reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja weszłam dzis na wagę i praktycznie nic sie nie zmieniło wiec postanowiłam bezkarnie zjeść sama cała paczkę chipsów [emoji23][emoji3]

reklama
Spokojnie u mnie waga początkowa też nie była piórkowa, 65 kg :D jesteś na jakieś diecie czy leci sama z siebie?
Staram sie nie jesc duzo. I chodze na siłownię. Po grudniowym poronieniu w ciagu 2 miesiecy przytylam 10 kg i zaczelam przed zajsciem w ciążę sie odchudzac. Uwierz mi ze 65 kg to ja wazylam w liceum chyba :)

Zastanawiam się, czy poprosić siostrę o zapolowanie na te jegginsy dla mnie. Mam z Lidla zwykłe legginsy i jakoś dziwnie na mnie leżą... Ale może się jeszcze ułożą, gdy brzuch urośnie.

Ja tez mam z lidla legginsy i bardzo je lubie :) ten material na brzuszek narazie zawijam na pol.

@MamaXTrzy mowisz 4kg na plusie....?
No to spójrz na to [emoji28] waga początkowa 50-51kg.... Zobacz załącznik 873733

Pewnie ci sie waga zepsula ;)

Dziewczyny a czy wylatuje z was gęstszy śluz ? Biały ciągnący albo z kulkowany?
Wiem że w poprzednich ciążach tak miałam ale chyba pozniej

Ja mam caly czas bialy sluz od poczatku ciazy, wlasnie taki gesty czasem sie miesza z takim przezroczystym ciagnacym jak plodny :)

Dziewczyny Ja z innej beczki...☺
Patrzcie co mi pd rana wisi na aplikacji..
Kurde nawet nie wiem kiedy zlecialo! :)
Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png
    Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png
    101,9 KB · Wyświetleń: 333
Koniecznie wypierz. Mi wszystkie te ubranka Chinami pachną :p
Ja zawsze piorę i prasowalam tak do 6 miesięcy.

Co do wagi to przed była 56/57 teraz 53,5. Jak narazie waga nadal spada. I nie ukrywam, cieszę się z tego powodu. Przy moim wzroście powinnam ważyć 50kg.
Jeśli chodzi o śluz to mam go bardzo mało, a jak jest to przezroczysty i rzadki.

Ja akurat prasuje wszystkie dzieciom nawet te w ktorych chodza po domu :) chociaz ostatnio juz troche mniej bo strasznie tego duzo.

Dziewczyny ja już po wizycie, córeczka rośnie jak na drożdżach, wszystko Oki :D Mam do Was kolejne pytanie dzisiaj... Czy któraś z Was miała albo ma nadciśnienie w ciąży? Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, leczone Accupro ale musiałam odstawić przed zajściem w ciąże, potem w 1 trymestrze było dość wysokie ale w granicach jakichś, a dzisiaj na wizycie miałam ok 150/100, denerwowałam się wizyta bardzo ale w domu tez mam ok 140/90 No i dostałam dopegyt 2 razy dziennie.. ale lekarz mnie zmartwił, powiedział ze to duży problem, taka wczesna ciąża (15 tc) to co zrobimy później, jeszcze uraczył nas historią 38-letniej kobiety która dostała udaru, rzucawki, ledwo dziecko wydobyli No i tylko ono zostało... mówię mu że jestem jednak te 10 lat młodsza, a on mi na to „No ale 20 lat już nie masz”... zmartwiłam się bardzo bardzo, a mam się wogole nie denerwować, leżeć, odpoczywać, czy któraś z Was miała nadciśnienie i może mnie pocieszyć że to się da jednak przeżyć...? ;(

reklama
Jeśli mogę spytać - ile masz wzrostu? Ja jestem również dość niska ale 49kg to u mniw to już niedowaga dlatego zastanawiam się ile Ty masz cm :)
152cm ;) Najlepiej się czułam jak ważyłam 48 kg ale to było na początku liceum.
Ja akurat prasuje wszystkie dzieciom nawet te w ktorych chodza po domu :) chociaz ostatnio juz troche mniej bo strasznie tego duzo.
Prasuj, kochana prasuj. Ja poprostu nie lubię prasować i mało czasu mam. Ale wiadomo co trzeba wyprasować to prasuje. Synowi do szkoły bluzki itd. Znajoma prasuje całej rodzince nawet majtki. Jak kto lubi i potrzebuje :)
Dziewczyny wracając jeszcze do tych adapterów pasów. Widzę ze na rynku są jakby dwa rodzaje: besafe i insafe. Widzialyscie ten drugi? Co sądzicie? Wklejam linka do insafe: Link do: Insafe Seatbelt Guide Adapter do pasów dla kobiet w ciąży (303063642) - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Ciekawy ten pas. Może wygodniejszy niż tamten. Ja nie używam. Po mieście jeżdżę bez pasów a na trasę zapinam ten samochodowy.

Na programie 4 lecą wybory miss nastolatek. Masakra jak te dzieci szybko dojrzewają. Tam 14 łatki wyglądają na ok 20 :szok:

Do góry