reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mamusieee a jesli chodzi o wyprawke no to ze jako bedzie zima, to myslicie ze rozmiaru 56 to ile moze sie przydac takich body na krotki?(nie wiem czy ma to swoja nazwe) w domu a tymbardziej poza chyba sie bedzie cieplej ubierac maluszka wiec chyba te body na krotki to niewiele co?
Body z krótkim może się przydać pod coś. Może będę coś miała po chlopcach. Te, które ja kupiłam i są na zdjęciu to dla mojej sąsiadki, rodzi w połowie lipca :D

reklama
Zauwazylam dopiero ze pisalyscie i badaniu echa serca..a w jakiej sprawie ktos robi? To chyba tylko jak cos jest nie tak z serduszkiem lub jakieś podejrzenia, ja mieszkam w Toruniu a na echo jade do Warszawy, nie wszedzie robia (jade profilaktycznie -mam 1-2% ryzyka ktore trzeba monitorowac). Mam skierowanie, nie wiem jak to wyglada prywatnie ale niektorzy od prenatalnych potrafia tez takie rzeczy robic;) @Izabela88 wooo ale super juz masz duze bobo! Ja ieszcze nie mialam wazonego pewnie 11.07 na polowkowych sie dowiem jaka waga:)
Ja pytałam mojego gin jak to jest z tym echo serca, bo moja reumatolog mówiła, że mam koniecznie robić/kontrolować jak będę w ciąży. Z kolei jak powtórzyłam badania na początku ciąży to immunolog stwierdziła, że raczej niskie szanse, żeby ten poziom miał wpływ na płód, ale mimo wszystko chciałabym zrobić prywatnie. Będę 19.07 na połówkowych to się dowiem jak serduszko dzidziusia i wtedy będzie decydować czy potrzebne mi skierowanie. A echo serca wykonują nawet w mojej klinice gdzie chodzę do gin :)

A no chyba że tak to ja jak najbardziej jestem za :) tylko pozazdrościć że możesz w domku pracować robić coś tak ślicznego i na tym zarabiać całkiem miły pieniązek :)
Dlugo mialam swoja pracownie, bo nie umialam szyc w domu :D ale od jakiegos czasu zminimalizowalam koszty i mam swoj kacik w domu ;) przy dzidzi mi sie ukroci, ale jakos dam radę :)
Ta praca mnie usatysfakcjonuje, bo sama decyduje kiedy mam wolne czy urlop na wakacje np :) a jak i klientki mnie denerwuja, to wstrzymuje zamówienia i robie licytacje dziennie, szyje co mi sie podoba i wystawiam od 1zl, wlasnie z tego wychodze ok 100-150zl dziennie, również w weekend, wiec jak dla mnie spoko :)

@Totois30 może doprecyzuję, że mam mieszaną chorobę tkanki łącznej. Jednym ze wskazań do echa serca płodu jest to, że mam podwyższone przeciwciała SSA. Szanse na powikłania okazuje się, że nie są wysokie, ale mam co do tego obawy. Obawiam się, że na połówkowych badanie serduszka będzie prawidłowe, a po porodzie wyjdzie coś nie tak.. OBY nie!
Moja siostra tydzień temu urodziła i pomimo tego, że nie ma tej samej choroby co ja (chociaż jeszcze się nie badała w tym kierunku) i podczas badań prenatalnych było w porządku, to okazuje się, że maluszek ma jakąś dziurę na sercu i muszą się zgłosić do kardiologa.

@Izabela88 no to witaj w klubie;) moja Reumatolog twierdzi ze kazde podwyzszone miano trzeba kontrolowac i od 16-24 tc jezdze co tydz do warszawy. Ryzyko malutkie ale jestem spokojna:) mam ro 52 miano na +. Kiedys wychodziły ++. Ale choroby nie mam stwierdzonej choc 2 razy w zyciu mialam zapalenie stawow (teraz zdiagnozowano seronegatyne zapalenie stawow) ktore szybko mija po braniu lekow i nie nawraca az do jakiegos bum np hormonalnego (np ostatnio poronienie). Mialam biopsje mase badan na przeciwciala i nic mi nie wychodzi tylko to. Generalnie mysle ze obyłoby sie bez tych kontroli ale jestem spokojniejsza:) zazdro ze masz specow na miejscu. Ja łódz albo wawa:) wazne zeby serduszko bylo bez wad, a to na polowkowych dokładnie sprawdza,reszte w wiekszosci przypadkow da sie naprawic:) przykro z powodu siostry..jak bedziesz wiedziala cos wiecej co tam wyniknelo to napisz ok?

Sabi to miała z Tobą fajnie bo nawet ubranka do sesji to miał jej kto szyć :)
Dokladnie tak bylo :D
FB_IMG_1530812495056.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1530812495056.jpg
    FB_IMG_1530812495056.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 268
reklama
Dziewczyny a ja siedze, myśle, rozważam, czytam i chyba oszaleję do poniedziałku :(... Dzisiaj dzwonili do mnie potwierdzić godzinę amnio i mam na 10:20.
Wyczytałam, że jest możliwość przy amnio zrobienia dodatkowego badania Fish gdzie wynik jest już po trzech dniach z tym że wynik nie pełny i koszt to 900 zł. Ale trisonomie 3 określa i pleć. Przekonałam już mojego P ze robimy, po czym dzisiaj mój gin stwierdził że nie ma sensu bo pełny obraz będzie dopiero po trzech czterech tygodniach... i normalnie siedzę i myślę czy jednak to badanie robić czy nie? 900 zł to nie mała kwota można by za to już niezłą wyprawkę skompletować ale... No wlasnie... Czegos już się dowiem... Tylko czy po pełnej hodowli coś moze się zmienić? Doradźcie coś proszę jak macie jakieś doświadczenia w temacie będę bardzo wdzięczna :hmm:...

Do góry