reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Moje obie corki podobne do meza wszyscy mowili ze nie da rady powiedziec ze nie jego :D bo byly identyczne jak on. Teraz jak patrze na mlodsza i na moje zdjecie z dziecinstwa to troche podobna jest :) wiec tym bardziej sie zastanawiam jak syn bedzje wygladal :D

A co to porod barkowy? :)
Hehe bo corunie sa tatunia zazwyczaj a synusie mamusie [emoji16]

reklama
Agulla.a jaka.byla u Ciebie przeziernosc? Nie myslalas o zrobieniu nieinwazyjnego testu nipt? Wiem ze kosztuje, ale nie niesie ryzyka i wyniki po 10 dniach. No i te 252 to nie jest wcale takie mega wielkie ryzyko, wiem ze sie boisz ale zobaczysz bedzie wszystko dobrze!

Lucalew kurcze hmmm, wydaje mi sie ze to bardziej profilaktyka w tym szpitalu. Tak samo jak.w szpitalu w ktorym ja rodzilam kazdy noworodek jest przebadany od stop po czubek glowy. No ale jakbys znalazla podlinkuj,bo ja nie widze kompletnie nic.

Co do porodow i komplikacji, mysle ze czy to sn czy cc zawsze mozesie.cks wydarzyc, ale nie podajmy przypadkow ze lekarz pocial dziecko, no albo byl nawalony albo na haju, a przy cc jest tylko pierwsza warstwa cieta a kazda inna czesc ciala jest rozrywana, wiec nie wiem jaki musialby miec skalpel zeby pociac dziecko.
Kacprysiowo znalazłam narazie coś takiego. Z tego co pamiętam z tamtego artykułu chodzi głównie o to że podczas cc dziecko nie ma czasu się przygotować i wyniku nagłego wyciągnięcia doznaje silnego "stresu" który powoduje wylewy i powstawanie krwiakow w mózgu. I tak zgadza się w tym szpitalu maja taka procedurę jeśli chodzi o dzieci urodzone między innymi o czasie droga cc ale właśnie z rozmowy wtedy z lekarka zrozumiałam że robią to badanie właśnie dlatego że to częste powikłanie.
Link do: Mały cesarz - jak cięcie cesarskie może wpłynąć dziecko? - Siostra Ania

Jak znajdę coś więcej to wrzucę. Ten artykuł czytałam niecałe 3 lata temu. To było takie opracowanie badań ale nie mogę teraz tego znaleźć. Możesz też zapytać swojego lekarza o to.

Bo wlasnie widzialam na ali ta poduche za ok 70zl, takie gadzety do odbijania raczek i nozek tez sa, chyba tez zakupie :) fajna pamiatka :)
W Rossmannie za ok 25 PLN taka puszka do odbicia stopek czy rączek maluszka.
Poducha do karmienia na allegro też można kupić za ok 70-90 PLN te większe są oczywiście droższe ale rogale czy poduchy polecam bardzo :-) bo w samej ciąży są przydatne.

Ja już w domku po wizycie dzisiejszej na dobrym sprzęcie , bo byłam w szpitalu gdzie pracuje mój gin i mierzył go 3 razy i przezierność jest dobra , mówił że mogl źle zmierzyć , mały mógł mieć głowę do tyłu odchylona za bardzo i dlatego tak wyszło , kazał się nie martwić i mówił że bierze na siebie że wszytsko jest w porządku. Kamień z serca [emoji170][emoji170][emoji170][emoji846][emoji9]
Cudna wiadomość [emoji7]

Dzisiaj też na szybko coś upieklam, ciacho znikło w 12h, bułki pewnikiem znikną podobnie :)

Gorąco I duszno, a przeciez już noc głucha :/ ciężko zasnąć, a później będzie ciężko wstać xD

Ech, byle do piątku :/

Spokojnych snów mamusie i oby wszystkie brzuszki rosły zdrowo :) :*
Screenshot_20180626-230341.jpg
Screenshot_20180626-230354.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180626-230341.jpg
    Screenshot_20180626-230341.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 351
  • Screenshot_20180626-230354.jpg
    Screenshot_20180626-230354.jpg
    90 KB · Wyświetleń: 343
reklama
Kacprysiowo znalazłam narazie coś takiego. Z tego co pamiętam z tamtego artykułu chodzi głównie o to że podczas cc dziecko nie ma czasu się przygotować i wyniku nagłego wyciągnięcia doznaje silnego "stresu" który powoduje wylewy i powstawanie krwiakow w mózgu. I tak zgadza się w tym szpitalu maja taka procedurę jeśli chodzi o dzieci urodzone między innymi o czasie droga cc ale właśnie z rozmowy wtedy z lekarka zrozumiałam że robią to badanie właśnie dlatego że to częste powikłanie.
Link do: Mały cesarz - jak cięcie cesarskie może wpłynąć dziecko? - Siostra Ania

Jak znajdę coś więcej to wrzucę. Ten artykuł czytałam niecałe 3 lata temu. To było takie opracowanie badań ale nie mogę teraz tego znaleźć. Możesz też zapytać swojego lekarza o to.
Ja podczas ostatniej rozmowy z położna lekko weszłam na temat możliwości porodów i cesarek.
Usłyszałam, że cesarke choć wydaje się wygodniejsza i mniej traumatyczna, to jednak jest o wiele bardziej drastyczne dla mamy i dziecka niż poród naturalny.
Najlepsze jest ponoć rodzic w wodzie, dzidzia nie doznaje szoku, woda ułatwia poród itd.
Cesarka jest gwałtowna dla dziecka, jest szokiem jak wyjście z ciepłego, spokojnego domku na hałas głównej ulicy w Japonii.
Ale jeśli są wskazania to oczywiste ie lepszy hałas japońskiej ulicy niż ryzyko śmierci albo trwałych szkód.

Do góry