reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

O rany to u mnie usg 3d kosztuje 180 zl i sie zastanawiam czy isc :) a wy za zwykla wizyte placicie po 150 zl? Jednak dobrze ze chodze na nfz :D

reklama
Gratuluje udanych wizyt :)

Sabi ja tez sie wlasnie tego boje ze moj synek zmieni sie w corke, juz sie przyzwyczailam do tej mysli ze ma byc synek i nie chce zeby to sie zmienilo :) no pierwsze ubranka juz chlopiece kupione :D

@MamaXTrzy gratuluję siusiaka I udanej wizyty!

Ja dziś zamówiłam kojec/poduche do spania. Miałam ciężką noc i często kładę się na brzuchu. Moja poprzednia jest u kuzynki męża i kuedts powiedziałam by mi nie oddawala, więc teraz głupio poprosić o choćby "pozyczke" ;)

@Aguu..la długo... jajko mozna znieść. Będziemy czekać i wierzyć razem z Tobą

Gratuluje udanych wizyt :)

Sabi ja tez sie wlasnie tego boje ze moj synek zmieni sie w corke, juz sie przyzwyczailam do tej mysli ze ma byc synek i nie chce zeby to sie zmienilo :) no pierwsze ubranka juz chlopiece kupione :D
Ja mimo, że chciałam trzeciego synka to też już przyzwyczaiłam się do myśli, że to córcia i strasznie się zakochałam. Wolałabym by już tak zostało. Zwłaszcza, ze tez kupiłam kilka rzeczy. W czwartek idę na wizytę to gin zajrzy ;)

Ja za słówek usg zapłaciłam jakoś 59 funtów, I dodatkowe 20 funtów za filmik z usg, dodatkowe zdjęcia i breloczki do kluczy. Ale jazdy 40 minut autem więc może powtórzę to jakoś w okolicy 30tc dla fajniejszy h zdjęć z usg :) a tak to chyba jednak dam radę bez.... Chociaż na tutejszy NFZ są tylko dwa usg.... W 12 I 20 tc....

Ja za słówek usg zapłaciłam jakoś 59 funtów, I dodatkowe 20 funtów za filmik z usg, dodatkowe zdjęcia i breloczki do kluczy. Ale jazdy 40 minut autem więc może powtórzę to jakoś w okolicy 30tc dla fajniejszy h zdjęć z usg :) a tak to chyba jednak dam radę bez.... Chociaż na tutejszy NFZ są tylko dwa usg.... W 12 I 20 tc....
Z ceny brzmi jak Window to the Womb :D
30tc to już ostatni dzwonek na ładne zdjęcia... Najlepsze jak dla mnie to 20-25 tc, potem już ciasnota i mało widać :)

A ja znowu slyszalam ze najlepszy moment na usg i najladniej widac dzidzie w 20 tyg :)

reklama
Ja za wizytę z usg płacę 150 zł, wcześniej płaciłam 140, ale ciążowe mają swoje stawki. Natomiast za usg połówkowe 3d/4d będę płacić 280 zł.

W zeszłym tygodniu moja siostra urodziła synka, mojego chrześniaka :) Chciałam rodzić w tym samym szpitalu, bo jest wyremontowany i personel bardzo miły i opiekuńczy. Jednak co się okazało jest jeden ogromny minus! Ojciec dziecka nie może wchodzić na salę poporodową, a dziecko może zobaczyć z sali ogólnej.. przez szybę! Szpital przyjazny niemowlakom, rozumiem.. fajnie, że na sale nie pchają się tłumy obcych ludzi co chcą zobaczyć niemowlaka. Ale żeby kobieta po porodzie była zdana tylko na siebie i nie miała możliwości, żeby mąż z nią posiedział i wziął w ręce ich dziecko to dla mnie paranoja!
Nie mam doświadczenia w szpitalach, powiedzcie mi proszę czy to normalne? Spotkałyście się z czymś takim? Nie wyobrażam sobie, że mąż nie będzie mógł mnie wspierać przez te kilka dni po porodzie :/

Do góry