Ja za domek z 4 sypialniami, ogrodem, salonem, jadalnia, pokojem gospodarczym m, łazienka z ubikacja oraz ubikacja, korytarzem i kuchnia place 1000£ za sam wynajem. Plus rachunki. I podatek dla królowej.... Także... Szału nie ma ale jak się przelicz na złotówki to boli.....Mam siore w angli to placi chyba 600funtów za dwa duze pokoje. To nie tak źle. W Polsce za 600zl dwa pokoje to raczej ciężko. Tez pewnie zalezy jakie miasto
reklama
HappyElephant
Fanka BB :)
Nie będę znowu wrzucać zdjęcia mojego brzucha w pierwszej ciąży w 21tc, ale wierz mi, to całkiem normalne Nie każdej kobiecie rośnie od razu krągła piłeczka. Ja też patrzę na siebie i znowu nie mogę uwierzyć, że gdzieś tam mieści się 10 cm człowiekaHej dziewczynki, dzisiaj zaczynamy 17 tc a u mnie brzuch nadal jak po większym obiadku, w ogóle nie duży i nie ciążowy.. już się zaczynam martwić, jeszcze lekarz przesunął wizytę o kolejny tydzień bo plany urlopowe mu się zmieniły i już wpadam w lekką panikę, do wizyty 3 tygodnie jeszcze. Nikt komu nie powiedziałam o ciąży jeszcze nic nie zauważył. Niby wiem, że te brzuszki to indywidualna sprawa, ale w połączeniu z brakiem jakichkolwiek objawów ciąży na początku i ciążą początkowo zagrożoną jakoś średnio mam optymistyczne podejście. Jedyne co mnie uspokaja to 3,5kg na plusie przy normalnym jedzeniu więc może dzidzia rośnie. Czarnowidze dziś, może to przez tą pogodę paskudną :/
U nas domy 3 bed w dobrym standardzie to od pół miliona w górę, o 4 bed nawet się nie wypowiem... Mamy na kredyt mieszkanie 2 bed, chcielibyśmy je sprzedać i wyprowadzić się bardziej na północ, bo tu z jednej pensji nie mamy szans na kredyt za taki drogi dom.U nas koszt domku już gotowego koło centrum to jakieś £300.000, a wybudowanie 150m partnerówki do stanu developerskiego z białą zabudowa to £ 150.000 i tutaj mówimy o budowie plus kawałku ziemi z 15 km od miasta...
MamaXTrzy
Ja mialam taki "autobus" z przodu Starszy siedzial z możliwością położenia prawie do plaskiego a z tylu mały z gondola. U mnie między starszymi 1,5 roku różnicyJa nie chciałabym mieszkać z moim tatą. Z teściową tym bardziej, rany boskie!
Oglądałam dziś znowu podwójne wózki, bo różnica wieku będzie tylko 21 miesięcy. Mam kilka miesięcy na przekonanie męża, że potrzebuję czegoś sensownego, bo jemu się chyba wydaje, że to może być byle co. I że niechby nawet na rok był potrzebny, to przecież i tak nie warto dużo wydać. Oczywiście chętnie kupię używany, jeśli będzie akurat na sprzedaż taki, jaki chcę, ale jeśli nikt nie będzie sprzedawał, to sorry - musi wyskoczyć z kasy na nowy! [emoji14] To ja będę chodziła z dziećmi na spacery pięć dni w tygodniu i pchała ten wózek z dwójką dzieci w każdych warunkach, nie on.
katkut3070
A my powoli będziemy startować z budową. Z tym ze nam się nie spieszy bo mieszkamy u mnie w domu właściwie sami. Tata zmarł, mama za granica, czasami któryś z braci wpadnie. Ewentualnie najmłodszy posiedzi pare tygodni, w każdym razie rządze tu sobie sama ale jednak nie jesteśmy na swoim stad ta budowa. Narazie w żadne kredyty się nie pakujemy, mamy coś na start a za jakiś czas pewnie mój M. będzie chciał zmienić prace to jakoś z oszczędności pociągniemy. Może jak maleństwo w brzuchu skończy pare latek to się dorobimy własnego domku
HappyElephant
Ja celuję raczej w wózek z miejscami obok siebie, młodsze zaraz urośnie i też będzie chciało oglądać świat A za bardzo nie chodzę po wnętrzach, więc drzwi nie stanowią problemu.Ja mialam taki "autobus" z przodu Starszy siedzial z możliwością położenia prawie do plaskiego a z tylu mały z gondola. U mnie między starszymi 1,5 roku różnicy
Coś takiego, o:
MamaXTrzy
Mam to samo. Tez nie zamelduje noworodka bo nie mam gdzieWlasnie i przy rejestrowaniu noworodka odrazu melduja tam gdzie i matka jest zameldowana a jak ja nie jestem nigdzie to ciekawe gdzie zamelduja
MamaXTrzy
To nie tak duzo. Zarabiasz w Funtach nie zmieniasz na to zlotowek. To jakby za tysiac zl w polsce. To wiadomo i tak boli. Komus oddawac tyle kasy. Ja to mam zly w oczach jak daje do ręki komuś tyle gotowki, a ktoś to w kieszeń bierzeJa za domek z 4 sypialniami, ogrodem, salonem, jadalnia, pokojem gospodarczym m, łazienka z ubikacja oraz ubikacja, korytarzem i kuchnia place 1000£ za sam wynajem. Plus rachunki. I podatek dla królowej.... Także... Szału nie ma ale jak się przelicz na złotówki to boli.....
Rzesiłdla, jesli chodzi o kobiety.. ogolnie masaze, rehabilitacja... ludzie maja problem z jezykiem zeby sie dogdac!A co robisz tym klientkom?
Też tak myślałam jak Ty a teraz co? Marzenia jednak się spełniają.Nie stać mnie na nowiutki dom ale przez lata nazbieraliśmy jakąś sumkę i za gotówkę mamy nasz dom na wsi..Jak pomysle ile kasy juz wydaliśmy przez te lata na wynajmach to już byśmy sobie wybudowali nowy...Czasem warto z czegoś zrezygnować,zacisnąć pasa,odmówić sobie np wyjazdu na wakacje...trzeba pokombinować,być stanowczym i odkładac pieniążki i zobaczysz,że kiedyś i Tobie spełni się to co teraz wydaje się takie nierealne..
Zgadzam sie w 100% moi rodzice w wieku ok 50 zaczeli korzystac z wakacji. Duzo Sobie w zyciu odmowili!! Ludzie zawsze dogadywali.. dorobili soe dom o powierzchni ok 400m2 ogromny przepiekny ogrod.. i ani grama kredytu.. mieszkaja na obzerzach miasta.. takie rancho ☺ cos poeknego!
1.5 roku sobie daje i wracam do domu! I nie widze zadnego problemu zeby z nimi mieszkac.. Zawsze mowilam ze nie odbiore im bycia dziadkami ☺
Nienawidze Holandii! Dluga historia... ale powiem Wam tylko tyle ze przez nia... nie lubie ludzi oczywiscie nie wszystkich ale wieksza czesc.. zwatpilam zwyczajnie w swiecie.. Polak- Polakowi najwiekszy tu wrog!
Mamy do wyboru Rybnik albo 3miasto.
Zawsze marzylam ze wroce do domu.. i ostatnio Kam mi przyznal ze mial koedys rozmowe z moim Ojcem.. i moj tatao go prosil zeby mnie przywiozl do domu.. i teraz jak mu powiedziala ze mi to jiz onojetne czy 3miasto czy Rybnik byle Polska... to Kam mi powoedzial nie.. wracamy do Twojego domu obiecalem to Markowi! Moja niewyobrazalna radosc... tam mam rodzine,przyjaciol wszystko naprawde wszystko! Ii juz nie moge sie doczekac!
reklama
MamaXTrzy
Fajowy!![emoji7] u mnie 9 lat temu taki wozek kosztował ponad 3tys. To dla mnie było nierealne[emoji23]Ja celuję raczej w wózek z miejscami obok siebie, młodsze zaraz urośnie i też będzie chciało oglądać świat A za bardzo nie chodzę po wnętrzach, więc drzwi nie stanowią problemu.
Coś takiego, o: