reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

To nie wiem, na stronie wydzialu gospodarczego pisza to samo, jest obowiazek, ale nie ma obowiazku miec w dowodzie meldunku o mozna sie poslugowac miejscem.zamieszkania, ale np noworodka trzeba zameldować.

reklama
To nie wiem, na stronie wydzialu gospodarczego pisza to samo, jest obowiazek, ale nie ma obowiazku miec w dowodzie meldunku o mozna sie poslugowac miejscem.zamieszkania, ale np noworodka trzeba zameldować.

Wlasnie i przy rejestrowaniu noworodka odrazu melduja tam gdzie i matka jest zameldowana a jak ja nie jestem nigdzie to ciekawe gdzie zamelduja :D

Wlasnie mam pytanie :) jak dostalam to zelazo to mam odstawic witaminy? bo tam tez jest jakas ilosc zelaza. Zapomnialam zapytac lekarza, niestety tez mi mozg juz chyba calkiem wyparowal :D

Nie macie piwnicy? u nas tylko lazienka i kuchnia byly umeblowane a reszte mamy wszystko swoje :)
Piwnica jest ale mała i też już zajęta po brzegi. Niestety całe mieszkanie było umeblowane zresztą wtedy takie dla samej siebie szukałam żeby było tanie i w miarę umeblowane bo nie było na nic więcej mnie stać.

Wlasnie mam pytanie :) jak dostalam to zelazo to mam odstawic witaminy? bo tam tez jest jakas ilosc zelaza. Zapomnialam zapytac lekarza, niestety tez mi mozg juz chyba calkiem wyparowal :D
Porównaj sobie ilości. W zbiorowych witaminach ilość żelaza rzadko odpowiada osobnym tabletkom, tam jest go pewnie malutko. Odrobina więcej żelaza z witamin nie powinna Ci zaszkodzić, co najwyżej może Cię... zatwardzić ;)

Wlasnie i przy rejestrowaniu noworodka odrazu melduja tam gdzie i matka jest zameldowana a jak ja nie jestem nigdzie to ciekawe gdzie zamelduja :D
Ja musialam sama zglosic do administracji zameldowanie :eek:
Do wszelkich spraw typu becikowe, jest ten meldunek potrzebny.

@Anet23 a zelazo osobno dostalas ze wzgledu na anemie? Jesli tak, to bierz to i to

Hej dziewczynki, dzisiaj zaczynamy 17 tc a u mnie brzuch nadal jak po większym obiadku, w ogóle nie duży i nie ciążowy.. już się zaczynam martwić, jeszcze lekarz przesunął wizytę o kolejny tydzień bo plany urlopowe mu się zmieniły i już wpadam w lekką panikę, do wizyty 3 tygodnie jeszcze. Nikt komu nie powiedziałam o ciąży jeszcze nic nie zauważył. Niby wiem, że te brzuszki to indywidualna sprawa, ale w połączeniu z brakiem jakichkolwiek objawów ciąży na początku i ciążą początkowo zagrożoną jakoś średnio mam optymistyczne podejście. Jedyne co mnie uspokaja to 3,5kg na plusie przy normalnym jedzeniu więc może dzidzia rośnie. Czarnowidze dziś, może to przez tą pogodę paskudną :/

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie tak czytalam i stwierdzilam ze lepiej zamiast wynajmu placic rate kretydu, ale nie sądzilam, ze trudno go dostać, myślalam, ze banki są bardziej łaskawe.
My na szczęscie też wieś i domek z podworkiem. Ceny u Was kosmiczne, u nas za 50m mieszkanie okolo 140tys, ale w miescie 15km dalej juz 300.

Do góry