reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej dziewczyny, nie bylo mnie kilka dni, 50 stron do nadrobienia, wiec zrobilam to tylko pobieznie.
Widzę, ze zaczęło się odliczanie do połówkowych. Mam 13.07 (czyli tak jak Sabi), ktoraś jeszcze wtedy wizytuje? [emoji6]
Pozdrawiam Was wszystkie!

PS powoli dopada mnie szał zakupowy, tzn. wchodze na smyka, lamillu, lullalove itp. i poki co ciesze oczy [emoji16]

Ja ostatnio tez zahaczam o sklepy z ubrankami, juz sie nie moge doczekać jak cos zacznę kupować, poki co nie znamy płci :(

reklama
@Dagaa11 ooo... u mnie się jeszcze nie zdarzyło abym na l4 w ciąży dostała pieniądze później, często zdarzało się że kaska wpływają nawet dzień szybciej, mam nadzieję że teraz też tak będzie [emoji14] nooo... A jak wyplaty z ZUSu bezposrednio to słyszałam że ciężko z tym płacą jak chcą o_O
Zazdroszcze, u mnie roznie, czasem dostaje na raty ;) ale no to z ZUSU. Teraz i tek jezt szybciej, bo l4 wysylam sobie sama. Pierwsze szefowa wyslala mi po miesiacu od dostarczenia do pracy ;)
A u Was połówkowe działa na zasadzie jak miałyście z prenatalnymi , że robi Wam Wasz lekarz w gabinecie ?
Ja mam nie u mojego, tylko u tego u ktorego miałam pierwsze prenatalne- w calkiem osobmym gabinecie z certyfikowanym lekarzem [emoji14]

A my zwiedziliśmy ruiny, coś cudownego! :) Dziewczynom z moich okolic polecam jeśli jeszcze nie byłyście:) ale jestem już padnięta, niezłe cardio zaliczyłam :)
received_1017433775072412.jpeg
received_1017433218405801.jpeg

Załączniki

• received_1017433775072412.jpeg
    received_1017433775072412.jpeg
    72,5 KB · Wyświetleń: 393
  • received_1017433218405801.jpeg
    received_1017433218405801.jpeg
    162,6 KB · Wyświetleń: 394
Ja już po wizycie. Dzieciaczek ładnie rośnie, ma 301g :D wg USG wychodzi, że jest o 6 dni starszy i wylicza mi poród na 25 listopada. Kurcze, może jeszcze tak wyjdzie, że rozpakuję się w listopadzie :p Gin mnie uspokoił co do twardnienia i ciągnięcia brzucha. Nie zbyt komfortowe uczucie, ale normalne - szyjka się nie skróciła. Niestety nie potwierdził mi płci, bo się pępowina tam owinęła..

Echo serca z tego co poczytałam chyba jest dodatkowo płatne , sama się zastanawiam jak to wzytsko wygląda tam gdzie chodzę .
Jutro mam wizytę siedze z kartką i tylko dopisuję co mam się pytać pani doktor bo znowu pozapominam pół
No już teraz wiem, że to dodatkowe badanie :) Jeśli lekarz na połówkowych stwierdzi, że wykonanie echo serca jest potrzebne, to wtedy dostanę skierowanie.

Po naciśnięciu obu piersi wylatuje z nich przezroczysty płyn, nie za szybko? Tyle, że po kroplce, nie leje się ;)
Mi wylatuje siara od 16 tygodnia i to codziennie :) a w nocy to czasami mnie "zalewa" :p

A ja chętnie bym kupiła parę ciuszków, ale po młodym mam mnóstwo uniseksów w pierwszym rozmiarze i szkoda mi kupować kolejnych, skoro tak właściwie i tak prawie nic nowego nie potrzebuję. Poznam płeć, to dokupię kilka ubranek :)

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie, córeczka rośnie jak na drożdżach, wszystko Oki :D Mam do Was kolejne pytanie dzisiaj... Czy któraś z Was miała albo ma nadciśnienie w ciąży? Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, leczone Accupro ale musiałam odstawić przed zajściem w ciąże, potem w 1 trymestrze było dość wysokie ale w granicach jakichś, a dzisiaj na wizycie miałam ok 150/100, denerwowałam się wizyta bardzo ale w domu tez mam ok 140/90 No i dostałam dopegyt 2 razy dziennie.. ale lekarz mnie zmartwił, powiedział ze to duży problem, taka wczesna ciąża (15 tc) to co zrobimy później, jeszcze uraczył nas historią 38-letniej kobiety która dostała udaru, rzucawki, ledwo dziecko wydobyli No i tylko ono zostało... mówię mu że jestem jednak te 10 lat młodsza, a on mi na to „No ale 20 lat już nie masz”... zmartwiłam się bardzo bardzo, a mam się wogole nie denerwować, leżeć, odpoczywać, czy któraś z Was miała nadciśnienie i może mnie pocieszyć że to się da jednak przeżyć...? ;(

Mam nadciśnienie od 3lat. Biore Bisocard 5. Dzięku czemu i waga mi skacze, rośnie bo woda się zatrzymuje w organizmie, ale dla mojego lekarza to nie problem. Z tym ze u mnie to czysta genetyka. Oboje rodziców tak mialo od młodych lat. Mam codziennie kontrolować, brac leki i absolutnie nie NIE ODSTAWIAC. Kto kazal Ci przed zajściem odstawic? Dziwne wg mnie...
W razie skokow szpital i tam unormuja. Mialam tak w ciazy z synem. I wierz mi nie bylam tam sama. Dużo kobiet w ciazy mialo taki problem.
A lekarz opowiadajacy takie historie... Hmm nie na miejscu... TROCHĘ :realmad:!

Do góry