gin też nie powiedział na wizycie ile waży, zawsze dostaje wydruk z usg na którym są napisane wszystkie parametry jakie mierzył. To jest długość kości udowej, obwód główki, brzucha i szerokość dwuciemieniowa główki - z tych czterech pomiarów wylicza wagę maluszka, nie dostajesz czegoś takiego?

Ja dzisiaj mam wizyte na 16 i powiem Wam to co przezylam w nocy to.masakra jakas... Mialam taki realistyczny koszmar, ze obudzilam.sie ze łzami w oczach
Snilo mi sie, ze poszlam na wizyte i okazalo sie, ze serduszko nie bije, mialam zabieg i na drugi dzien musialam wrocic do pracy. Tragedia naprawde. Tylko wyszlam z lozka i detektor poszedl w ruch, serce bije jak szalone! Mam nadzieje,ze ten sen nie przepowiada niczego zlego, choc raczej nie wierze w takie rzeczy... Chce juz byc po wizycie!

Motylkowe super wiesci ♥ tez teraz na tym usg mi Gin nie powiedzial jaka waga dzidzi. Na następnej pewnie sie dowiem .
Ja tez jak leze i mlody moj się obudzi i szaleje to nie chce mi się wstawac bo zaraz Go ululam i spi;-)
Bez sensu z tym Zusem. Dobrze ze chociaż po zgłoszeniu mozna sie gdzies udac na kilka dni a nie każą siedziec na tylku

reklama
Do góry