reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

No w sensie , że sprawdzają wszystko dokładnie bardziej niz na prenatalnych bo narządy są wykształcone :) nerki jelita brzuszek pęcherz kosci mózg serduszko , żebra płucka , twarzyczkę < tutaj chodzi o rozszczepy > , ilośc płynu owodniowego i cała reszte . Pytam bo nie wiem jak to jest w normalnych gabinetach , czy lekarz jest w stanie ocenić wszystko , czy ma odpowiedni sprzet i czy się zna tak dobrze na ewentualnych wadach , czy odsyła na takie badanie właśnie . Bo jak wczesniej tak i teraz lekarze mi mówili , że się nie podejmują takich badań , bo od tego jest lekarz z kwalifikacjami i specjalnym usg :) tak z ciekawości pytam , nie chcę jakoś tutaj nikomu nic tam ten :)

Moj gin ma dostep wlasnie do tego usg co robia prenatalne, na drugiej wizycie mi na nim robil on usg ale na to prenatalne i polowkowe daje mi skierowanie i ide do specjalnego lekarza :) takze ten jak lekarz dobry to i skieruje do kogo trzeba ;) pierwszy raz jestem pod tak dobra opieka w dwoch poprzednich ciazach te badania mialam robione w szpitalu przez zwyklych lekarzy...

reklama
Moj gin ma dostep wlasnie do tego usg co robia prenatalne, na drugiej wizycie mi na nim robil on usg ale na to prenatalne i polowkowe daje mi skierowanie i ide do specjalnego lekarza :) takze ten jak lekarz dobry to i skieruje do kogo trzeba ;) pierwszy raz jestem pod tak dobra opieka w dwoch poprzednich ciazach te badania mialam robione w szpitalu przez zwyklych lekarzy...

No ja nie przeczę , że lekarze są źli , bo też mam super doktor :) tylko chyba nie kazdy chce brać na siebie odpowiedzialność za takie badanie jednak , bo jak jest dobrze to dobrze , a jak nie daj Boże coś to wtedy też trzeba być pewnym co powiedzieć mamie ... mam nadzieje ze tak jak stresowały nas prenatalne to tak samo wyjdą zadowolone wszystkie z połówkowych ze zdrowymi dzidziami :)

@motylkowelove generalnie wzielabym tydz pozniej ale juz maz bedzie pracowal do konca miesiaca a koniecznie razem:) ostatnio byl pierwszy raz jak mialam przeplywy badane, tez usg, ale level up u niego od razu jesli chodzi o mowienie o dzidzi i plany;) a wczoraj jeszcze poczul kopniaczki, akurat dostal piekna serie:) no az sie wzruszyl mi chlop : )

@motylkowelove generalnie wzielabym tydz pozniej ale juz maz bedzie pracowal do konca miesiaca a koniecznie razem:) ostatnio byl pierwszy raz jak mialam przeplywy badane, tez usg, ale level up u niego od razu jesli chodzi o mowienie o dzidzi i plany;) a wczoraj jeszcze poczul kopniaczki, akurat dostal piekna serie:) no az sie wzruszyl mi chlop : )

No piekne momenty zapisuj zapisuj takie daty :D u mnie na razie tylko ja czuję , ale myślę że to kwestia tygodnia dwóch pewnie :) małże przeżywają takie rzeczy bardzo :)
Ja miałam mieć 28 lipca ale ten lekarz ma mieć urlop i mnie zapisały na 24 :)

reklama
Hej dziewczyny, nie bylo mnie kilka dni, 50 stron do nadrobienia, wiec zrobilam to tylko pobieznie.
Widzę, ze zaczęło się odliczanie do połówkowych. Mam 13.07 (czyli tak jak Sabi), ktoraś jeszcze wtedy wizytuje? [emoji6]
Pozdrawiam Was wszystkie!

PS powoli dopada mnie szał zakupowy, tzn. wchodze na smyka, lamillu, lullalove itp. i poki co ciesze oczy [emoji16]

Do góry