Ja niestety nie przyswajam magnezu, biorę 6 tabletek dziennie a i tak mam niedobór, kardiolog kazał mi dodatkowo moczyć się w roztworze z magnezu, bo podobno przez skórę lepiej się wchłania.
Ja długo męczyłam się że skurczami lydek. Wypróbowałam sporo magnezow suplementow, nic nie działało, a skurcze jak były tak były. Kiedyś wyczytałam gdzieś o Aspargin tj magnez z potasem, jest to lek nie suplement. Biało żółte opakowanie. Cena super. I jest to jedyne co mi pomaga. Przed ciążą brałam dwie dziennie z uwagi że już ten magnez miałam wypłukany z organizmu, teraz łykam jedna i jest super [emoji4]Podobno stopy jak się moczy to dobrze się wchlania właśnie [emoji4] Na mnie dobrze działa slow mag może szukaj leku nie suplementu do tego potas bo on tez lubi się przyczyniać do skurczy lekarz mi tak mówił
U nas pogoda nadal kijowa, dobrze że nie pada ale przy temp 15st aż się nie chce nigdzie wychodzić. Jutro to samo ma być, od wtorku już cieplej. Oby bo się już siedzieć w domu nie chce.
Jutro ok 9-10 mam wizytę, muszę się dowiedzieć czy wszystko ok z dzidziolem po ostatnim usg. Szkoda że bez usg..