reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja weszłam dzis na wagę i praktycznie nic sie nie zmieniło wiec postanowiłam bezkarnie zjeść sama cała paczkę chipsów [emoji23][emoji3]

reklama
Spokojnie u mnie waga początkowa też nie była piórkowa, 65 kg :D jesteś na jakieś diecie czy leci sama z siebie?
Staram sie nie jesc duzo. I chodze na siłownię. Po grudniowym poronieniu w ciagu 2 miesiecy przytylam 10 kg i zaczelam przed zajsciem w ciążę sie odchudzac. Uwierz mi ze 65 kg to ja wazylam w liceum chyba :)

Zastanawiam się, czy poprosić siostrę o zapolowanie na te jegginsy dla mnie. Mam z Lidla zwykłe legginsy i jakoś dziwnie na mnie leżą... Ale może się jeszcze ułożą, gdy brzuch urośnie.

Ja tez mam z lidla legginsy i bardzo je lubie :) ten material na brzuszek narazie zawijam na pol.

@MamaXTrzy mowisz 4kg na plusie....?
No to spójrz na to [emoji28] waga początkowa 50-51kg.... Zobacz załącznik 873733

Pewnie ci sie waga zepsula ;)

Dziewczyny a czy wylatuje z was gęstszy śluz ? Biały ciągnący albo z kulkowany?
Wiem że w poprzednich ciążach tak miałam ale chyba pozniej

Ja mam caly czas bialy sluz od poczatku ciazy, wlasnie taki gesty czasem sie miesza z takim przezroczystym ciagnacym jak plodny :)

Dziewczyny Ja z innej beczki...☺
Patrzcie co mi pd rana wisi na aplikacji..
Kurde nawet nie wiem kiedy zlecialo! :)
Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png

Załączniki

• Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png
    Screenshot_2018-07-04-20-30-19.png
    101,9 KB · Wyświetleń: 337
Koniecznie wypierz. Mi wszystkie te ubranka Chinami pachną :p
Ja zawsze piorę i prasowalam tak do 6 miesięcy.

Co do wagi to przed była 56/57 teraz 53,5. Jak narazie waga nadal spada. I nie ukrywam, cieszę się z tego powodu. Przy moim wzroście powinnam ważyć 50kg.
Jeśli chodzi o śluz to mam go bardzo mało, a jak jest to przezroczysty i rzadki.

Ja akurat prasuje wszystkie dzieciom nawet te w ktorych chodza po domu :) chociaz ostatnio juz troche mniej bo strasznie tego duzo.

Dziewczyny ja już po wizycie, córeczka rośnie jak na drożdżach, wszystko Oki :D Mam do Was kolejne pytanie dzisiaj... Czy któraś z Was miała albo ma nadciśnienie w ciąży? Ja miałam nadciśnienie przed ciążą, leczone Accupro ale musiałam odstawić przed zajściem w ciąże, potem w 1 trymestrze było dość wysokie ale w granicach jakichś, a dzisiaj na wizycie miałam ok 150/100, denerwowałam się wizyta bardzo ale w domu tez mam ok 140/90 No i dostałam dopegyt 2 razy dziennie.. ale lekarz mnie zmartwił, powiedział ze to duży problem, taka wczesna ciąża (15 tc) to co zrobimy później, jeszcze uraczył nas historią 38-letniej kobiety która dostała udaru, rzucawki, ledwo dziecko wydobyli No i tylko ono zostało... mówię mu że jestem jednak te 10 lat młodsza, a on mi na to „No ale 20 lat już nie masz”... zmartwiłam się bardzo bardzo, a mam się wogole nie denerwować, leżeć, odpoczywać, czy któraś z Was miała nadciśnienie i może mnie pocieszyć że to się da jednak przeżyć...? ;(

reklama
Jeśli mogę spytać - ile masz wzrostu? Ja jestem również dość niska ale 49kg to u mniw to już niedowaga dlatego zastanawiam się ile Ty masz cm :)
152cm ;) Najlepiej się czułam jak ważyłam 48 kg ale to było na początku liceum.
Ja akurat prasuje wszystkie dzieciom nawet te w ktorych chodza po domu :) chociaz ostatnio juz troche mniej bo strasznie tego duzo.
Prasuj, kochana prasuj. Ja poprostu nie lubię prasować i mało czasu mam. Ale wiadomo co trzeba wyprasować to prasuje. Synowi do szkoły bluzki itd. Znajoma prasuje całej rodzince nawet majtki. Jak kto lubi i potrzebuje :)
Dziewczyny wracając jeszcze do tych adapterów pasów. Widzę ze na rynku są jakby dwa rodzaje: besafe i insafe. Widzialyscie ten drugi? Co sądzicie? Wklejam linka do insafe: Link do: Insafe Seatbelt Guide Adapter do pasów dla kobiet w ciąży (303063642) - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Ciekawy ten pas. Może wygodniejszy niż tamten. Ja nie używam. Po mieście jeżdżę bez pasów a na trasę zapinam ten samochodowy.

Na programie 4 lecą wybory miss nastolatek. Masakra jak te dzieci szybko dojrzewają. Tam 14 łatki wyglądają na ok 20 :szok:

Do góry