reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja wymuszalam w szpitalach usg na początku. Także miałam 4 w ciągu 6 tygodni. Inaczej byłoby tylko jedno.
Obecnie już nie czuje aż takiego parcia bo młody jest aktywny i czuję go plus mam detektor I nie mam żadnych ginekologiczny h problemów typu krew, silne skurcze itp także jestem dość spokojna i pogodzona z sytuacją.

No teraz tak teraz już inaczej :) dlatego tez teraz będe mieć co ok 3 /4 tyg usg i też oprócz tego , że chcę zobaczyć na ekranie to jestem spokojna :) tyle ze u mnie troszkę jest nacisk , bo zeby mieć pod kontrolą rozwój maluszka po tych wszystkich lekach , mam nadzieje , że w trakcie jak i po będzie dobrze

reklama
Mój lekarz nie wykonuje takich badań, bo nie ma certyfikatu. Na prenatalnych byłam u specjalisty, a teraz idę do innego, bo tamten ma urlop :) płacę i w tym mam 3d/4d :)

Będę dzisiaj na wizycie to spytam gina jak wygląda badanie echo serca. Powinnam zrobić, bo mam anty przeciwciała, które przechodzą przez łożysko i mogą powodować choroby serca u noworodka. Chociaż moja immunolog powiedziała, że nie są na tyle wysokie, żeby miało to jakiś wpływ, ale wolałabym to zrobić.

Echo serca z tego co poczytałam chyba jest dodatkowo płatne , sama się zastanawiam jak to wzytsko wygląda tam gdzie chodzę .
Jutro mam wizytę siedze z kartką i tylko dopisuję co mam się pytać pani doktor bo znowu pozapominam pół

Ja o tym wiem , bo tez się pisałam na specjalne , tyle , że swojego czasu byłam hejtowana za takie stwierdzenie , że tak jest i się nie wypowiadam już ;p i temu pytam jak jest w przypadku połówkowych , bo to jeszcze bardziej szczegółowe badanie i czy idą dziewczyny dalej do swoich lekarzy czy się piszą do tego z certyfikatem :)

A co to znaczy ze to bardziej szczegolowe badanie? :)

A co to znaczy ze to bardziej szczegolowe badanie? :)

No w sensie , że sprawdzają wszystko dokładnie bardziej niz na prenatalnych bo narządy są wykształcone :) nerki jelita brzuszek pęcherz kosci mózg serduszko , żebra płucka , twarzyczkę < tutaj chodzi o rozszczepy > , ilośc płynu owodniowego i cała reszte . Pytam bo nie wiem jak to jest w normalnych gabinetach , czy lekarz jest w stanie ocenić wszystko , czy ma odpowiedni sprzet i czy się zna tak dobrze na ewentualnych wadach , czy odsyła na takie badanie właśnie . Bo jak wczesniej tak i teraz lekarze mi mówili , że się nie podejmują takich badań , bo od tego jest lekarz z kwalifikacjami i specjalnym usg :) tak z ciekawości pytam , nie chcę jakoś tutaj nikomu nic tam ten :)

Jestem juz po wizycie. Moja księżniczka fikala koziolki, cudo moje!
Polowkowe mam późno, bo 22t 5 d będę akurat po urlopie, nie muszę wczrsniej wracać.
Mój gin wykonuje tylko podglądanie dzieciaczków. Na usg wysyła do specjalistów.

Dostałam dziś smsa ze smyka. Do 7 lipca z karta smyk jest dodatkowe 20% zniżki. Niestety tylko w sklepach stacjonarnych. Zaeaz się zobaczę z M, ciekawe czy mnie powstrzyma :D

@Kruszka super rośnijcie zdrowo :)

Czyli widzę jak na razie , do specjalistów wysyłają . Jutro musze się popytać o to czy w badaniu zawarte jest to 3D czy tam 4 ;p bo mnie to ciekawi

reklama
Do góry