reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej.

Za tydzien 9lipca mam wyznaczona amniopunkcje. Nifty zarówni moj lekarz jak i ten drugi od prenatylnych mi odradzili. Tylko amnio da pelny obraz. "Troche" się naczytałam przez ostatnie dni, dostałam tez sporo wsparcia na priv i ... Powiedzmy, ze jestem dobrej myśli. Wierze ze pesel w statystykach namieszal, zawyzyl ryzyko ale maleństwo jest zdrowe.
Trzymajcie za nas kciuki.
Pozdrawiam.

Na grupe na FB się nie zapisze bo niemam i niechce miec. Szkoda by bylo jakbyście stad zniknęły :-( :(...
Aga powodzenia!!! Wierzę, że to tylko liczby, a w rzeczywistości wszystko będzie dobrze. Jak długo czeka się na wynik?

@Sabi32 pobralam tę apkę, zobaczymy czy będę korzystać ;)
Moja wizyta też chyba 150, ale zauważyłam, że gin mnie liczy teraz inaczej, bo już dawno tyle nie płaciłam.

Ja tez wolę chyba tutaj, tam jest tyle dziewczyn, nikt nikogo nie zna, a tutaj tak naprawdę można się zżyć i dobrze poznać przez te parę miesięcy. Zdecydowanie intymniej i mi chyba bardziej odpowiada ta forma, tam ktoś piszę, milion ludzi odpowiada , jakoś tak bezosobowo.
My jutro wizytujemy przed urlopem ginki, mamy nadzieję ze zechce pokazac co ma między nóżkami, żeby potwierdzić, potem za 2 tygodnie.
Czekam też na piewsze ruchy maluszka bo jeszcze nie czuje.
U mnie pogoda straszna, jak na jesień, zimno 15 stopni i leje od rana, a przez to ja humor kijowy, nic sie nie chce.

Hej.

Za tydzien 9lipca mam wyznaczona amniopunkcje. Nifty zarówni moj lekarz jak i ten drugi od prenatylnych mi odradzili. Tylko amnio da pelny obraz. "Troche" się naczytałam przez ostatnie dni, dostałam tez sporo wsparcia na priv i ... Powiedzmy, ze jestem dobrej myśli. Wierze ze pesel w statystykach namieszal, zawyzyl ryzyko ale maleństwo jest zdrowe.
Trzymajcie za nas kciuki.
Pozdrawiam.

Na grupe na FB się nie zapisze bo niemam i niechce miec. Szkoda by bylo jakbyście stad zniknęły :-( :(...
Kochana, wierzę, że będzie dobrze...pappa to tylko cyferki! Urodzisz zdrowego bobaska :* ile będziesz czekac na wyniki amnio?
Ja takze wole tu bardzoej cjoc tam tez sie udzielam, alebtu jest bardziej intymnie ;) tam bardziej jako porady czy takie popisanie sobie :) tu na pewno bede.
U mnie kolezanka byla, ale jakos irytowala mnie swoja gadka:dry: dobrze, ze juz poszla ;) ciekawe o ktorej M zladuje w domu...poszlabym na jakis spacer bo mnie nosi, ale samej mi sie nie chce..:no2:
Dokładnie, tylko, że jak czytam tam niektore "złote rady" to aż mi sie śmiać chce :D
A ja wlasnie zadzwonilam do lekarza, ordynatora szpitala w ktorym zamierzam rodzic i zapisalam sie do niego na srode na 19 na wizyte :) razem z usg, wiec podejrze dzidzie ;) opinie ma super, jest bardzo zaangaazowany i bede chodzic prywatnie. Ile placicie za prywatne wizyty z usg? Ja bede placic 150zl
Ja płacę prywatnie 120 zł, usg mam na każdej wizycie :)

A ja wlasnie zadzwonilam do lekarza, ordynatora szpitala w ktorym zamierzam rodzic i zapisalam sie do niego na srode na 19 na wizyte [emoji4] razem z usg, wiec podejrze dzidzie [emoji6] opinie ma super, jest bardzo zaangaazowany i bede chodzic prywatnie. Ile placicie za prywatne wizyty z usg? Ja bede placic 150zl

Ja 120 ale większość lekarzy bierze 150 przynajmniej w mojej okolicy [emoji4] Podkarpackie. Chociaż swojego czasu mieszkałam na Śląsku i tez tak płaciłam.

@MamaXTrzy daj znac po wizycie, bo chyba wlasnie sie badacie? :)
Tak juz po!!![emoji7][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173][emoji123][emoji123]

Bedzie synuś[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] tak jak chciałam [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] wszystko super, powiedział Pan Doktor ze lubi takie pacjentki do ktorych nie ma sie co przyczepić[emoji7][emoji23][emoji23][emoji173][emoji123][emoji123][emoji123]jupiiiii, mezu az sie wzruszył[emoji3][emoji23][emoji235][emoji235][emoji235]

Cześć dziewczyny [emoji4]

Ja tak będę zaglądać do Was czasami jak się macie itd .
Co do fb byłam początkiem ciąży, ale nie ma mnie odkąd mnie kuzynka wyhaczyla " o jesteś na 2018" i stwierdziłam , że nie czuje się komfortowo że każdy może widzieć co tam pisze, wolę prywatność tym bardziej , ze ja się publicznie z ciąża nie pokazuje [emoji4]

U nas malenka coraz bardziej aktywna [emoji4] coraz częściej ja czuje nawet i w dzień wizyta w piątek .
Za wizytę place 200zl plus dojazd 100km w obie strony .

Za wszystkie 3mam kciuki .
Oczekuje na razie na polowkowe 24ego i jakoś bardziej się boję niż prenatalnych

Aga ja wierzę ze to tylko cyferki i cyferki i tylko cyferki , a Bozia ma swój plan dla Was i wszystko dobrze się skończy oczywiście współczuję bardzo stresu i badań ;*

Bedzie synuś[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] tak jak chciałam [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] wszystko super, powiedział Pan Doktor ze lubi takie pacjentki do ktorych nie ma sie co przyczepić[emoji7][emoji23][emoji23][emoji173][emoji123][emoji123][emoji123]jupiiiii, mezu az sie wzruszył[emoji3][emoji23][emoji235][emoji235][emoji235]
Super kochana gratuluje!!!!!! :*

Gratulacje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji8]

reklama
Witajcie mamusie po małej przerwie:) remontowaliśmy pokój u moich rodzicow na wsi zeby było gdzie przyjechać z wnuczkiem :) i chyba teraz odsypiam remont bo spałam do 10 rano co mi sie nie zdarza, a teraz po południu padłam na 2h... nie wiem co ze mna jest dzis. Za 2 dni koncze 15 tydzien pierwszej ciazy ale w zeszłym tyg podczas jazdy samochodem poczułam takie banki mydlane pod pępkiem, az sie wystraszyłam co to jest ale to pewnie dzidzia, a za chwile w tym samym miejscu powtórka ;) tylko od tamtego czasu juz sie to nie powtórzyło i juz snuje czarne scenariusze.... co do facetów i ich pomocy to mam w rodzinie przykład mojej szwagierki. Szwagier od kiedy przyszło dziecko na świat ucieka z domu, nie mozna na niego liczyć w ogole ani dziecka zostawić samego z nim.. jest to bardzo przykre ale niestety przed ciąża zachowywał sie tez mało odpowiedzialnie. Jeśli ktos myśli ze ślub czy dziecko zmieniają faceta to watpie, ale oczywiscie wierze w cuda ;) moj mąż jest cudowny od samego początku, dba o mnie i wspiera. Jak nie mam siły ogarnąć obiadu czy posprzątać to nie ma problemu, pomoże chetnie i zrozumie. Jestem szczęściara ;) życzę wam kobitki takich cudownych facetów ;) @agula trzymam kciukasy za amnio, a reszcie udanych wizyt;)

Do góry